Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Мркела: Да се понови 19. септембар 1984.

Играла је Звезда против Бенфике и то давне 1984. године на Маракани, а како се побеђује португалски великан добро зна наш спортски директор Митар Мркела.

– Вредно смо радили у претходном периоду како би потпуно спремни дочекали утакмицу против Бенфике на Маракани. Утисак ми је да смо из меча у меч све бољи и да је екипа у потпуности постала хомогена. Сви су се адаптирали на захтеве Звезде и шефа стручног штаба Владана Милојевића. Симболично, и пре 40 година је Звезда играла против Бенфике, када сам актер утакмице био на терену, а ево и 19. септембра ће се то поновити. Сада имам другу улогу, али добро знам каква је моћ Маракане. Тада смо на крилима навијача успели да од 0:2 дођемо до 3:2. Надам се да ће Звезда поново бити успешна против Бенфике – почео је Мркела.

Говорио је Мркела управо о подршци навијача која се очекује.

– Биће пуне трибине, уопште немам дилему када је то у питању. Већ сада влада еуфорија, сви разговарају о утакмици, а ми у позитивном светлу дочекујемо Бенфику. Карата још увек има, али не у великом броју, тако да позивам навијаче који још увек нису обезбедили своје место на Маракани да то учине већ сада. Верујем у моћ Маракане, 19. септембра 1984. године је било управо тако, као и још много пута касније – закључио је Мркела.

The post Мркела: Да се понови 19. септембар 1984. appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment