Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда зове Јововића

Према писању црногорског портала Топфудбал, челници Црвене звезде контактирали су 20-годишњег крилног фудбалера Сутјеске и репрезентативца Црне Горе Владимира Јововића и очекују одговор у наредном периоду.

Тренер шампиона Србије, Ненад Лалатовић, изразио је жељу за крилним играчем, а генерални секретар Звездан Терзић послао понуду фудбалеру који већ има пет наступа за сениорску селекцију Црне Горе. Јововић је у јесењем делу на 13 утакмица за Сутјеску у шампионату постигао четири гола, у игри провео укупно 1025 минута и добио три жута картона. Био је стрелац у мечевима против великих ривала. Са голом и асистенцијом био је играч одлуке у тријумфу против подгоричке Будућности (2:1), а са два поготка је донео тријумф против Зете (3:2). У стрелце се уписао и у убедљивој победи над Могреном од 4:0. Био је и један од најзаслужнијих за освојен бод Црне Горе против Шведске у квалификацијама за Европско првенство, а играо је и против Аустрије, Лихтенштајна и Молдавије.

Млади фудбалер је у освајању титуле са Сутјеском у сезони 2012/13 на 30 утакмица постигао три поготка и добио шест жутих картона, а у одбрани трофеја прошле сезоне у 28 мечева постигао је два гола и седам пута зарадио жути картон. Тренутно је најбољи играч двоструког узастопног првака Црне Горе и дечко који обећава у будућности.

Док очекује Јововићев одговор, клуб из Љутице Богдана има много веће бриге, јер нагомилани дугови прете да клуб оставе без европске лиценце другу годину узастопно. Потраживања легенде клуба Роберта Просинечког из времена док је био тренер екипе су 130.000 евра. То је само један мали део од укупног дуга, па остаје да се види како ће Звезда решити проблеме који су огроман терет даљем опстанку и напретку клуба.

Повезане вести

1 comment

CzvPg јан 13, 2015 at 11:04

Ovaj je jos i dobar, dok je Orlandic smijesan…

Reply

Leave a Comment