Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездиних пет асистената

Фудбалери Црвена звезде су одиграли два меча у Суперлиги Србије од старта сезоне 2024/25. Црвено-бели су постигли шест голова, а интересантан је податак да се чак пет фудбалера нашег тима издвојило са по једном асистенцијом, што је још само један показатељ разноврсне игре и квалитетног играчког кадра Црвене звезде.

На првом дуелу против Јединства изабраници Владана Милојевића су славили резултатом 4:0. До предности црвено-беле је у 18. минуту довео Шериф Ендиаје на асистенцију младог дефанзивца Огњена Мимовића. Само пет минута касније Звездин Сенегалац се по други пут уписао у листу стрелаца, али га је овог пута на сјајан начин упослио Лука Илић. Асистенцију је на пролећној премијери забележио и Ин Бом Хванг, који је у 54. минуту послао одличну лопту ка Звездином Магику – Алекасандру Катаију, коме није било тешко да савлада голмана гостујуће екипе и повиси на 3:0. Последњи гол на мечу првог кола Суперлиге Србије дело је Бруна Дуартеа, те су на пролећној премијери виђена три различита асистента у екипи црвено-белих.

На дуелу против Младости други гол на исто толико одиграних мечева је постигао нови нападач Црвене звезде – Бруно Дуарте. За разлику од утакмице против Јединства, када је сам искреирао прилику, бразилски шпиц је на дуелу против екипе из Лучана имао помоћ саиграча. Талентовани Лазар Јовановић је сјајно центрирао, а Дуарте се након одличног ударца главом уписао у листу стрелаца. Ту се нови голгетер црвено-белих није зауставио, с обзиром на чињеницу да је у 90. минуту меча другог кола Суперлиге Србије послао одличну лопту ка Ендиајеу, коме је то био трећи гол у сезони. На тај начин Дуарте се придружио Мимовићу, Илићу, Хвангу и Јовановићу који су до сада уписали по једну асистенцију.

The post Звездиних пет асистената appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment