Moja Crvena Zvezda
ВажноМачевањеНајновијеОстало

Мачевање: Бројни трофеји за црвено-беле на јуниорском првенству Србије

Црвена звезда је на јуниорском првенству Србије у Новом Саду у флорету освојила појединачну и екипну титулу првака државе и на тај начин наставила доминацију у овој мачевалачкој дисциплини.

unnamed

Љубица Бранковић је одбранила титулу у флорету у појединачној конкуренцији, а са својим клупским другарицама, Нађом Пелексић, Анђелом Костић и Исидором Станковић донела је црвено-белом тиму и екипну титулу, коју је београдски састав освојио и прошле године.

unnamedv

Лука Штиклица је стигао до друге позиције у флорету, а екипа Црвене звезде је освојила сребрну медаљу у екипној конкуренцији. Црвено-бели састав чинили су: Лука Штиклица, Виктор Влајић, Владимир Пелексић и Борис Конфорти.

unnamedg

Звездини такмичари стигли су до сребрне медаље у екипној конкуренцији у дисциплини меч. Ново одличје трофејном клубу донели су Данило Четић, Благоје Мирковић и Лазар Мичета. Прво место освојила је екипа Омладинца из Зрењанина, а црвено-бели мачеваоци Данило Четић и Благоје Мирковић су у појединачној конкуренцији освојили трећа места.

unnamedf

Ту није био крај када је у питању освајање медаља за Црвену звезду, јер су девојке стигле до друге позиције на екипном такмичењу у мачу. Марија Ковачевић, Љубица Бранковић и Ивана Зорић употпуниле су успех свог клуба, а до трећег места у појединачној конкуренцији стигла је Марија Ковачевић.

unnamedx

Мачевалачки клуб је још једном показао због чега је годинама међу најуспешнијима у Спортском друштву Црвена звезда, а бројне медаље и пехари црвено-белих јуниора наговештавају да ће се и у будућности наставити жетва трофеја за такмичаре београдског клуба.

Повезане вести

Leave a Comment