Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаМлађе категоријеНајновије

Јуниори Црвене звезде делили пакетиће у хуманитарној акцији

Јуниори кошаркашког клуба Црвена звезда, представници ланца супермаркета ИДЕА и издавачке куће Евро-Ђунти посетили су Дом за децу и омладину „Дринка Павловић“ на Сењаку и том приликом штићеницима ове установе поделили новогодишње пакетиће. После кратког упознавања са малишанима, јуниори Црвене звезде поделели су своја искуства са тренинга другарству у екипи, значају образовања и освајању јуниорске титуле Евролиге.

Један од играча са најдужим јуниорским стажом и члан прве петорке на недавно одржаном светском шампионату, Никола Ракићевић, причао је о утисцима са прошлогодишње фајнал-ејта Евролиге у Милану:

-Спремали смо се за такмичење, на самом старту можда и нисмо били најбољи, али смо напредовали као тим и успели да освојимо титулу. То показује да као појединци не можемо много тога да урадимо, али као тим можемо све оно што пожелимо. Када смо играли против много јачих противника колективом смо успели да славимо. Када имаш праве другаре око себе, и верујеш у успех, само тако до њега можеш доћи.

Након упознавања, уследило је прелиставанаје и читање књига које је обезбедио партнер црвено-белих, издавачка кућа Евро-Ђунти. Потом је Стефан Кенић поделио своја искуства из Колеџа Београд и говорио о значају образовања за младе људе:

-Школа и образовање су можда битнији од саме кошарке и спорта. То су ствари које су повезане, не могу једно без другог. Зато и вама саветујем да се образујете, јер без тога данас не можете да направите било шта. Ми после тренинга идемо заједно у школу, учимо и радимо на образовању.

Освајачи јуниорске Евролиге дружили су се и цртали са децом из овог дома.

– Права другарства су веома важна у животу сваког човека, јер са добрим људима око себе лакше пролазимо кроз све проблеме. Ми смо сви заједно и у школи и на тренингу. У животу је најважније да имате добре другаре на које можете да се ослоните и да стичете нове пријатеље – рекао је деци капитен тима Братислав Јековић, који је штићеницима дома као своје омиљено штиво препоручио роман „На Дрини ћуприја“ Ива Андрића.

Деца су кошаркашима поставила велики број питања, интересујући се како усклађују школу и тренинге, колико дуго тренирају, колико су високи… Након тога, јуниори су њима постављали питања кроз интересантан квиз, у коме су се штићеници „Дринке Павловић“ истакли знањем.

После заједничког цртања грба Црвене звезде, у сали се појавио и Деда Мраз, који је поделио новогодишње пакетиће које је припремио Звездин спонзор – ИДЕА, у којима су се налазили прозводи њиговог робног бренда К Плус. Уз слатке пакете, малишани су добили на поклон и дечје књиге Евро-Ђунтија.

Повезане вести

1 comment

mikica дец 21, 2014 at 18:23

ne razumem crno bele trenerke za zvezdase?????????pa ko je bio tako pametan da to smisli i samo mali grb zvezde koji se jedva vidi pomozi mu Boze

Reply

Leave a Comment