Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда савладала Крку и победом завршила први део АБА лиге

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Крку у Новом месту 65-71 (19-17, 21-18, 10-16, 15-20) и победом завршили први део АБА лиге.

Најефикаснији су били Стефан Јовић и Маик Цирбес са 13 поена. Јовић је додао и 11 асистенција, уз 5 скокова, и забележио нови дабл-дабл учинак.

После тешких мечева у Евролиги, успели су изабраници Дејана Pадоњића да наставе победнички низ у Новом месту.

Прва четвртина изједначена. Крка је преко Лапорника и Катнића створила предност коју је одржавала до краја првог дела. Словенци су боље отворили другу четвртину, долазили до лаких поена под кошем, а Звезда лоше шутирала из игре, па су домаћини дошли и до +9 у два наврата, што је била највећа предност. Изабраници Дејана Радоњића су имали и проблема у организацији игре, коју је на кратко успевао да повеже Маркус Вилијамс, што је Крка користила. Ипак, средином друге деонице Звезда агресивном одбраном, серијом 8-0 и тројкама Милера и Јовића успева да се врати у игру, али су Иванов и Мулалић успели поново да одлепе Крку серијом 7-0. Звезда ништа није успевала да погоди за два поена, изостали су и поени под кошем, али је Лазићевом тројком успела да смањи минус пред полувреме.

Звезда је тројке шутирала 4/9, за два 5/16 на полувремену. Проблем је представљао и офанзивни скок, само два за полувреме, као и умор после исцрпљујућег меча против Химкија у петак.

stefan jovic

Звезда је захваљујући две серије на старту обе четвртине успела да реши меч. Одмах на старту треће четвртине Јовић са две асистенције, украденом лоптом и поенима у контри води Звезду до прве предности од првог минута меча, серија 8-0. Лазић и Гудурић су постигли тројке, а Звезда преокренула резултат у своју корист, коју држала до самог краја. На старту последње четвртине Звезда серијом 9-0 решава меч, а главни протагониста је био Стефан Јовић са дабл-дабл учинком. Крка је успела да учини завршницу занимљивом, али је Звезда без већих проблема остварила десету победу у АБА лиги, на увек неугодном паркету Крке и завршила први део сезоне на 2.месту са скором 10-3.

Крка је имала већи број скокова (32/21), али је велики фактор у поразу имао је већи број изгубљених лопти (22/12).

На програму је наставак тешког распореда и гостовања. Следе гостовања, Инстанбул (Фенербахче), Сремска Митровица (Мега Лекс), Подгорица (Будућност), а између и одлучујући дуел за Топ16 за минхенским Бајерном у Београду.

13.коло, АБА лига

КРКА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 65-71 (19-17, 21-18, 10-16, 15-20)

Ново Место. ШД „Леона Штукља“.

Гледалаца: 1.000

Судије: Радовић, Дожаи, Јововић

КРКА: Тратник 2, Иванов 4, Синовец 2, Ројц 4, Лалић 12, Катнић 6, Мулалић 8, Кастрати 2, Димец 8, Полутак, Ритлоп, Лапорник 17. Тренер: Иван Велић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Вилијамс 5п 3асРебић, Томпсон, Лазић 10п 3ас 3укл, Симанић, Тејић, Симоновић 9п 4ск 2укл, Гудурић 5п 2укл, Јовић 13п 5ск 11ас 2укл (3-6 за два, 1/3 за три) – индекс 23, Милер 6п 8ск (2-3 за три), Цирбес 13п 3ск 2ас (4-5 за два), Штимац 10п 2ск. Тренер: Дејан Радоњић.

Повезане вести

2 comments

josif дец 7, 2015 at 23:33

Cestitke momcima na jos jednoj pobedi protiv uvek neugodnoh protivnika.Da nebude da samo kritikujem ali i dalje nemogu da se otmem utisku o pojedinim igracima i treneru Radonjicu.Ja nemogu da razumem da kada vodimo 10 razlike,imamo tajmaut i izadjemo na teren a oni koji suse na -10 predali rade 5:0,pa sta se prica na nasem tajmautu,mozemo li mi da jednu utakmicu zatvorimo mirno,makar ovakve na koje na 2 min pred kraj imamo +10 a mi se do kraja mucimo.Koja je uloga Tomsona u timu,radimo li mi od najboljeg sutera nemacke lige u sampionskom timu Brosea defanzivca koji ce za 15-tak minuta na terenu imati ucinak od pukog statiranja,jurenja protivnickih bekova u odbranu uz 2 skoka i 2 osvojene lopte,jel zato on prima 250 hiljada evra,sto se nerade napadi za njega,sto mu niko nedodaje loptu vec igramo kao da su cetvorica na terenu,ili oterajte momka ili postavite igru gde moze da ima ucinak,ili da vrati samopouzdanje ili metla,zasto nema Nadtica u timu kad je bolji od Stimca,jel zato sto je promenio agenciju i postao Raskovicev igrac a Stimac je Miskov koji bira zvezdi igrace,zadto Simanic nedobija minutazu nikakvu a dobija je mutavi Tejic,puno mi stvari nisu jasne,nije samo vazna pobeda na misice i puj pike,treba da se zna u kom pravcu idemo,stvaramo li igru ili igramo nagonski.O Radonjicu necu trositi reci,dovoljno je bilo videti ga kako se krsti kad je Stima posle auta primio loptu,a isti on na tajm autima kaze Jovicu da igra pik sa Stimcem.Pozz.MKD

Reply
Pera дец 8, 2015 at 07:41

Uz dužno poštovanje prijatelju batali ti košarku. Nije to za tebe. Košarka je mnogo kompleksnija od uvreda koje si naneo igračima Zvezde. Da ti samo sugerišem ako je neko navijač tima on taj tim podržava i navija za njega. Ovo što si napisao je promašena tema pogotovo za Tejića koji je jedan od najperspektivnijih igrača u Evropi na četvorki. I nije tačno da je Nastić bolji igrač od Štimca jer Nastić tek treba da dobije formu igrača kakav je potreban Zvezdi. njegov učinak u odbrani pa i u napadu je na mnogo manjem nivou nego što to pruža Štimac a o košarkaškom znanju takodje ne treba pričati.

Reply

Leave a Comment