Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Црвена звезда – Раднички (Кг)

У последњем колу првог круга регуларног дела сезоне, одбојкаши Звезде у петак дочекују екипу Радничког из Крагујевца. Црвено-бели су у серији победа у домаћем шампионату, у прошлом колу је савладан и Спартак у Љигу, што је била шеста узастопна победа у Звезде, па наш тим у одличном расположењу дочекује и овај меч. Дуели са Радничким су последњих неколико година увек били врло интересантни, и често се играло и по пет сетова, а неретко су ова два тима одлучивала и о трофејима. Ове сезоне, Раднички није у врху српске одбојке, па је Звезда апсолутни фаворит, али, наравно, то би требало доказати и на терену.

Одбојкашки клуб Раднички из Крагујевца је основан 1945. године, а учествовали су у свим лигама старе Југославије. Након распада државе, клуб се неко време такмичио у нижим ранговима такмичења, а у сезони 2003/04 су обезбедили учешће у најјачем рангу домаћег такмичења, и од тада играју у друштву најбољих. Убрзо су постали један од најбољих клубова у Србији, па се могу похвалити са две титуле првака државе (2008/09 и 2009/10) и једним националним купом (2007/08). Два пута су учествовали у Лиги шампиона, а успевали су да стигну и до четвртфинала Купа изазивача, као и четвртфинала Купа ЦЕВ. Због слабе финансијке ситуације, ове сезоне немају тим који ће се борити за трофеје, већ ће се грчевито борити за опстанак. У томе иде у прилог чињеница да су после осам одиграних кола последњи на табели са свега пет освојених бодова. Остварили су само један тријумф, против Ђердапа, у гостима (3:0), а тесно су поражени на свом терену од Инђије и Рибнице, док су у преосталих пет утакмица освојили свега два сета. Наравно, то не значи да би их требало потценити, али с обзиром да наши одбојкаши улазе максимално у сваки меч, не би требало да имају проблем да наставе серију победа.

Црвена звезда је тренутно другопласирана, са 21 освојеним бодом, бодом мање од првопласираног Партизана и четири бода више од трећепласиране Војводине. Сваки бод је битан у трци за прву позицију пред плеј-оф, па позивамо све навијаче да дођу у „Шумице“, и помогну нашој екипи да освоји нова три бода. Победом би се направила и добра увертира за реванш меч шеснаестине финала Купа изазивача, који наш тим игра у уторак против финске екипе Лоиму Раисио.

Идемо до нове победе!

IX коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Црвена звезда – Раднички (Кг),

СЦ „Шумице“, петак, 12. 12. 2014. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment