Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Митровић: Тријумф над Барсом би био круна свега у Евролиги

Још се није слегла еуфорија која је завладала после феноменалне партије изабраника Дејана Радоњића у Истанбулу и убедљиве победе против Галатасараја, а црвено-беле кошаркаше већ очекују нови изазови. У недељу од 17 часова Звезда гостује у Републици Српској против Игокее у оквиру претпоследњег кола АБА лиге, а затим следи спектакл против Барселоне у Комбанк Арени. Капитен екипе, Лука Митровић, осврнуо се на трећу победу Звезде у Топ 16 фази, а дотакао се и новог меча против Барселоне, који је многима већ у мислима.

Велика победа за нас. Испоставило се да Галатасарај није био у окрњеном саставу, као што се пре утакмице најављивало, и да су играли у доста широј ротацији. Ипак, то нас није заварало, играли смо силно мотивисани и уз максималан приступ. У Истанбулу пред навијачаима Галатасараја никад није лако играти. Иако хала није била пуна, имали су гласну подршку својих присталица током свих 40 минута. Ако се све ове чињенице узму у обзир као и податак да изостанком Бранка Лазића нисмо били комплетни, наша победа још више добија на значају – почео је причу капитен Црвене звезде Лука Митровић и потом додао:

Драго ми је да смо уписали тријумф и показали да са екипама у Топ 16 фази успешно можемо да се носимо и на гостујућим теренима. Максимално смо искористили наше предности, играли смо управо онако како смо се и договорили пре меча, агресивно у одбрани уз контролу скока и са доста трчања и заслужено смо победили– задовољно констатује Митровић.

zz11050839_903745146353049_3448577538945828582_o

Звезда је у дворани Абди Ипекчи водила од првог до последњег минута и у потпуности контролисала дешавања на терену:

То свакако може све да нас радује. Свих 40 минута одиграли смо без падова, а у свим сегментима смо надиграли Галатасарај. Служио нас је шут, постигли смо лаке поене из контри, контролисали скок, а кад се све то споји резултат је наша убедљива победа. Треба истаћи да је сваки тријумф у Топ 16 фази веома значајан за наш млади тим из много разлога.

У прилог речи Луке Митровића неумољиво говоре статистички параметри дуела са Галатом. Звезда је шутирала тројке 45 одсто (20-9), док је у шуту за два поена имала чак 62,2 одсто реализације (45-28). Црвено-бели су имали чак 25 асистенција, 34 ухваћене лопте, седам више од ривала.

Наредни прoтивник изабраницима тренера Дејана Радоњића у Топ 16 фази је славни каталонски клуб. Меч је на програму 19. марта у Комбанк арени.

У Београд не долази сваки дан екипа као што је Барселона. Надам се да ће Комбанк арена још једном бити испуњена до последњег места, да ће нам навијачи пружити велику подршку и да ћемо покушати заједничким снагама да савладамо тако велики тим и клуб као што је Барселона. Тријумф над Барсом би могао да буде круна свега оног што смо до сада урадили у Евролиги. Свима је јасно да смо неупоредиво јачи уз огромну енергију са трибина зато већ сада позивам навијаче да нам у том мечу пруже значајну подршку коју мислим да смо заслужили веома добрим играма. Сматрам да је овај тријумф над Галатом, као уосталом и победа над Макабијем, најбоља позивница за наше навијаче да се против Барселоне направи још један спектакл – поручио је Митровић.

Повезане вести

Leave a Comment