Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Тужбе се гомилају, новац и даље у магли

Црвена звезда се ове зиме нашла у никад тежој ситуацији када су у питању неизмирене обавезе из прошлости, а да цела ствар буде гора, ово није први пут да се тако нешто дешава, па клубу прети одузимање бодова или у најгорем случају избацивање из лиге.

Лоше пословање и историја дуговања дужа од 10 година у свакој паузи између две полусезоне доноси главобоље навијачима и управи најтрофејнијег српског клуба. У садашњој ситуацији Звездин положај је још тежи јер ФИФА прети казнама клубовима који не плате дуговања. Ако клуб не плати дуговање следи казна од 5.000 швајцарских франака, а након тога добија рок за плаћање. Звезда је успела да за неколико дана пролонгира исплату дуга од 420.000 евра за Гжегожа Броновицког, а до 12. фебруара мора да уплати и 240.000 евра дуга за Натанијела Асамоу. Ове суме управа клуба мора да уплати како зна и уме, јер уколико се то не деси, према правилима ФИФА следи одузимање бодова или избацивање у нижи ранг.

Звезди чак може бити забрањено обављање трансфера у одређеном року, а још већи проблем представља и могућност пропорционалног одузимања бодова у односу на дуговања. Црвено-бели до 31. марта морају да исплате 11,8 милиона евра, што је врло велика сума и велико је питање где и како наћи тај новац.

Клуб до 31. марта мора да плати дугове Роберту Просинечком (130.000 евра), Славиши Стојановићу (110.000), Марку Вешовићу (110.000), Луки Миливојевићу (100.000), Кадуу (100.000), Николи Максимовићу (70.000) и још деветорици бивших играча, чија сума није позната, а то су Урош Ћосић, Срђан Мијаиловић, Љубо Ненадић, Драган Младеновић, Душко Тошић, Александар Јевтић, Стеван Рељић, Бојан Павловић и Милош Весић. То је минимум 620.000 евра у збиру за све набројане плус поменута збирна цифра од 660.000 евра за Броновицког и Асамоу у најкраћем року.

Јасно је да ће управа брзо морати да реагује продајом неког играча, претпоставља се Александра Ковачевића и Дарка Лазића, мада има заинтересованих и за Богдана Планића. Проблем је само што се све то одужило, што се од Ковачевићевог трансфера не може рачунати на пун износ због процената, а новац је хитно потребан да би Звезда избегла најгоре.

Повезане вести

5 comments

dusan јан 18, 2015 at 17:27

mnogo vam je jaka ova recenica da je 11,8 miliona evra veliki iznos i da je neizvesno gde naci te pare. prica se blizi kraju. katanac. ali bolje se nije ni zasluzilo.

Reply
Звезда шампион! јан 18, 2015 at 14:49

Па ваљда нам Газпром даје 3 милиона евра месечно( или 4.5 ако су повећали као што се причало)+писало се да смо и са оним Америма потписали спонзорски уговор и још ако продамо ове играче,требало би да се ово све исплати ако ови из Управе не буду трпали паре себи у џеп.

Reply
dusan јан 18, 2015 at 17:26

tri miliona mesecno kad bi neko davao bilo bi dobro, ali oni daju valjda 2 miliona godisnje.

Reply
Звезда шампион! јан 18, 2015 at 19:24

Јао извини з.а.ј.е.б.а.х се нешто 3 милиона годишње званично а не месечно :facepalm: Видим нешто ми чудна рачуница.Добро то значи угасили смо!

Reply
pera јан 18, 2015 at 09:10

Jel neko došao u upravni odbor kluba da bi doneo pare ili su se svi grebali i zaduživali klub prenoseći plačanja na nekog posle njih. Sramota bre napravili su nam omču oko vrata sa kamatama na kamate. Zato nam lešinari uzimaju igrače za džabe i kraja i rešenja nema jedino je možda prodati pomoćne terene, upravnu zgradu i vratiti deo duga a boga mi i strateški partner vlasnik kluba. Ovako nekim ljudima pružamo samo šansu da se češu o klub i produžujemo agoniju iza koje sledi poznat kraj koji je mafija zaplanirala. Rešenje za ovu sezonu je pojačan stručni ne amaterski rad stručnog štaba što znači pod hitno kondicioni trener i podizanje struke kroz edikacije od Lalatovića nadalje na najbeći mogući nivo na ovim prostorima. Da bar tako postanemo najpoželjniji a onda će doći i prodaje igrača koje ćemo obrazovati kako treba.

Reply

Leave a Comment