Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Партизан пао, ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ЈЕ У ЕВРОЛИГИ!

Црвена звезда је у Евролиги, након победе против Партизана у четвртој утакмици полуфинала плеј-офа АБА лиге! На крају, наш тим је славио резултатом 81:72. 

Полуфинале АБА лиге, четврта утакмица

Партизан НИСЦрвена звезда Телеком 72:81 (24:22, 12:16, 22:26, 15:17)

Хала Пионир

Гледалаца: 6 000

Судије: Пукл (Словенија), Петек (Словенија), Хордов (Хрватска)

Партизан: Акојон 2, Павловић 3, Тепић 9, Мурић 25, Маринковић, Дало, Милутинов 13, Милосављевић 9, Мачван 8, Ђумић, Андрић, Безбрадица 4. Тренер: Вујошевић

Црвена звезда: Вилијамс 19 (4/7 за два, 2/5 за три), Ребић, Дангубић 3, Митровић 10п, 2ск, 3ас, Лазић, Блажич, Калинић 11п, 4укл, Марјановић 12п, 14ск, Тејић, Џенкинс 19п, 3ас, 2укл, 3изгл, Јовић 7п, 2ск, 2укл, 3изгл, Цирбес. Тренер: Радоњић

Звезда је слабо ушла у утакмицу, па је Партизан повео већ од самог старта. Наш тим је мини-серијама успевао да смањи разлику, али је Тепић свом тиму донео двоцифрену предност (21:11), у раној фази утакмице. Након тога, у игру је ушао Чарлс Џенкинс, који је везао осам поена (2/2 за три), за само 70 секунди, а Калинић је промашио оба пенала, па црвено-бели нису изједначили, али су пришли на пола коша заостатка до краја четвртине. Управо Калина је погодио четврту Звездину тројку, уз звук сирене, за крај четвртине. Исти сценарио виђен је и у другој четвртини, када је погодио преко Мачвана, са готово осам метара. Разиграо се тада и Јовић, и он је погодио шут ван линије 6,75, а полувреме завршио са 7 поена. На другој страни су расположени били Мурић, Милутинов са по 8, док су Мачван и Милосављевић постигли по 6. Павловић је поново био неутралисан, па је веома брзо направио три фаула.

Звезда је и поред 11 скокова мање (8, 6+2, наспрам 19 Партизана, 14+5) водила након 20 минута. Црно-бели су шутирали 1/7 за три поена, а наш тим 6/15.

У другом делу игре, Звезда је испунила бонус већ за три минута, а убрзо након тога то се десило и Партизану. У врло спорној ситуацији, судије су свирале фаул, а затим доделили и техничку грешку Калинићу. Због чега, то вероватно само судије знају. А онда је уследио шоу Маркуса Вилијамса… Он је постигао прво 8 поена за минут, као Џенкинс у првом делу, а затим везао 13 у серији (укупно 19), и практично сам повео Звезду ка победи. Пратио га је Бобан Марјановић који је стигао до 14 скокова и 12 поена на крају, па је Звезда без много драме у финишу дошла до победе.

И овај меч обележио је велики број фаулова, чак 55, док су домаћи имали 13 скокова више, 36:23.

Велика победа, која наш тим води у финале, борбу за трофеј и Евролигу!

ТОК МЕЧА

4/4 (15:17)

Партизан је отворио четвртину са четири пенала, а Вилијамс је наставио серију и погодио из тешке позиције за два поена. Наш тим је одржавао предност од четири поена, док Маркус није погодио за три, свој 15.поен и +7 за Звезду! Пре тога, Партизан је имао неколико напада за редом, офанзивне скокове, али није успео да погоди. Звезда је потом имала напад за +10, Вилијамс је поново преузео одговорност, али није погодио, да би Мачван потом поентирао уз фаул, али без погођеног пенала. У наредном нападу, исти играч је фаулирао Маркуса при шуту, али је овога пута Вилијамс нагазио, па је шутирао два бацања и погодио.

Звезда је имала неколико напада за двоцифрену предност, али је Партизан успевао да се врати у игру и држи се на минусу од пет разлике. Међутим, у самом финишу, домаћи нису имали снаге да се врате у меч, па је Црвена звезда остварила велику победу и пласирала се у Евролигу и финале!

3/4 (22:26)

Звезда је на старту трећег периода дошла до +4, али је Мурић погодио тројку и вратио свом тиму пола коша заостатка. Акојон је направио четврти фаул, а Звезда изашла из бонуса за мање од три минута. Ипак, то се десило и домаћем тиму. Звезда је потом после поена Џенкинса са линије пенала, украдене лопте и асистенције за Бобија дошла до +5 (49:44), а Вујошевић је затражио тајм-аут. Након неискоришћене контре за +7, домаћи су дошли до -3.

У наредном нападу, судије су свирали фаул, а затим доделили и техничку грешку Калинићу. Због чега, то вероватно само судије знају. Павловић је погодио три пенала, за изједначење.

И Милутинов је шутирао два пенала, али је промашио, да би Џенкинс погодио тројку, а затим је вратио Мурић. Након тога, сјајним закуцавањем је +4 Звезди вратио Митровић. Звезда је направила 10 фаулова за свега 7 минута. Вилијамс, који је био потпуно неприметан, погодио је из даљине, потом и три пенала, након фаула Мачвана при шуту, а онда и тројку и донео Звезди +9 (64:55). Ипак, Мурић је уз звук сирене погодио за три поена и смањио на шест поена разлике, након 30 минута.

2/4 (12:16)

У другој четвртини се разиграо Милутинов, који је са 4 везана поена са дистанце донео свом тиму поново +4. Било је много грешака на обе стране, уз промашаје, пре свега са дистанце, па је за пет минута виђено свега осам поена. После дуго времена, Марјановић је донео изједначење (28:28). Никола Калинић је промашио четири слободна бацања, али је потом погодио тројку са осам метара, преко Мачвана, за 33:32! Митровић је након тога погодио два пенала, за максималних +3, да би Јовић потом погодио Звездину шесту тројку, за +4. На крају првих 20 минута, Звезда има 38:36.

1/4 (24:22)

Партизан је боље ушао у меч и након два минута повео са 6:0, а Звезда већ промашила две тројке, па је Радоњић затражио тајм-аут. Прве поене за Звезду постигао је Вилијамс, са дистанце, да би потом Дангубић био прецизан за три поена. Ипак, након тога, уследила је мини-серија домаћих до 6:0, који су дошли до 12:5. Ту серију је прекинуо Марјановић. Партизан је одржавао предност у овом периоду и дошао до максималних +10 (21:11) преко Тепића, на два минута до краја. Ипак, уследили су поени са дистанце Џенкинса, а у исто време под кошем је Павловић фаулирао Калинића, који је промашио оба пенала. Међутим, Џенкинс је за 70 секунди погодио осам везаних поена (две тројке) и смањио на 21:19. До краја су по три поена постигли Безбрадица и Калинић, за 24:22. Џенкинс 8 поена, Мурић и Милосављевић по 6.

———————————————————–

Кошаркаши Црвене звезде играју четврти меч полуфинала плеј-офа АБА лиге против Партизана, који би у случају победе донео пласман у Евролигу и борбу за прстен и трофеј у финалу Регионалне лиге.

Црвено-бели су у синоћњем мечу вратили брејк, победили 95-85 и повели са 2:1 у серији. Осим скандалозних изјава на крају меча,. срамног понашања на самом мечу, велике борбе и великог броја поена, утакмицу су обележили кошаркаши Црвене звезде и Дејан Радоњић маестралном победом и шампионским понашањем. Исто желимо и вечерас, уз коректно суђење. Иако су они спремни на све, ми желимо победу на терену. Ми играмо кошарку, они све сем кошарке. ДО ПОБЕДЕ!

Повезане вести

6 comments

dexy122 апр 20, 2015 at 00:54

Mislim da je prethodna utakmica odlucila. Pritisak je presao na njih, a mi smo znali da imamo sansu pred nasim navijacima iako izgubimo. Najbolji igrac definitivno Charles Jenkins. Ostali svi do jednog igrali fantasticnu odbranu i iskakali kada je bilo bitno. Ako zanemarimo taj jedan poraz, gde je Milutinov bukvalno celo vreme faulirao Bobija. Videlo se kako igra Bobi kada sudije dopuste igru kakva se igra u Evroligi. Jovic prethodne dve utakmice odigrao odlicno. Mud-onja Kalinic je od sada moj omiljeni igrac, a M-Will je cekao kada je najteze i najveci pritisak kako bi zatrpao kos.

Reply
josif апр 19, 2015 at 23:38

Cestitke momcima na pobedi i sto su konacno poslali Partizan u istoriju.Nema potrebe da se analizira,pred nam je odmor i priprema za finale.Konacno smo prebrodili kompleks Partizana i odrzali im lekciju.Ono sto je debeli radio u tunelu je posljednji trzaj penzionera koji ima problema sa psihom.Sigurno namerava da podnese ostavku zato bije Pavlovica i Ilica inace nezna kako ce smeti da dodje kad ce Zvezda biti domacin u KLS.Jos jednom sve cestitke.MKD uvek uz tebe

Reply
Red апр 19, 2015 at 23:29

Pokušali su na kvarno. Ali su šiptar i poturica ipak izgubili. Šiptar protiv kog ti možeš da igraš jedan na jedan? Poturica moj je deda ubio jednog turčina. Zapamti Edo!!!!

Reply
mm апр 19, 2015 at 23:22

Tako je braco!!!

Reply
pera апр 19, 2015 at 23:20

Red je da prvi čestitam. Čestitamo i da ovo postane običaj. Bili smo kulturni i nismo ponizili neotesane. Jesu li i vama komšije, prijatelji prognozirali da su ponovo na svome i da će lagano dobiti sa 3 1. Ne dobija se Zvezda sa bivšim košarkašima Mačvanom, Pavlovićem i Tepićem. Mačvanu je Luka objasnio ko je budućnost srpske košarke, Pavloviću je Kalina napravio kompleks a Jović održao akademska predavanja za organizaciju igre. I još pride neki naši veoma bitni igrači nisu imali baš neke role. Neka biće prilike da kao genije Wilijams pokažu ko su i šta su. Sad idemo na drugi cilj da se lepo odmorimo i osvojimo ABA ligu a onda sledi poslastica nabijanje kompleksa stoki u srpskoj ligi. Pobedio je bolji tim iako je horor kako su Milutinov i bratija ubijali Bobija i kako to nije sankcionisano. Reče reporter livada a ono čovek drži Bobana obema rukama, cirkus. Ponašanje grobara kao sekte je došlo na naplatu i padaće još više jer kaže narodna ko visoko leti nisko pada. Ne treba ih zadržavati treba im samo pomoći. Mislim da se moramo držati naše politike razvoja kluba i igraća. Nek se završi sezona a onda nekim mladim igračima šanse života i Evroliga.

Reply
РУК апр 19, 2015 at 23:12

Сјајна победа и поред скандалозног суђења! Милутинову свиран тек сваки десети фаул! Уместо три фаула судије свирају три мртве лопте. Срамота!

Reply

Leave a Comment