Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Паркер: Одлично сам прихваћен

Џошуа Паркер је фудбалер који је у зимског прелазном року доведен како би побољшао ефикасност тима, која је била основни проблем током јесени.

Паркер истиче да се у екипу уклопио и брже него што је очекивао.

– Мислим да су ме играчи јако брзо прихватили. Риле, Саша, добро причају енглески, већина играћа прича довољно добро да можемо да се разумемо на терену. Лука није толико добар, али покушавам да га научим – нашалио се Паркер, који је направио паралелу између Црвене звезде и Домжала, односно фудбала у Словенији.

– Овде је веома слично као у Домжалама – слична је формација, сличан пресинг и тактика, тако да сам се снашао и брже него што сам очекивао, што је и добро за мене јер значи да се могу концентрисати на постизање голова и уигравање са осталим играчима. Чини ми се да се игра офанзивније него у Словенији која је доста дефанзивна лига, што је показао и меч против Олимпије када су чекали наше грешке, и стекао се утисак да није имало много тога да се види на том мечу јер су играли затвореније – рекао је Паркер.

Паркер каже да је свестан где је дошао, али да не осећа притисак.

– Моја брзина је свакако моја предност, и трудим се да је користим. Знам која су очекивања од мене, али ја очекујем такође много од себе, више него што очекује и сам тренер, тако да што се притиска тиче, не верујем да га осећам. Нико ми не може створити већи притисак од мене самог. Знам да је екипа имала проблема са реализацијом у првом делу сезоне, и зато су ме довели. Нису ме довели да асистирам, они већ имају играче који то могу да раде одлично – рекао је Паркер, поновивши да је у потпуности фокусиран на тренинге и стицање кондиције.

Повезане вести

Leave a Comment