Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Петковић: „Лепо је бити учесник јубиларне утакмице“

Припреме за 150. вечити дерби увелико су у току, а о предстојећој утакмици говорио је Звездин десни бек, Марко Петковић.

Петковић је утакмицу против Младости напустио у самом финишу, и питање које највише занима звездашку јавност је да ли ће заиграти на наредном дербију.

– Чиним све и радим на томе да будем спреман – одговорио је Звездин бек.

Иако Црвена звезда у дерби улази са великом бодовном предношћу, Петковић сматра да у суботу неће бити фаворита.

– Никада у дерби утакмицама нема фаворита. Победа је јако важна, без обзира на број бодова на табели. Дерби је сам по себи велики изазов, носи тежину, одређену тензију и притисак, како на трибинама тако и на терену. Мислим да ће екипа која буде прибранија и хладније главе и победити, то може да буде пресудно.

Нема много фудбалера који могу да се похвале да су наступили у неком од јубиларних дербија. Црвена звезда је већину јубиларних решила у своју корист, и то први и стоти, док је педесети завршен ремијем.

– Што се мене тиче, припремам се као и пред сваку другу утакмицу, како бих ушао на меч што хладније главе. Не гледам на ту утакмицу као јубиларну, али лепо је бити учесник једне такве утакмице. Ако је већ традиција на нашој страни, волео бих да остане тако и после суботе – прижељкује Петковић.

Звездин фудбалер је до сада био актер два дербија, али их је много више гледао са трибина, односно крај малог екрана.

– Најрадије се сећам дербија када смо добили 4:1, а играли смо без публике. Губили смо, па смо преокренули, головима Декија Миловановића Кастиља и Ненада Милијаша. Седео сам са другарима, било нас је и Звездаша и Партизановаца, и међусобно смо се „пецкали“, али на крају смо ми славили. Такође ми је много драг дерби када су Луковић и Перовић постигли голове, и када смо победили 2:0 – присећа се Петковић.

Повезане вести

Leave a Comment