Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеПрипремеФудбал

Лалатовић: Паркер се одлично креће без лопте, Луковић има ауторитет за капитена

Црвена звезда је стартовала зимски део припрема победом над словеначким друголигашем Толмином, резултатом 3:0. Стрелци су били Катаи и Грујић два пута. Након овог меча, тренер Ненад Лалатовић је за Мондо изнео прве утиске.

– Одиграли смо као у првих четири, пет кола првенства и јако сам задовољан. Играчи су испунили оно што сам од њих тражио. Играли су висок пресинг, завршавали акције са по четири, пет играча у противничком казненом, везни играчи су дали голове, што није био случај у јесењем делу сезоне… Оно што смо радили на тренинзима је уродило плодом, али наравно да ће бити и успона и падова током ових припрема – рекао је Лалатовић.

Потом се кратко осврнуо на деби играча који су дошли у овом прелазном року, нарочито Џошуе Паркера.

– Довели смо квалитетне играче, који ће допринети екипи. Паркер се феноменално креће без лопте, сјајно користи дубину, има добар скок, добар тајминг, ‘напада’ прву стативу што је јако битно. Мислим да ће, како време буде одмицало, показати да је право појачање – задовољно истиче шеф струке.

За крај се дотакао и одлуке да капитен у наставку буде повратник, Александар Луковић.

– То је логичан потез. Лазовић је феноменалан играч, али на лето му истиче уговор и иде из клуба. Можда оде и сутра, прекосутра, никад се не зна. Потребан нам капитен који ће наредне две, три године бити ту, који има искуства. Луковић је Звездино дете, а сада је опет ту. Максималан је професионалац, по свим тестовима има најбоље резултате. Једноставно, својим ауторитетом, искуством и оним што је дао Звезди, заслужује да буде капитен – закључио је Лалатовић.

Повезане вести

Leave a Comment