Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкашице поражене у првом мечу осмине финала Купа ЦЕВ

У оквиру осмине финала Купа ЦЕВ, одбојкашице Црвене звезде су дочекале азербејџанску Локомотиву. У ослабљеном саставу, и против, рекло би се, много јачег противника, црвено-беле нису успеле да остваре жељени резултат – Локомотива је убедљиво тријумфовала (3:0 – 25:16, 25:21, 25:12) и однела три бода из Београда.

Гошће су боље отвориле овај меч и повеле са 4:1, а са +3 су отишле и на први технички тајм-аут. Након паузе, азербејџански тим везује три поена, па је тренер Звезде, Ковачевић, био приморан да реагује тајм-аутом. Нажалост, наставила се серија Локомотиве, гошће постижу још три поена. Смањује Звезда на 9:13, али Локомотива са 6 поена вишка одлази на други технички тајм-аут (10:16). Знатно искуснији тим Локомотиве је знао да одржи ову предност, па и да је увећа до краја сета – 0:1 (16:25).

Локомотива је боље стартовала и у другом сету (3:6), а имале су четири поена предности на првом техничком тајм-ауту. Прилазе наше одбојкашице на поен заостатка, па тренер азербејџанског тима реагује тајм-аутом (12:13). Црвено-беле никако нису успевале да преокрену резултат, а искуство је пресудило и у овом сету – гошће су се пред крај „одлепиле“ – 0:2 (21:25).

Прилично индиспонирано су деловале наше одбојкашице на почетку трећег сета (0:5). Наставила је да расте предност Локомотиве, која је на другом техничком тајм-ауту имала великих десет поена предности. Локомотива је лако решила овај сет у своју корист, и остварила велику предност пред реванш меч који је на програму следеће недеље. Пред крај сета, за наш тим је заиграла и Николина Лукић која је дуго била повређена, и то је оно што радује.

У Звезди је најефикаснија била Адела Хелић са 9 поена, док је у победничкој екипи највише поена постигла Стинберген – 11.

Утисак је да у ослабљеном саставу наш тим није имао много шанси против знатно искуснијег противника.

Главу горе, девојке!

Повезане вести

3 comments

Pravi Zvezdaš! дец 11, 2014 at 21:15

Kako si pametan, svaka ti čast. Ne možeš da upoređuješ klub sa milionskim budžetom i naš klub koji jedva skrpi za mesčne plate igračica.
Podrška za igračice i stručni štab!

Reply
Zvezdaš дец 11, 2014 at 20:28

Koji je ovo paćenik obrisao moj komentar? Stojim pri tvrdnji da je ovo svetska blamaža!!! Godinama su nas blamirale u EL, a sada i u 3 razrednom takmičenju nastavile… DOKLE? Nema izgovora, ako je neko iskusniji ne mora da znači da je jači…

Reply
Zvezdaš дец 11, 2014 at 19:31

Ovo je još jedno poniženje što se Evrope tiče! Pa ljudi moji ne mogu da verujem da se dešavaju ovakve blamaže našem Žok? Prvo kada su igrale EL bile su topovsko meso (bez ijedne pobede), sada kada igraju mnogo slabije takmičenje ista stvar… Pa dokle? Čini mi se da sam skupio tim devojki ispod zgrade iznenadili bi nekoga…

Reply

Leave a Comment