Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Кошаркашице вечитих у понедељак играју ревијални меч

Женски кошаркашки клуб Црвена звезда и новоформирани КЖК Партизан 1953 у понедељак ће одиграти ревијални меч у Кристалној дворани у Зрењанину са почетком од 17 часова.

Покровитељи утакмице су град Зрењанин и “Фондација Наташа Ковачевић“, а меч има за циљ популаризацију женске кошарке у Србији у години када су кошаркашице Србије први пут у историји кошарке на овим просторима освојиле Европско првенство, док је цео приход од меча намењен је Женском кошаркашком клубу Пролетер 023, који се попут многих спортских колектива код нас налази у тешкој финансијској ситуацији.

Тренер Црвене звезде Драган Вуковић нагласио је да Пролетер има талентоване кошаркашице у млађим категоријама и да такав клуб заслужује да му се омогуће елементарни услови за даљи рад:

– Када смо од стране Фондације Наташа Ковачевић позвани да учествујемо на утакмици у Зрењанину, с одушевљењем смо то прихватили. Наиме, у овој години великих успеха женске кошарке код нас, треба што више да промовишемо овај спорт. ЖКК Пролетер је сјајан колектив који посебну пажњу поклања млађим играчицама. Имао сам прилике да их гледам на финалном турниру кадеткиња, који су они организовали и много ми се допало како играју и како се понашају. Нажалост, знамо сви у како тешкој ситуацији живимо, новца нигде нема и много је тешко радити у тим условима. Надам се да ће наша утакмица са Партизаном привући неке људе добре воље да помогну Пролетер, да има елементарне услове за рад и такмичења. Позивам све који то могу да то и ураде.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzkovacevicnatasaplakat

Звездин капитен Александра Катанић радује се утакмици и нада се да ће бити много продатих улазница, како би ЖКК Пролетер добио што већу помоћ:

– Посебно је задовољство када неком можете да помогнете. Ми и Партизан играћемо за помоћ Пролетеру, да та деца, која су само мало млађа од нас, добију адекватне услове да се баве кошарком. Даћемо све од себе на утакмици и надам се великом броју навијача.

Наташа Ковачевић је упутила позив свим љубитељима кошарке да дођу у Кристалну дворану и уживају у мечу између црно и црвено-белих, а посебно ученицима Основних школа и њиховим родитељима.

Повезане вести

Leave a Comment