Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Почиње доигравање за титулу; Немања Дангубић: Потребна нам је подршка публике

Доигравање за шампиона Србије стартује овог викенда. Завршне борбе за државног првака започињу кошаркаши Црвене звезде Телеком који ће већ у суботу од 18 сати у дворани Пионир у првој утакмици полуфинала плеј-офа бити домаћини екипи Мега Лекса. Полуфинална серија игра се на две добијене утакмице, а Звезда ће као првопласирани тим из лигашког дела имати предност домаћег терена.

Улазнице за овај меч од петка су у продаји на свим пословницама Евентима, а на дан утакмице карте ће се продавати и на благајни Пионира од 14 сати. Карте за трибине коштају 300, а за партер 400 динара. За плаву и белу ложу потребно је издвојити 600, а за ложу 800 динара. Цене улазница за почасна места тик уз терен (цоурт сеат) су 3.000 динара.

Немамо много времена за одмор и припрему јер ћемо за мање од 48 сати од завршетка дербија играти први меч полуфиналне серије – почео је причу Немања Дангубић и додао:

Утакмицу са Партизаном нисмо одиграли на нашем уобичајном нивоу. Били смо недовољно агресивни у одбрани, затајили смо у скоку и дозволили противнику доста отворених шутева и лаких поена што је квалитетан ривал као што је то Партизан на прави начин искористио. Међутим, важно је да смо свесни грешака које смо направили и чврсто смо решени да их исправимо већ у првом дуелу са Мега Лексом – каже Дангубић.

Занимљиво је истаћи да ће ово бити чак шести дуел ове две екипе ове сезоне, а да је Звезда славила у свих шест досадашњих утакмица:

Не осврћемо се много на досадашњи скор, јер се у полуфиналу плеј-офа то не рачуна. Полуфинална серија креће од 0:0 и зато све оно што се дешавало пре тога нема претерану важност. Улог у овим дуелима је заиста велики, а то је пласман у финале и борба за још један трофеј ове сезоне и само смо на то фокусирани. Ипак, чињеница је да смо одиграли смо заиста много међусобних мечева ове сезоне и мислим да неће бити непознаница и изненађења – наглашава Дангубић.

Да су у Мега Лексу све подредили макималној припреми за први меч полуфиналне серије сведочи и податак да су у последњем колу Супер лиге против Војводине у Новом Саду играли у комбинованом саставу, а да су сви носиоци игре попут Миљеновића, Јокића, Кешеља, Загорца и Вебстера одмарали:

Мега има веома млад и изузетно талентован тим, а са Кешељем и Вебстером добили су и неопходно искуство. Играју веома брзо, а сви мечеви које смо одиграли ове такмичарске године били су веома неизвесни. Неопходно је да од старта утакмице уђемо у ритам који нама одговара и да чврстом одбраном наметнемо наш стил – констатовао је Дангубић и посебно истакао:

Подршка навијача нам је преко потребна. Улазимо у сам финиш изузетно напорне сезоне и додатна енергија са трибина нам је неопходна. Наше амбиције су свима добро познате, а да бисмо остварили све што желимо помоћ наших верних навијача, који су уз нас били целе сезоне, је преко потребна – закључио је Дангубић.

Повезане вести

Leave a Comment