Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Најава: Црвено-беле дочекују Бор

Кошаркашице Црвене звезде у суботу играју врло важан меч у шампионату Србије. У Београд стиже екипа Бора, а црвено-беле због слабог скора у досадашњем току сезоне немају право на кикс. Утакмица се игра у дворани Баскет сити са почетком од 18 часова и 30 минута.

Иза Звезде је низ од седам пораза и време је да се та негативна серија прекине. Екипа Драгана Вуковића тренутно заузима 10. позицију на табели са учинком од две победе и седам пораза, а исти скор има и једанаестопласирани Спартак, али црвено-беле имају тријумф против тима из Суботице, па су због тога боље пласиране. До пада у игри изузетно младе екипе Црвене звезде долази у другом полувремену, па треба обратити пажњу да се такве ствари не понављају и против тимова који се објективно могу победити, а један од њих је и Бор. Звездини адути су пре свега Александра Катанић, Снежана Богићевић, Мина Ђорђевић и Невена Наумчев, а ако им се прикључе Милица Бојовић, Јована Вучетић, Ђурђина Ђокић и Катарина Зец, од које се очекују боље партије, прекид црне серије ће бити на видику, а самим тим и мали напредак на табели.

Бор је само једно место изнад Звезде на табели са скором од три победе и шест пораза. Ослањају се на мали број кошаркашица, а најбољи стрелац, скакач и крадљивац лопти екипе је Анђелина Радић са учинком од 15,2 поена, осам скокова и три украдене лопте. Двоцифрен просек поена имају још Марија Петровић и Јелена Јозић, а треба обратити пажњу и на Данијелу Вучковић, Ивану Ћиров и Јану Поповић. Обе екипе су међу слабијима по процентима шута, а велику предност црвено-беле имају у скоку и асистенцијама, што треба и доказати на терену у предстојећем сусрету.

Звезда у суботњем окршају може и мора до победе. Квалитет екипе би коначно морао да дође до изражаја. Само треба одиграти сталожено, искористити предност у скоку, довести проценте шута на задовољавајући ниво, смањити број изгубљених лопти, а и већа подршка са трибина би била од велике користи младом београдском саставу. Фудбалери су на паузи, кошаркаши не играју у суботу, па је права прилика да публика подржи некадашњег шампиона Европе у женској кошарци и допринесе успеху тима, како би изашао из резултатске кризе.

                                                              Црвена звезда – Бор

                                                  10. коло Прве женске лиге Србије

                                                        субота, 13. децембар 2014.

                                          Дворана Баскет сити – Београд, 18:30 часова

Повезане вести

2 comments

Zvezdaš дец 12, 2014 at 14:40

Naravno… Ja ne mogu da verujemo da iz godine u godinu umesto da stvari postavimo na svoje mesto mi tonemo… Izuzetak je prošla sezona gde smo igrali finale regionalne lige, što je dobro. Zvezda je velikan i mora se naći adekvatan sponzor da krenemo konačno stazama uspeha… Gde su bivše igračice da pomognu…?

Reply
Darjan дец 12, 2014 at 11:43

da

Reply

Leave a Comment