Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Кобиљски: Подићи квалитет за следећа европска искушења

Након пораза у шеснаестини финала Купа ЦЕВ тренер Црвене звезде Драган Кобиљски сматра да су његови изабраници доста искуснији после двомеча са ВаЛеПом.

Овакве утакмице нас очекују и у Купу Изазивача. Надам се да смо ми порасли у ове две утакмице и да ћемо подићи наш квалитет за следећа европска искушења – изјавио је Стратег црвено-белих након меча, а онда је прокоментарисао и сам ток утакмице:

Знали смо да ће бити изузетно тешко. Они су почели у најјачем саставу, са првим дизачем Миком Еском који није играо у Финској. У првом сету смо све време јурили вођство ривала и на крају смо их и престигли и освојили сет. Други сет смо почели јако лоше, ипак ушли у неизвесну завршницу и у том другом сету је преломило њихово искуство и наша грешка када смо им превише лако препустили 25 поен. Скупили смо енергију да одиграмо добро трећи сет, али четврти смо опет лоше отворили. Потрошили смо много енергије да их стигнемо, дошли до 23:21, али преко тога нисмо могли против ове екипе – закључио је Кобиљски.

Капитен Црвене звезде Максим Буцуљевић сматра да је његовој екипи фалило мало искуства.

Остаје жал због тога што нам је фалило мало искуства. Фалило нам је искуство од можда годину дана да играња заједно, посебно играчи који су заменили оне који су отишли на крају прошле сезоне и мишљења сам да би тада, вероватно, прошли. Лепо је јер смо играли против великих играча, борили смо се и није ми жао што смо изгубили, што ћемо сада играти Куп Изазивача. Можда нам је ту и место. Борићемо се у Купу Изазивача и видећемо како ће бити – рекао је Буцуљевић.

Повезане вести

Leave a Comment