Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Стојковски: Наша Звезда је моћна, можемо да се носимо са свима

Црвена звезда ће у овогодишњем издању Лиге шампиона угостити немачки Штутгарт, а о предстојећем мечу је говорио некадашњи фудбалер Црвене звезде, али и немачког тима – Митко Стојковски.

– Велики је успех нови улазак Звезде у Лигу шампиона. Огромно достигнуће за Србију, ма за цели Балкан. Биће стварно спектакл поново пратити великане на Маракани, заиста сам узбуђен. Звезда је играла сјајно против Боде Глимта. Испратио сам и прелазни рок, све похвале за Владана Милојевића. У кратком временском интервалу је успео да „наштелује“ тим да игра добро, и поред тога што су неки играчи наступали у првој постави након само пар тренинга. Одавно наши играчи нису тако доминантно изгледали, те стизали до шанси једноставно као у реванш мечу. Баш сам задовољан и таква игра ме чини еуфоричним пред почетак Лиге шампиона – похвално је истакао Стојковски.

Звезда ће угостити Штутгарт на стадиону „Рајко Митић“, а некадашњи фудбалер нашег тима је говорио о начину фунционисања немачког клуба.

– Променили су начин пословања од када сам ја био у Немачкој. Сада више не доводе готове производе као раније, већ развијају младе играче, што је по мом мишљењу похвално. Фалило им је константности у протеклом периоду, па су били на граници између  Бундеслиге и „Цвајте“, али су сад нашли баланс и то им је донело резултате. Не видим их квалитетне као прошле године, продали су најбоље играче, а притом они тренутно и немају неку куповну моћ. Тренер им је добар, један од најмлађих у лиги, форсира унапређену верзију класичног немачког система. Играју веома физички чврсто и излазе високо у пресинг, мада гледајући утакмицу против Боде Глимта, схватио сам да то и Звезда ради на једном озбиљном нивоу. Дочекаће их пуна Маракана, нема ту шта, Црвена звезда је велики клуб и не сме да игра другачије од онога што је радила на терену у реванш мечу против Норвежана. Таквом игром биће фаворит против Штутгарта. Имамо сјајне техничаре и њихова игра са лоптом је један од начина да се пробије немачки пресинг. 

Осврнуо се Стојковски и на атмосферу на највећем српском стадиону.

– Наша атмосфера је магична. Звездини навијачи су сигурно једни од најбољих и најватренијих на свету. Штутгарт важи за клуб са добрим навијачима, али то уопште није за поређење. Доћи ће они на гостовање у Београд, нема сумње, али нису спремни на овакву атмосферу. Увек радо долазим на Звездине утакмице, не би ли изнова доживео навијање наших присталица, то нема нигде на свету.

Потврдио је Митко Стојковски да је изузетно значајно учешће Звезде у новом формату Лиге шампиона.

-Скроз је другачије, помало и чудно, али видећемо како ће то изгледати ове сезоне. Свакако сам срећан јер ће бити више утакмица на Маракани и све ћу их гледати. Верујем да никоме неће бити лако и извукли смо тимове са којима можемо да се носимо. Пред нашим навијачима можемо свакога да победимо. Мислим да нови формат повећава шансу за пролаз даље и моје је мишљење да је то реално ове сезоне. Добро је што смо имали и плеј-оф пред ову „лигашку“ фазу. Сада знамо које су мане на којима треба да се ради, али знамо и то да је наша Звезда изузетно моћна – закључио је Митко Стојковски.

The post Стојковски: Наша Звезда је моћна, можемо да се носимо са свима appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment