Moja Crvena Zvezda
ВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Лука Илић – нова млада нада црвено-белих

На пријатељској утакмици против Лудогореца за наш најтрофејнији клуб дебитовао је 16-годишњи Лука Илић, на кога управа клуба озбиљно рачуна у будућности, тако да се очекује потпис професионалног уговора са талентованим чланом Звездине омладинске школе.

Узданица кадетске екипе Црвене звезде заиграо је за први тим у финишу меча против Лудогореца, када је заменио Михаила Ристића у 80. минуту. Иако му је лева нога јача страна, Илић се одлично сналази по десној страни, а тренер Звездиних кадета Огњен Короман за Моцарт спорт је похвалио квалитете свога ученика:

– Мали је одличан играч. Паузирао је шест месеци због мононуклеозе, али од када се вратио на терен стварно игра одлично. На свакој утакмици постигне или намести гол. Реч је о левоногом играчу везисти. Код мене углавном игра полудесно, јер има јак улазак у средину. Тада његов квалитет у ситуацији “један на један“ долази до изражаја. Мали је карактер, врло је марљив, тако да често остајемо после тренинга како бисмо радили индивидуално.

Звездина генерација 1999. има неколико врло занимљивих момака који су оставили сјајан утисак на турниру пријатељства у Бијељини када су савладали и загребачки Динамо, али ове сезоне им не иде баш према очекивањима у кадетској лиги. Короман је за Моцарт спорт објаснио разлоге таквог стања:

– Поред Илића тај тим има још неколико бисера. Везиста Ковач је пребачен у омладински тим. Ту су и Михајловић, као и један од најбржих играча у земљи Томашевић. Међутим, имали смо силне пехове са повредама. Први нападач Јовељић је одиграо тек пет мечева, Михајловић само три. Верујем да ћемо на пролеће бити комплетни, односно да ћемо успети да стигнемо предност ОФК Београда.

Звездан Терзић је најавио да ће Илићу, али и годину дана старијем капитену омладинског тима Луки Аџићу бити понуђени уговори:

– Стипендијски уговор има тежину као и професионални, али ћемо у полусезони Аџићу и Илићу понудити потписивање професионалних уговора.

Све у свему, одлично је што Звезда у последње време има сијасет талената пониклих у својој школи из генерација рођених 1995, 1996. и 1997. године, а на врата првог тима увелико куцају и млађи попут Аџића и Илића, тако да је клуб на заиста добром путу када је у питању омладинска школа, која у једном дужем периоду није имала фудбалере за први тим.

Повезане вести

1 comment

dejo нов 19, 2015 at 17:26

Lijepo je videti nove mlade nade iz nase skole nase Crvene Zvezde ,sto se tice svih igraca u nasoj Crvenoj Zvezdi potrebno je da budu stabilne finansije odnosno da jedna kompnija ili jedan vlasnik kupi nasu Crvenu Zvezdu da bi Zvezdina deca ostala sto duze u nasoj Crvenoj Zvezdi

Reply

Leave a Comment