Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Црвена звезда – Ђердап

Црвена звезда је поновила прошлогодишњи успех у Купу изазивача, пласиравши се у четвртфинале овог такмичења након победе над мађарском екипом Фино Капошвар. Следећи противник ће им бити италијанска Равена, а до тог меча ће имати још више од месец дана, па ће до тада моћи у потпуности да се посвете изазовима у домаћим такмичењима. Први противник у Првенству Србије биће им Ђердап, са којим су се састајали већ три пута ове сезоне.

Одбојкашки клуб Ђердап је основан 1973. године, и углавном се такмичио у нижим ранговима такмичења, да би се у сезони 2011/12 пласирао у Прву лигу Србијe, где је као дебитант заузео друго место, и изборио плеј-оф за улазак у Суперлигу Србије. Победили су Клек, па су тако постали чланови елитног ранга српске одбојке, и, ево већ трећу сезону играју у истом. У дебитантској сезони су остварили велики успех, освојивши друго место у регуларном делу такмичења, иза Црвене звезде, чиме су обезбедили учешће у Купу ЦЕВ. И у овом такмичењу су се добро показали, стигавши до осмине финала, где су елиминисани од турске екипе Малије Мили Пијанго.

Ове сезоне им дефинитивно „не цветају руже“, тим је на претпоследњој позицији на табели са свега девет бодова из дванаест кола, а толико има и последњепласирани Млади радник. Наш тим се до ове сезоне састао четири пута са овим тимом у шампионатима Србије, а у овој још три пута (два пута у Купу и једном у Лиги), као што је већ напоменуто, и сваки пут је Црвена звезда била успешнија. Нема разлога да се серија не настави, али свакако би требало бити опрезан, с обзиром да наш тим излази из серије тешких утакмица, и да је умор свакако присутан. Ипак, верујемо да црвено-бели неће дозволити да их то поремети и да ће након два пораза у Лиги (од Партизана и Војводине) забележити нову победу, и вратити се на победнички колосек. И даље се надамо да ће их навијачи коначно подржати, и поздравити након великог успеха оствареног у Европи, и помоћи им да дођу до нова три бода. Према томе, позивамо све навијаче да дођу у „Шумице“, и пруже подршку нашем тиму, а након тога да остану и на утакмици одбојкашица, које играју свој меч против Железничара одмах након њих, у 19:30h.

Идемо до нове победе!

XIII коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Црвена звезда – Ђердап,

СЦ „Шумице“, субота, 24. 01. 2015. године, 17h

Повезане вести

Leave a Comment