Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Статистика каже – пуна Маракана руши Норвежане

Наш клуб је у богатој историји одиграо десет мечева против екипа из Норвешке, а значајан податак пред дуел против Боде Глимта јесте да Црвена звезда има позитиван скор са тимовима из поменуте државе.

Од укупно десет одиграних мечева црвено-бели су славили на шест сусрета, једна утакмица је завршена нерешеним резултатом, док су претрпели и три пораза, што представља позитиван скор са екипама из Норвешке.

Први пут фудбалери Црвене звезде су се са Норвежанима састали давне 1980. године када су одмерили снаге са Викингом. Тада у шеснаестини финала Купа европских шампиона фудбалери нашег тима су прво на гостујућем терену остварили тријумф резултатом 2:3, док је у Београду резултат био још убедљивији 4:1. Испуњена Маракана и наш 12. играч су одувек давали додатну снагу црвено-белима, а тако је било и против скандинавске екипе.

Наредни двомеч је одигран две године касније, када су се првотимци нашег клуба за осмину финала Купа победника купова борили са екипом Лилестерм. Први меч је поново био резервисан за гостовање, а црвено-бели су били и више него убедљиви са 0:4. Сјајну партију су приказали фудбалери Звезде и у Београду, уз препознатљиву атмосферу када су славили са 3:0.

Розенборг је био наредни Звездин ривал са поднебља Норвешке. У јесен 1986. године наш тим је отпутовао на север Европе где је тријумфовао у првом мечу осмине финала Купа европских шампиона са 0:3. Уследио је реванш у главном граду Србије и још једна убедљива победа од 4:1.

Дуго се чекало до следећег окршаја Црвене звезде са норвешким тимом. Тек 2003. године наш клуб је у другом колу Купа УЕФА одиграо нерешено, без голова са Розенборгом, док смо у реваншу на Маракани претрпели пораз од 0:1.

Последњи дуел пре двомеча са Боде Глимтом наши фудбалери су одиграли са норвешком екипом Тромсо 2005. године. Црвено-бели су наступили на гостујућем терену и претрпели пораз од 3:1.

Интересантан је податак да је наш тим на четири одигране утакмице на домаћем терену против норвешких тимова остварио три победе и само један пораз, а Маракана је у свакој ситуацији показала своју моћ и била ветар у леђа црвено-белима.

The post Статистика каже – пуна Маракана руши Норвежане appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment