Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Џенкинс: Време је било за овакву ноћ

Кошаркаши Црвене звезде Телеком остварили су историјски тријумф. Четвртак 05.03.2015. године ће остати упамћен по томе што су црвено-бели у Комбанк арени савладали актуелног шампиона Европе Макаби резултатом 89:76. Звезда је одиграла изванредно против фаворизованог ривала, а изабраници Дејана Радоњића су посебно заблистали у последњој четвртини када су постигли пет тројки и решили последњи квартал у своју корист резултатом 35:17.

zz11054341_10152618988370952_1857512677643418083_n

Сјајан меч одиграо је Чарлс Џенкинс који је постигао 15 поена уз одличан шут за три поена (3/6) и при том придодао и пет скокова. Сјајни Американац је истакао да су црвено-бели напорно тренирали уочи меча са Поносом Израела:

Био је ово веома важан меч за нас након два узастопна пораза. Ривал какав је Макаби био је огромна мотивација за нас. Задовољни смо због начина на који смо играли и због тога како смо тренирали претходне недеље. Срећан сам како смо играли и са којим смо ставом изашли на терен, а то је да без обзира шта се дешава током меча подржавамо једни друге. Осећај је сјајан, али гледамо напред ка ономе што тек следи – рекао је Џенкинс и потом додао:

Није толико важно што су они шампиони Европе, већ је битно да су они изванредан тим. Играли смо баш онако како је требало и зато сам веома срећан. Ова победа је велики подстрек за наставак сезоне. Игре у Евролиги против сјајних тимова какав је Макаби су нам од велике помоћи за наставак сезоне. Помаже нам да схватимо какав тим желимо да будемо и оваква игра је начин на који желимо да играмо – истакао је Звездин бек који је посебно апострофирао сјајан шут црвено-белих за три поена:

Мислим да је мишљење сваког било да је крајње време за ноћ као што је ова. Након меча са Партизаном смо пуно радили на шуту за три поена. Било је неопходно да нам се врати самопоуздање. Када саиграчи погађају тројке, ваше самопоуздање расте и ја сам се тако осећао – истакао је Чарлс Џенкинс.

Повезане вести

Leave a Comment