Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкашице у Лајковцу играју други меч четвртфинала плеј-офа

Одбојкашице Црвене звезде сутра од 19 часова у Лајковцу играју други меч четвртфинала плеј-офа Винер Штедише лиге, против домаћег Железничара. Црвена звезда је у четвртак у Шумицама, у првом мечу, славила са 3:0 и уколико оствари победу и у Лајковцу пласираће се у полуфинале, где је очекује екипа Спартака, први полуфиналиста.

Екипа Железничара је најискуснија екипа домаћег шампионата. И у првом мечу у Београду су у прва два сета пружиле јак отпор, имале предност и биле равноправан ривал. Успевале су да помере пријем црвено-белих и одржавале резултат, док није прорадио Звездин блок. Ипак, Звезда је према очекивањима успела да сломи отпор гошћи и да серијом поена преокрене меч у своју корист. Тамара Ракић, бивша играчица Црвене звезде, предводи ову екипу и сигурно од ње прети највећа опасност, уз искусну Бојану Стојковић и Ивану Исаиловић. Добру партију у Шумицама је пружила и Марина Тешановић, која је уз Ивану Исаиловић била најефикаснија са 9 освојених поена.

За Црвену звезду је најбитније осим победе да је успела релативно брзо да реши меч у своју корист и да је то урадила без пуно проблема и без изгубљеног сета. Биле су одбојкашице Железничара равноправан ривал, али када је Звезда додала гас, без пуно муке је све било готово. Највише захваљујући сјајном тандему Адели Хелић и Љубици Кецман, која је пружила одличну партију, а придружио им се и нови Звезди бисер, Бојана Миленковић, која је на најбољи могући начин показала зашто је потписала први професионални уговор са клубом. У последњем периоду, Звезда је тотална зауставила нападе Железничара, који су били на јако салбом нивоу процента. Радује свакако и форма наших играчица пред најважније мечеве у сезони. У првој утакмици тренер Ковачевић је одморио Мину Поповић и Николину Лукић, шансу је добила Катарина Чанак, а мању минутажу су имале и Звездине наде, Милка Стијепић и Александра Брђовић. Стандардно добра била је Јелена Трнић са 9 поена, док је добру партију пружила и капитен Јулија Миловиц.

Звезда има пол позицију за полуфинале и нове дуеле против Спартака. Али, прво долази други меч против Железничара, а затим и пауза од три недеље.

Звездине даме никад нису саме!

Четвртфинале плеј-офа Wiener Stadtiche лиге

Железничар – Црвена звезда

СЦ Лајковац, 19 часова

Повезане вести

Leave a Comment