Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Најава: Спартак – Црвена звезда

Фудбалери Црвене звезде гостују Спартаку у Суботици у оквиру 19.кола Јелен Суперлиге. Изабраници Ненада Лалатовића желе трећу узастопну победи и наставак борбе за одбрану титуле шампиона.

Црвена звезда у добром расположењу путује у Суботици. После почетног неуспеха у Нишу, победама против Јагодине и Војводине на прослави 70. рођендана, црвено-бели су се вратили на стазу титуле. Радује чињеница да је црвена звезда у два меча постигла шест голова, а да су стрелци били Лука Јовић и Џошуа Паркер. Суботица је увек била незгодно гостовање за Црвену звезду, и у најсветлијим годинама.

Спартак је зиму провео на 9.месту, а тренутно заузима 10. место на табели. У првом пролећном мечу су поражени у Крагујевцу 1:0, затим су прекинули низ од девет везаних утакмица без победе против ОФК Београда у Суботици, а у прошлом колу су поражени у Лучанима, од Младости 3:2, иако су успели да после 3:0 постигну два гола. Нису пуно мењали у зимском прелазном року. У Суботицу су стигли Казахстанац Федин, изданак школе Црвене зведзе, нападач Жерађанин и играчи из сопствене омладинске школе који су били на позајмици у Бачкој. Суботицу су напустили голман Јаношевић (Адана, позајмица), Радовић (Напредак) и Војводић (Аустрија). Од млађих играча истакли су се Плавшић, Максимовић, Балабановић и Лукић, а све голове за Спартак у пролећном делу постигао је млади Ивановић.

ЦЗ Н С

„Маракана“: 31 29 2 0 101:22

Суботица :   30 15 9 6   44:26

Укупно :       61 44 11 6 145:48

  • укључујући и утакмице у Купу

Први међусобни меч одигран је 25.августа 1946. године у Суботици, у првом колу првог првенства СФР Југославије, а Црвена звезда је славила 3:1, головима Косте Томашевића, који је постигао хеттрик, стрелац за Спартак био је Хорогозо II. Црвена звезда је први меч у историји СФРЈ првенства одиграла у саставу: Љубомир Ловрић, Бранко Станковић, Миомир Петровић, Младен Кашанин, Љубомир Спајић, Предраг Ђајић, Јован Језеркић, Рајко Митић (капитен), Коста Томашевић, Владимир Печенчић, Божидар Дреновац.

У последњем мечу, Црвена звезда је славила 1:0 голом Данијела Аврамовског. У прошлој сезони, Црвена звезда је декласирала Спартак на „Маракани“ у 7.колу, 5:0. Драган Мрђа је постигао хеттрик, Ненад Милијаш и Абиола Дауда на сјајан начин су се по једном уписали у стрелце. У Суботици, Црвена звезда је 5.априла 2014 слaвила 2:1 головима Мијаиловића и Мрђе и наставила поход ка 26 титули шампиона. Стрелац за Спартак био је Радовић.

Црвена звезда је била без победе у Суботици од новембра 2010. године до 5.априла 2014., а претходна два дуела пре Звездине победе, Спартак је решио у своју корист 2:0 и 3:0.

Црвена звезда и Спартак имају велики број, великих играча који су наступали за оба клуба. Од заједничких играча најпознатије су легенде и господа Коста Томашевић, Тихомир Бата Огњанов, Немања Видић, Никола Жигић, Бела Палфи, Антон Рудински, Душан Маравић, затим Огњен Короман, Александар Ковачевић, Андрија Калуђеровић, Видак Братић, Немања Николић, Дарко Лазић, Андреј Мркела…

Тренер Спартака Петар Курћубић изјавио је да је Црвена звезда апсолутни фаворит, али да ће његов тим покушати да изненади шампиона.

Пред нама је утакмица коју не треба најављивати, све што би рекао звучало би као понављање. Звезда је апсолутни фаворит где год да игра, с ким год да игра, на нама је да покушамо да изненадимо и направимо за нас добар резултат. Оно што је извесно је да ће сви играчи који сутра буду истрчали на терен биће максимално мотивисани и спремни да пруже свој максимум, а то је једино што тражим од мојих играча.“ – изјавио је Курћубић и додао да ће његова екипа сутра играти против екипе која је ове сезоне само једном поражена, против квалитетног састава, али и тима који има слабе тачке које ће покушати да искористе.

Ненад Лалатовић је изјавио да је Спартак другачија екипа у односу на Јагодину и Војводину, али да Звезда иде само на победу.

– Свака наредна утакмица за нас је најтежа. То важи и сада, када је сутрашња против Спартака у питању. Одгледао сам претходне две утакмице Спартака, и имао сам шта да видим. Победили су на свом терену ОФК Београд, док су против Младости у Лучанима губили 3:0, али су успели да постигну два гола, и мало је фалило и да стигну до бода. То је доказ да су екипа која има карактер, са добрим појединцима који су способни да једним потезом реше утакмицу. Ипак, не желим много да причам о нашим противницима. Ми смо Црвена звезда, и идемо у Суботицу по победу. Спартак игра нешто другачије од Јагодине и Војводине, али нећемо ништа мењати у нашој игри, играћемо нападачки као и увек – истакао је Ненад Лалатовић.

Павићевић спреман

На конференцији за медије посвећеној мечу у Суботици, Лалатовић је изјавио да је Павићевић спреман, и да рачуна на њега против Спартака. У комбинацији за меч је и Орландић.

Надамо се позитивном расплету у Суботици, који би умногоме олакшао наредне утакмице и помогао у коначном расплету.

У СУБОТИЦУ ПО ПОБЕДУ!

Спартак – Црвена звезда, субота 14.март 2015. 14.30h , Јелен Суперлига 19. коло 2014/2015, стадион : „Градски“, Суботица.

#27

Повезане вести

Leave a Comment