Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда у нову сезону кренула поразом

На премијери нове сезоне кошаркаши Црвене звезде преетрпели су пораз на гостовању у Дубаиу. До краја испуњена Кока кола арена, у којој је добар део навијача био са црвено белим обележјима сведочила је занимљивој утакмици у којој је домаћин већим током меча водио и на крају славио резултатом 83:81.

Након изједначеног почетка утакмице кошаркаши Дубаиа су преузели контролу и у једном тренутку отишли на максималних 33:16. Црвено бели су одговорили брзом серијом 18:0 и на кратко прешли у вођство. Ипак, Дубаи одговора новом серијом и на полувремену води реултатом 50:41. Занимљиво је да су кошаркаши Дубаиа обе четвртине завршили поготком са три са око пола терена. Прву је тројком закључио Абас, другу Мејсон.

Кошаркаши Јаниса Сферопулоса су се са полувремена вратили агресивнији и сконцентрисанији што је резултирало и сигурнијом игром у нападу. Тројкама Кенана и Калинића црвено – бели су ухватили резултатски прикључак и стигли до изједначења 63:63 али екипа јурице Големца и овај пут успева да одбије напад Звезде и задржи + 3 уочи последње четвртине.

Након свега 24 секунде завршног дела меча Теодосић прави неспортски фаул који му, обзиром да је крајем треће четвртине због приговора зарадио техничку грешку, доноси искључење. Новонасталу ситуацију Дубаи користи да подигне предност и натера Јаниса Сферопулоса да при резултату 70:63 на осам минута пре краја затражи тајм аут. Минут паузе није донео никакав ефекат па Сферопулос након тројке Абаса за плус девет тражи свој последњи тајма аут. Звезда је на два минута пре краја успела да смањи на -4 натеравши Големца на тајм аут.

Уследила је занимљива завршница. Звезда полагањем Милера Мекинтајера прилази на – 2. Мејсон на 45 секунди пре краја убацује тројку. Са друге стране узвраћа Недовић и поново доводи Звезду на -2. Звезда успева да одбрани следећи напад и дође до поседа за победу али на жалост шут Милер Мекинтајера на 1,8 секунди пре краја завршава поред обруча.

Никад није добро кад се у сезону крене поразом. Губи се неопходан мир и постављају (не)потребни знаци питања. Тренер Црвене звезде је на вечерашњој утакмици користио свих 12 играча који су били у ростеру. Чини се да ће подела минутаже и улога на терену  бити примарни задатак Јаниса Сферопулоса у времену које је пред нама.

Црвена звезда следећи меч АБА лиге игра на свом терену 22. септембра. Противник ће бити Игокеа.

ДУБАИ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 86:84 (28.16, 22:25, 16:22, 20:21)

ДУБАИ: Равена, Мејсон 18, Дангубић 8, Ускоковић 3, Абас 17, Препелич 16, Бертанс 6, Тејлор, Вилијамс 9, Анђушић 4, Радошевић 2, Дувериоглу 3.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Милер Мекинтајер 10, Кенан 13, Теодосић 3, Давидовац 5, Митровић 12 , Калинић 16 , Добрић , Боломбој 2, Гедраитис 9, Плавшић 1, Недовић 11, Дос Сантос 2

 

 

 

Повезане вести

Leave a Comment