Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Најава: Црвена звезда Телеком – Задар

У наставку Евролиге кошаркаши Црвене  звезде нису стартовали најбоље, али су, са друге стране, у регионалној лиги и даље без грешке. Нанизали су 17 победа, а у 18. колу дочекују увек неугодну екипу Задра.

Задрани већ годинама немају екипу конкурентну за врх табеле и увек су, у најбољем случају при средини. Тако је и ове сезоне где након 17 утакмица заузимају 11. место уз скор 8-9. У првом дуелу ове две екипе у октобру, Звезда је лако славила у Задру резултатом 63-79. Задрани су солидно почели сезону, међутим касније је уследио пад и сада се налазе при дну табеле, али уз јако добру игру и чак шест победа у последњих седам мечева. У досадашња 24 меча Звезда има 14 победа, од чега 8 на мечевима у Београду.

Екипа Задра је веома млада и то се увек може узети као оправдање за слабије резултате. Један од искуснијих у тиму, а уједно и лидер и најбољи стрелац је Џејмс Брајан Флоренс. Он у просеку бележи 16,8 поена, уз 42% шута из игре, а томе додаје и 2 ухваћене лопте и 4 асистенције по мечу. Изузетно је брз и користи сваку прилику за шут који га одлично служи целе сезоне, мада треба истаћи и да екипа доста ради за њега. Поред њега, улогу плеја има и Сегарић, али он игра јако мало ове сезоне, чисто онолико колико треба Флоренсу за одмор.

На позицијама „два“ и „три“ тренер Задра има велики избор и могућност ротације. Пре свих ту је Домагој Бошњак, као бек шутер. Овај 20-огодишњак нема нарочито велики учинак у просеку ове сезоне, само 7,4 поена, али ужива велико поверење тренера, представља велику наду хрватске кошарке и сигурно ће му овогодишње искуство доста значити. Хенрик Ширко има одличне физикалије и обавља велики посао у одбрани и у грађењу рекету. Увек иде на скок и тако прети из другог плана. Шанго је играч који има велику минутажу, али коју не оправдава својом игром. Игра доста лоше, углавном се истиче у одбрани, али је утисак да и тај посао обавља половично, као и у нападу.

Марко Рамљак игра на позицији ниске „четворке“, али се често спушта и на „тројку“. Дете је Задра и сваку утакмицу игра максимално јако и пожртвовано. У просеку постиже 8 поена, уз 5 ухваћених лопти. Тренутно је у благом паду форме, али знајући његов менталитет, уме добро да одигра велике утакмице. Борис Бараћ је у прошлом колу дебитовао након преласка из Цибоне, у којој није имао добру сезону. Од њега се тек очекује да улази у форму и покаже сав свој квалитет, а период адаптације увек може да учини своје. Искусни Иванов је ту  од почетка сезоне и сигурно ће му пријати друштво Бараћа с обзиром да је сам изнео највећи терет „четворке“. У просеку даје 11 поена уз 50% шута из игре и чак 5 ухваћених лопти.

Једини класични центар у екипи је Филип Краљевић, међутим и он у последње време има све мању минутажу. Питање је какву ће улогу имати у овом мечу, с обзиром да ће његовом тиму требати велика снага у рекету.

Звездини играчи су у паду форме и то је свима очигледно. Екипа напорно тренира сваки дан, а то је једини прави пут за дизање форме када то буде најпотребније. Тренутно Калинић и Цирбес вуку екипу напред, а чекају се највише Дангубић и Блажич. Ово је меч у којем њима двојици треба дати прилику да се растрче, да се распуцају и покажу сав свој таленат. Вилијамса не треба много форсирати, треба га чекати до правог тренутка, а до тада, улогу плеја може и Џенкинс да преузме који се ту можда и боље сналази него као бек, јер тренутно највише поена даје из продора, а не из шута. Наравно, Јовића не треба заборавити, као ни младе Тејића и Ребића, нарочито овог првог који је и против Галатасараја показао да може да се носи са најбољима на „четворци“.

Старо место, иста екипа, исти задатак. Публика је увек добро дошла у Пионир и надамо се да ће бити у великом броју као и до сада ове сезоне. Звезда игра и треба јој наша подршка, у сваком мечу против сваког противника. Јер са нама се може све што се пожели.

Црвена звезда Телеком – Задар, понедељак, 20:30, хала „Пионир“

Повезане вести

1 comment

losmi јан 19, 2015 at 17:39

Voleo bih da vecerasnji poraz bude velika pobeda za nastavak sezone i buducnost ove generacije… Ko razume, shvatice i nadam se sloziti sa mnom.. Srdacan pozdrav svima…

Reply

Leave a Comment