Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Голгетерска трка Ендиајеа и Дуартеа

Звездини центарфори Шериф Ендиаје и Бруно Дуарте се налазе у сјајној форми од старта нове сезоне. Сенегалац је у уводна три кола постигао четири, а Бразилац три гола, те ће тако на наредном мечу против Новог Пазара у суботу од 20 часова на Маракани имати прилику да наставе низ ефикасности.

‍Снажни нападач Ендиаје је само пренео одличну форму од претходног пролећа и припремног периода, па је у истом ритму наставио да матира противничке голмане. После три одигране утакмице је најбољи стрелац Суперлиге Србије са четири дата гола. Фудбалер рођен 1996. године у Дакару је од почетка сезоне играч који се сјајно антиципира у гол шансе, па је тако два пута погодио против Јединства из Уба, а једном на мечевима са Младости из Лучана и Текстилца. Тресао је мреже левом и десном ногом, као и главом, што је само показатељ да се у свакој ситуацији одлично сналази под оптерећењем противника и угрожава ривала. Звездина деветка је већ претходне сезоне погађала мрежу тима из Пазара, који ће бити наш наредни противник у првенству. У фебруару 2024. године, почетком другог дела сезоне је учестовао у убедљивој победи црвено-белих од 0:3 на гостујућем терену. Нема дилеме да ће управо предстојећи дуел бити идеална прилика да момак, који је недавно одиграо 50. утакмицу за наш клуб – настави голгетерски низ.

Новајлија у редовима екипе Владана Милојевића – Бруно Дуарте је без било каквог периода адаптације показао да ће бити озбиљно појачање у новом походу Звезде на шампионску титулу. Бивши играч Фаренсеа је тренутно вицешампион на листи стрелаца државног првенства са три гола. На свакој од претходих утакмица је користио минуте на терену и постизао голове. За 104 минута у игри, колико је укупно одиграо од почетка лиге, у просеку је погађао на свака 34 минута, што је импресиван учинак за нападача, који је шансу увек добијао са клупе. Технички обучен и тактички поткован, Бразилац се врло лако уклопио у систем игре и нападачки фудбал црвено-белих под палицом искусног стратега. Поред сјајне контроле лопте, Дуарте је и демонстирао одличну скок игру, што смо видели на мечу против тима из Лучана. Верујемо да ће и хитроноги центарфор наставити да погађа, а наредна прилика да одушеви публику на Маракани ће бити меч са Новим Пазаром у суботу од 20 сати у оквиру четвртог кола Суперлиге.

The post Голгетерска трка Ендиајеа и Дуартеа appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment