Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Моћ Маракане – Паок 1974

Снага највећег српског стадиона је током историје обарала бројне европске представнике. Кроз времеплов Звездиних успеха и великих преокрета на Маракани, враћамо се у такмичарску годину 1974/75 и чувени двочем са грчким – ПАОК-ом у оквиру Купа победника купова.

‍Пораз у Солуну у оквиру шеснаестине финала горе поменутог такмичења је удаљио црвено-беле од пласмана у наредну рунду. ПАОК је славио голом Христоса Терзанидиса у 71. минуту, па је требало надокнадити резултатски дефицит на Маракани.

Реванш је одигран у 10 дана касније, прецизније 2. октобра 1974. године на нашем терену. Грци су били дисциплинован тим, који је дуго одолевао чети наших хероја који су непрестано јуришали у жељи да елиминишу екипу из Солуна. До краја првог дела игре није било голова, а фудбалери Миљенка Михића су све више стезали обруч испред противничког гола.

У редовима црвено-белих су игру предводили мајстори фудбала – Драган Џајић, Владимир Петровић Пижон, Душан Савић, Зоран Антонијевић и Михаљ Кери. Ко је уоште могао да задржи Звездине асове? Управо је Владимир Петровић у 58. минуту затресао мрежу ПАОК-а, те је на тај начин анулиран резултат из првог меча. Међутим, гости се нису тако лако предали, па је утакмица отишла у продужетке.

Чекала је публика на Маракани да добије свог јунака, а чувени Дуле Савић је био човек одлуке. У 103. минуту утакмице легендарни центарфор је поготком одвео Црвену Звезду у осмину финала Купа победника купова.

Маракана је поново била сведок преокрета, а црвено-бели су наставили са исписивањем сада већ дубоке и славне историје.

The post Моћ Маракане – Паок 1974 appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment