Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Најава: Рукометаши гостују у Куршумлији

Црвена звезда у суботу гостује екипи Планинке у Куршумлији. Меч 12. кола рукометне Супер лиге Србије игра се од 19 часова у Спортском центру Куршумлија.

Екипа Ненада Перуничића се убедљивим тријумфом против Рудара на домаћем терену вратила на четврто место које води у плеј-оф, али исти број бодова имају Партизан и Железничар, али лошији међусобни скор од црвено-белих. Због жестоке конкуренције за прва четири места и пласман у доигравање, ослабљени београдски тим ће морати да јури победу и на гостовању против Планинке. Звезда се у досадашњем току сезоне није прославила на гостујућим теренима. У пет сусрета остварена је само једна победа уз реми и три пораза, па је опрез пред дуел у Куршумлији присутан у најави меча 12. кола. Стратега екипе из Љутице Богдана може да радује одлична форма Војислава Брајовића и Виктора Матичића, који су против Рудара постигли заједно више од пола Звездиних голова, а на високом нивоу су били и чувари мреже, капитен Владимир Цупара и млади Марко Антељ.

У 3. колу ове сезоне Звезда је против Планинке славила своју најубедљивију у овогодишњем шампионату од чак 20 голова разлике (37:17). Црвено-бели од 2006. године имају изузетан скор против Планинке у првенственим мечевима. У 11 сусрета остварили су 10 победа и реми.

10730983_838012379592993_1588260691397309325_n

Међутим, тим из Куршумлије се у односу на утакмицу од пре два месеца консолидовао. Тренутно су девети на табели са седам освојених бодова. Пре две недеље су прилично убедљиво савладали екипу Партизана резултатом 35:26, а податак а су све бодове освојили на домаћем терену довољно говори о томе колико Звезду чека тежак посао у Куршумлији. Најбољи стрелац екипе и Супер лиге је Душан Илић са 78 голова. Врло ефикасни су Милош Милосављевић и Милош Топаловић, а екипу је током сезоне додатно појачао Срђан Комланов, који је стигао из Пожаревца.

Црвено-бели су у неким утакмицама на гостовањима имали предност коју су касније испустили, па је и то један од разлога што екипа нема више бодова ове сезоне уз невероватно велики број повреда. Екипа мора да избегне падове у игри, посебно у другом полувремену, а без обзира на некомплетан састав, Црвена звезда је способна да се из Куршумлије врати са два освојена бода.

                                           Планинка Пролом вода – Црвена звезда

                                                     12. коло Супер лиге Србије

                                                      субота, 13. децембар 2014.

                                                    СЦ Куршумлија, 19:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment