Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Дуартеов голгетерски старт за историју

Бруно Дуарте је дефиниција инстант појачања, с обзиром на то да је нападач Црвене звезде на свакој од прве четири утакмице у клубу постигао погодак и тако се златним словима уписао у црвено-белу историју.

‍Ником од 2006. године то генерално није пошло за ногом, рачунајући читаву Суперлигу Србије, а имала је Звезда од тада много сјајних нападача. Уз то, Дуарте није чак имао ни пуну минутажу, већ је све то успео да учини за 193 минута, и да уз четири поготка упише и две асистенције. Статистички гледано, Бразилац постиже гол на сваких 48 минута за Звезду.

Претходна утакмица против Новог Пазара је била прва коју је Дуарте почео, а дефинитивно је Владан Милојевић на слатким мукама када је реч о црвено-белим голгетерима, јер је и Шериф Ендиаје на три утакмице постигао четири поготка и уписао асистенцију. Тиме је Звездин двојац центарфора успео да се издвоји на врху листе стрелаца када је реч о Суперлиги.

Гледајући да је Звезда од 2006. године имала сјајне нападаче попут Мрђе, Дауде, Вијеире, Боаћија, те да нису успели да имају овакав старт, јасно говори колико је капитално појачање Дуарте. Историјски гледано, никада ниједан странац нападач није имао овакав старт као Бразилац који је већ ушао у срца свих звездаша.

The post Дуартеов голгетерски старт за историју appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment