Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши у Инђији за полуфинале плеј-офа

Одбојкаши Црвене звезде играју у Инђији против истоименог противника други меч четвртфинала плеј-офа Винер Штедише лиге. Црвена звезда има предност од 1:0 у серији, јер је у првом мечу у понедељак у Шумицама славила са 3:1. У полуфинале ће се пласирати екипа која прва оствари две победе.

Инђија је дебитант у елитном делу српске одбојке. Њихов примарни циљ је био да и наредне године играју против Црвене звезде, Војводине и Партизана, а они су премашили своја очекивања и пласирали се у плеј-оф. Регуларни део Винер Штедише лиге су завршили на 6.месту. У првом мечу су играли растерећено, успели да освоје један сет, нада да могу до великог изненађења је трајала до завршнице четвртог сета, када је пресудило Звездино искуство, а неискуство Инђије, која је олако изгубила кључне поене и утакмицу. У Београду се истакао Пешут са 17 поена.

Црвено-бели су на путу да успешно заврше веома напоран период. У Челенџ Купу се стало у четвртфиналу, успешнија је била Равена, члан еминентне италијанске Суперлиге, Серије А. У плеј-оф се стартовало са другог места, а у првом мечу стечена је предност и пол позиција за полуфинале. Звезда је сигурно и лако освојила први сет, што је коштало опуштањем у другом, које је Инђија искористила. Звезда се брзо пробудила и решила меч у своју корист, ефикасно, иако је у четвртом сету играла без либера Јевтића, који је задобио јак ударац од капитена Буцуљевића. Успешно га је заменио Копривица.

У оба меча регуларног дела, Црвена звезда је славила. Уколико победи и сутра, у полуфиналу састаће се са бољим из дуела Војводина – Спартак Љиг. Новосађани имају предност од 1:0 у серији. Црвено-бели бране трофеј шампиона који су освајали у протекле три године.

Четврфинале плеј-офа

Инђија – Црвена звезда

Четвртак 19.март, 18 часова

Хала спортова Инђија

Повезане вести

Leave a Comment