Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Симоновић: Не претим никоме, али биће још добрих резултата у Евролиги

Тројке Марка Симоновића доводиле су навијаче до делиријума против Бавараца, а репрезентативни крилни кошаркаш црвено-белих и поред повреде је стегао зуба и са осам поена и три скока помогао клубу да другу узастопну сезону стигне до Топ 16 фазе. Симон је одмах упитан у каквом стању му је нога.

– Издржала је утакмицу. Сад се све заборавља. Сјајан је осећај и не мислим на њу. Заборавио сам. Урадили смо оно што смо желели, направили смо сјајан резултат и честитам свима на великој победи.

У једном тренутку Звезда је била у заостатку од 11 поена. Све је могло да оде у тотално другом правцу од онога што су сви прижељкивали.

– Било је тешко, али ми нисмо одустајали, као ни на почетку сезоне што нисмо одустајали. Знате и сами у каквим смо проблемима били и какве смо резултате имали на почетку, али ова екипа има озбиљан карактер и победнички менталитет. Зато смо се и вратили после тога и успели да дођемо докле јесмо. Сигуран сам да нећемо стати. Уопште не желим да претим нешто у Евролиги, далеко од тога, али мислим да ће бити још добрих резултата.

Позната је и група у којој ће црвено-бели играти у Топ 16 фази, а Симоновић истиче да ће сада бити психички растерећеније након оствареног циља.

– То су сјајне екипе. У Топ 16 се већ другачије и много чвршће игра. Пробаћемо сваку утакмицу максимално да одиграмо као и до сада. Видећемо како ће бити, ми смо циљ остварили, а тамо ако будемо једну победу или 10 узели… Како год да буде, видећемо…

Симоновић је такође похвалио одличног Марка Гудурића, који је тројкама вратио екипу у игру у право време.

– Сјајна игра. Он нас је покренуо крајем треће и почетком четврте четвртине. Погодио је неке тешке шутеве и онда смо сви онако кренули, публика је скочила, баш је била заједничка победа, браво, свака част.

Пионир је све време грмео и давао ветар у леђа екипи током целог меча, тако да су црвено-бели, ове сезоне, код куће, након Стразбура, Реала и Химкија узели меру и Бајерну.

– Људи су сјајни, стварно нас подржавају, верују у нас. Делије су прави навијачи и хвала им на томе. Не смем ни да помислим шта ће тек бити у Топ 16 – задовољно је констатовао Марко Симоновић.

Повезане вести

Leave a Comment