Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Терзић: „Имамо најмлађи тим у лиги, нападамо титулу и освојићемо је; Матос ће бити откровење сезоне!“

Генерални секретар Црвене звезде Звездан Терзић разговарао је са новинарима у Термама Чатеж где се црвено-бели спремају за наставак сезоне. Разговор који је објавио „Моцартспорт“ преносимо у целости.

Експедицију црвено-белих на мини-припремама у Словенији појачао је и генерални директор у оставци Звездан Терзић, а вечерас се очекује и долазак репрезентативца Марка Петковића.

После вишеминутног разговора са тренером Миодрагом Божовићем пред почетак данашњег тренинга, први оперативац црвено-белих дотакао се и предстојећег вечитог дербија, а своја размишљања поделио је и са групом новинара који се налазе у Термама Чатеж.

“Велико је интересовање, очекујем да ће бити преко 45.000 гледалаца. Учинићемо све да се не понове сцене од прошлог пута. Мислим да у спортском смислу дерби неће много решавати у борби за титулу, али ће нам победа пуно значити због саме атмосфере и смиривања страсти, а након недавних дешавања у клубу”, истакао је Терзић.

Коментар тренера црно-белих Зорана Милинковића да је Звезда пречесто имала помоћ судија ове сезоне, за одлазећег генералног директора је само уобичајено заузимање пол-позиције пред дерби.

“То што је Милинковић рекао не одговара истини. Многе судије су пале на грешкама против Звезде. Ја нисам задовољан какво суђење имамо. Недосуђени пенал против Јавора, па чињеница да су и махачи у Лучанима пали… А притом судије падају и на грешкама у корист Партизана. Њихов гол против ОФК Београда је био офсајд дубок метар. Звезда мора да има боље суђење у складу са реномеом. Због тога смо и ушли у изборну процедуру у Фудбалском савезу Србије…”

На питање хоће ли играчи бити посебно премирани за тријумф над вечитим ривалом, Терзић је дао занимљив одговор:

“Победа против Партизана нема цену, али вечерас ћемо са играчима и стручним штабом да договоримо премије. Желимо да победимо, јер одавно неко у овом делу првенству није имао осам бодова предности, без обзира на њихов меч мање. Рекли су нам ако истрпимо Грофа два месеца, да ћемо бити шампиони и мислим да смо на правом путу, без обзира на то ко буде у клубу после избора. А мало нам је фалило да имамо све победе, јер је Катаи промашио пенал против Радничког, а у Милановцу смо погодили пречку”, подсећа директор у оставци.

Логично, уследило је питање и о амбицијама актуелне управе. Ближе се избори…

“Све одлуке око избора сам препустио Управном одбору. Себе не видим у новој управи, бар не за сада. Битно је да ми имамо квалитет и снагу и да се то види на предстојећем дербију. Имамо најмлађи тим у лиги, нападамо титулу и освојићемо је. То је битно, јер Звезда не сме да дозволи Партизану да је претекне по броју титула. Имамо обавезу према звездашкој јавности да то никако не дозволимо и трудићу се да то испуним.”

Звезду данима потреса информација око масовног учлањења у клуб, како би појединци на изборима стекли предност. Терзић поручује да то треба испитати.

“Јесте мало чудно да се људи масовно учлањују клуб, али Управни одбор доноси правилник о изборима и ако процени да ту постоји неки проблем може да га реши променом правилника. Јесте чудно да имамо 3.500 чланова, а да се за месец дана учлани још хиљаду њих и сваког дана све више. Али, то све треба испитати.”

Многи критикују Терзића да је закаснио са прелазним роком…

“Није касно ако он траје до 31. августа. Морали смо и за Плавшића и за Срнића да чекамо да ли ће наћи инострани ангажман. Највећи проблем је било извлачење Каирата који је озбиљан ривал. Ипак, сада у причи са тренером он ми каже – ко зна зашто је то добро јер би се можда оптеретили Лигом Европе и не би овако добро одрадили прелазни рок”, подсећа Терзић.

Одлазећи директор је подсетио и да је прелазни рок одрађен одлично.

“Плаћени су Срнић 350.000 евра, Плавшић 300.000 и Матос 120.000. Може неко да ме воли или не, али не може да тврди да овај посао не знам да радим. Пре годину дана смо морали да пустимо све скупе играче и ослонили смо се на младе. Рајковић тада није био најбољи на свету, Грујић и Јовановић нису имали уговор и могли су у Палилулац. Све то смо урадили и за то захвалност дугујемо и тренеру Лалатовићу који је све то изгурао знајући да не може до титуле. Рајковић је продат за три милиона што је највећи трансфер голмана у Србији. То је заслуга ове управе. Верујем да ће и Матос бити откровење сезоне. Он је само лоше лечен у претходној средини (Новом Пазару, прим. аут.), али биће прави ускоро. Плавшић ће хитрином свима правити проблеме, уз остала појачања која су већ показала снагу.“

На крају, функционер црвено-белих је демантовао и да ће клуб изгубити 300.000 евра на име провизије за трансфер Рајковића у Макаби.

“Агенција која је радила трансфер је тражила 10 одсто провизије и обећали смо усмено, али смо донели чврст став да ће бити три посто и остајемо при томе”, закључио је Звездан Терзић.

Повезане вести

Leave a Comment