Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Одбојкаши дочекују Љижане

Након празничне паузе, одбојкаши Црвене звезде се враћају обавезама у шампионату Србије. У првом колу другог дела регуларне фазе првенства, црвено-бели дочекују једину екипу, која их је поразила у првом делу шампионата.

Спартак из Љига је тренутно на шестој позицији позицији са четири победе из девет утакмица. Толико имају и петопласирани Партизан, и седмопласирани Раднички, али су прикупиили бод више, односно бод мање од Љижана. Ову сезону су одлично започели пошто су освајањем Балканског купа изборили учешће у Купу изазивача, у коме су успели да „презиме“ у Европи, па ће наступити у осмини финала овог такмичења, као и наша екипа. Један од најбољих играча екипе је Милан Перић, који је са Црвеном звездом освојио велики број трофеја.

Црвено-бели су дочекали ово коло као водећа екипа, са истим бројем победа као и Војводина, која је већ одиграла своју утакмицу и у дербију кола била убедљива против Партизана, па ће Звезда морати да настави са серијом победа, уколико жели да задржи челну позицију. Одбојкаши наше екипе су спремни за наставак сезоне, по речима Александра Шкрбића, који је уочи ове утакмице изнео своја очекивања за званични сајт нашех одбојкашког клуба:

„Очекивања у Црвеној звезди су увек највиша. Желимо победу и у овом мечу. Спартак јесте једина екипа која нас је победила у првенству ове сезоне, али мислим да нам је та утакмица била прекретница. После тог пораза смо се консолидовали, видели смо где смо грешили и испоставило се да нам је тај пораз био једини у наставку сезоне. Требало би растерећено да уђемо у утакмицу и онда ћемо славити победу уз три освојена бода. Сви смо спремни за први меч у другом делу сезоне. Придружио нам се и Околић који је са репрезентацијом Србије учествовао на турниру у Берлину, тако да ће екипа бити комплетна. Наредне недеље нас очекује и меч осмине финала Купа ЦЕВ против Араго Сета у Француској и надамо се да ћемо и тамо направити добар резултат.“

Црвена звезде је у првом колу поражена од Спартака максималним резултатом, a затим је остварила победе у наредних осам утакмицама, не изгубивши при томе ниједан сет. Наша екипа сигурно жели да се реваншира противнику за пораз на старту такмичења, као и да успешно започне 2016. годину. Познато је да подршку скоро и да немају, и нема назнака да ће се нешто поправити по том питању у скорије време, али ћемо у сваком случају позвати све навијаче да у петак дођу у халу, и помогну нашем тиму да настави тријумфални низ. После њихове утакмице, одбојкашице Црвене звезде очекује дерби кола против водеће Визуре, што је разлог више да се у петак буде у хали.

Идемо до нове победе!

X коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Црвена звезда – Спартак (Љ),

УСЦ „Вождовац“, петак, 15. 01. 2016. године, 17:30h

Повезане вести

Leave a Comment