Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Милојевић зна како да увелича рођендан Маракане

Фудбалери Црвене звезде ће се састати са Напретком у суботу од 20 часова, а на поменутом дуелу ћемо обележити и 61 годину постојања стадиона “Рајко Митић”. Навијачи ће имати прилику да уживају у прослави рођендана Маракане, а традиција говори да су црвено-бели предвођени Владаном Милојевићем знали да обрадују навијаче када смо обележавали рођендан нашег стадиона.

Шеф стручног штаба нашег тима – Владан Милојевић има сјајан учинак. Предводио је екипу у три наврата и остварио идентичан број победа, а противници су били Војводина, Радник и Инђија.

Дочекали су црвено-бели новосадски тим 24. септембра 2017. године. Звезда је до вођства дошла када је на асистенцију Ричмонда Боаћија прецизан био Мичел Доналд. Коначан исход утакмице је поставио Гелор Канга у 63. минуту сусрета након разорног ударца са више од 20 метара, чиме је само подсетио на  Краснодар и онај чувени погодак који ће Маракана памтити вечно.

Наредне сезоне, екипа Владана Милојевића је одмерила снаге са Радником из Сурдулице, када је обележен 55. рођендан Маракане. Вратио се тада у тим Боаћи и био стрелац два гола. Придружили су му се и Марко Марин, као и Горан Чаушић, који су постигли по један погодак. За убедљивих 6:0 су прецизни још били Џонатан Кафу и Никола Стојиљковић у самом финишу утакмице.

Последњи сусрет који је са клупе предводио актуелни стратег, а да је одиграна на обележавање рођендана нашег стадиона, јесте дуел осмог кола Суперлиге против Инђије. Интересантно, меч са Напретком ће се одиграти тачно пет година касније, пошто ће дуел бити на програму истог датума као и поменути меч са Инђијом. Милан Павков је на поменутом дуелу са два поготка донео славље нашем тиму и још један тријумф који је увеличао рођендан Маракане.

Звезда сигурно има мотив да настави са сјајним партијама које пружа ове сезоне, а дуел против Напретка биће последњи пред окршај са Бенфиком у првом колу Лиге шампиона. Прослава рођендана, одавање почасти истинској легенди домаће музике и пласман у Лигу шампиона дају назнаке да ће Маракана бити пуна у суботу, а добро познати хук са трибина ће бити само додатни ветар у леђа нашим играчима у изазовима који следе.

The post Милојевић зна како да увелича рођендан Маракане appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment