Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Иако не постоји императив резултата, желимо да одиграмо квалитетан меч

Кошаркаши Црвене звезде Телеком у четвртак око поднева путују у Атину где их у петак од 20 сати и 45 минута очекује дуел претпоследњег кола Д групе Евролиге са Олимпијакосом. Пирејци и београдски црвено-бели су обезбедили пласман у ТОП 16 фазу, па је у том смислу ова утакмица лишена значајнијег такмичарског значаја.

Ипак, стратег црвено-белих са макисмалном озбиљношћу прилази дуелу са Олимпијакосом, јер сматра да је дуел против троструког првака Европе на његовом терену награда за његов млади тим, али велика школа:

– Први меч против Олимпијакоса у Београду показао је сву њихову снагу, квалитет и то у тренутку када су променом тренера изазвали реакцију. То је био њихов најбољи меч и у домаћем првенству и у Евролиги. О њиховом квалитету не би требало много причати, зна се шта су играчи Олимпијакоса све постигли у каријерама. Поменимо само Спанулиса, једног од најбољих играча у Европи. Амбиције су им и сада борба за сами врх – почео је причу Радоњић и потом додао:

– За нас је меч у Атини велика награда. То је прилика да играмо против јако квалитетног противника и да у вероватно пуној дворани у Пиреју искористимо нашу садашњу позицију да се кроз тај меч и школујемо. Спортска мотивација је свакако присутна, припремамо се за дуел са Олимпијакосом као и за сваки други, а потпуно смо свесни против кога играмо.

О здравственом билтену у екипи Радоњић је рекао:

– Здравствено стање је након јутрашњег тренинга мало лошије. Тек ћемо уочи утакмице знати да ли ће Бранко Лазић и Марко Тејић моћи да нам помогну. Нису то проблеми који би требало да нас до те мере оптерећују Тренутно се анализира степен повреде Лазића и Тејића, али верујемо да се ради о повредама које су последица велике потрошње, али да није ништа озбиљно и на чему би требало да се потенцира. Желимо да упркос томе што не постоји императив резултата покажемо још једну сјајну партију у Евролиги – закључио је стратег црвено-белих.

Директан пренос дуела из Пиреја обезбеђен је на ТВ Спорт клуб.

Повезане вести

Leave a Comment