Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши на корак од финала плеј-офа

Одбојкаши Црвене звезде победили су Војводину и у другом мечу на Бањици, па им је за пролаз у финале потребна још само једна победа. Наша екипа је решила утакмицу после три сета, али након велике борбе, нарочито у првом сету – 3:0 (38:36, 25:22, 25:21). Још једна одлична партија нашег тима, и заслужена победа, а малобројна публика је свакако могла да ужива у празнику одбојке.

Црвена звезда је боље отворила меч, и након што је Стоиловић искористио одличан сервис Околића, стигла до три поена предности (8:5). Ипак, Војводина је освојила наредна два поена, а убрзо и изједначила (9:9). Пред одлазак на технички тајм-аут, наш тим је имао два поена вишка (12:10). Након паузе, Околић и Благојевић су били сигурни у блоку, па је Звезда везала још два поена, што је било сигнал за тренера Војводине, Страхињу Козића, да реагује тајм-аутом. Још једном је Звездин блок био успешан (15:10), а затим су гости успели да прекину серију Звезде, везавши два поена. Војводина је пришла на свега поен заостатка, па је и тренер Звезде, Драган Кобиљски, затражио тајм-аут (16:15). У први мах, наша екипа није дозволила изједначење, али су гости ипак успели да поравнају резултат, а затим и да поведу (18:19). Блок Гмитровић-Милутиновић враћа предност на Звездину страну, а убрзо је Гмитровић био сигуран након одличне одбране Буцуљевића (22:20). Копривица је донео нашем тиму две сет лопте, али је Војводина везала три поена, и она стигла до сет лопте. Одбранила је Звезда ову, као и две наредне, а затим стила до сет лопте (28:27). Распламсала се борба, уследила је резултатска „клацкалица“. Оба тима су имала нападе за освајање сета, несигурне су биле и судије у неколико ситуација. „Маратонски“ сет је ипак успео наш тим да реши у своју корист, након поена Гмитровића – 1:0 (38:36).

Серијом од 3:0, Звезда је повела почетком другог сета (5:4). Играло се поен за поен све док није поново прорадио Звездин блок – најпре Гмитровић-Милутиновић, па сам Милутиновић (10:7). Звезда је везала још два поена до техничког тајм-аута, па је имала +5 на одмору (12:7). Нису се предавали гости, који су се серијом од 3:0 вратили резултатски у сет (12:10). Поново је блок нашег тима био на месту (овога пута Околић), па је Звезда поново стигла до осетније предности, а одличан сервис Гмитровића враћа Звезду на +5 (17:12). Гости су још једном направили серију, овога пута од 4:0, и пришли на свега поен заостатка (17:16). Уследила су два везана поена за нашу екипу, да би Војводина поново стигла на поен заостатка, па је и Кобиљски искористио свој други тајм-аут у овом сету, као и његов колега са противничке стране нешто раније (21:20). Као и у првом сету, Копривица доноси Звезди две сет лопте, али је овај пут већ прва реализована – 2:0 (25:22).

Велика борба се наставила и у трећем сету. Војводина је почетком сета дошла до два поена предности, и одржавала ову разлику неко време. Звезда је изједначила поен пред одлазак на технички тајм-аут (11:11). Након неколико пожртвованих одбрана, и серије од 3:0, Звезда прелази у вођство (15:14). Гмитровић је наставио серију и после тајм-аута Новосађана (16:14). Уследило је ново изједначење (17:17), па нова, пресудна, серија Звезде (23:17). Пет меч лопти је имао наш тим, а трећу је искористио Гмитровић – 3:0 (25:21).

Најефикаснији на мечу био је Александар Гмитровић са 19 поена, а пратио га је Лазар Копривица са 17. Код гостију, највише поена постигли су Лубурић и Катић – по 15.

На овај начин, Звезда је по други пут „одбранила“ домаћи терен, и повела са 2:0 у полуфиналној серији, која се игра на три победе. Серија се сада сели у Нови Сад, а наш тим је на добром путу да обезбеди ново финале, и борбу за титулу.

Браво, момци!

Црвена звезда – Војводина НС семе 3:0 (38:36, 25:22, 25:21)

Дворана: УСЦ „Вождовац на Бањици“. Гледалаца: 200. Судије: Горан Градински (Београд) и Иван Лазаревић (Шабац). Трајање меча: 100 минута. Резултат у серији: 2:0.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 7, Јевтић (либеро), Стефановић, Стоиловић 10, Гмитровић 19, Копривица 17, Милутиновић 6, Нејић, Мартиновић, Кецман, Благојевић 3, Буцуљевић 2. Тренер: Драган Кобиљски.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 6, Коларић, Бојичић 7, Ч. Станковић 3, Надаждин, Катић 15, Јовановић 1, Пековић (либеро), Петковић, Лубурић 15, М. Станковић 12, Милутинов. Тренер: Страхиња Козић.

Повезане вести

Leave a Comment