Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда незадржива у АБА лиги, пао и Металац

Кошаркаши Црвене звезде Телеком наставили су да нижу победе у АБА лиги. Црвено-бели су и после гостовања у Ваљеву и даље једини непоражени тим регионалног такмичења пошто су савладали Металац резултатом 82:74. Звезда није блистала као у неким ранијим утакмицама. То је можда и било очекивано после серије тешких утакмица и напорних путовања, али су црвено-бели по ко зна који пут показали мирноћу и сигурност у одлучујућим тренуцима и доказали свој квалитет забележивши једанаесту узастопну победу у АБА лиги.

Фантастичан проценат шута домаћих ван линије 6,75 дуго је задаво муке изабраницима тренера Дејана Радоњића. Металац је у трећој деоници управо захваљујући тројкама стекао 10 поена предности (60:50), али то није поколебало црвено-беле. Иако их никако није служио шут за три поена, пошто су у једном трнутку имали учинак од само једне погођене тројке из 14 покушаја, црвено-бли су управо шутем за три поена сломили отпор Ваљеваца. Најпре је Џнкинс тројком уз сам звук сирене на истеку треће деонице омогућио црвено-белима да ухвате прикључак (60:62), да би Вилијамс потом са још три тројке у последњој деоници вратио Звезди предност и омогућио још једно заслужено славље.

Звезда је одлично почела меч. Успешно су црвено-бели користили висинску предност Бобана Марјановића који је доминирао под кошем. Горостасни центар црвено-белих је у првих 20 минута нанизао чак 17 поена и био је најзаслужнији за двоцифрену предност која је стечена већ у првој деоници (18:7). Међутим, Металац се није предавао. Осокољени прецизним шутевима ван линије 6,75 расло је самопуздање домаћих који су у првом полувремену погодили осам тројки из 14 оокушаја и на велики одомр су отишли са два поена предности 42:40.

Било је евидентно да изабраницима Дејана Радоњића недостаје свежине. Паклен ритам утакмица са веома јаким противницима узео је свој данак па није било оне препознатљиве агресивности у одбрани. Металац је то зналачки користио, стекао је 10 поена вишка, али онда се на делу поново видео победнички менталитет Звездиног тима. Црвено-бели су постепено топили предност, а када је било најпотребније Вилијамс је убацио три тројке, Блажич је поентирао после продора и Звезда је успела да избегне неизвесну завршницу и заслужено слави.

Металац Фармаком – Црвена звезда Телеком 74:82 (20:22, 22:18, 20:20, 12:22)

Металац Фармаком: Малешевић 6, Бакић 7, Кутлешић 9, Оташевић, Мајсторовић 16, Јевтовић 10, Јошило, Љубичић 7, Ракићевић 2, Радуловић, Тодоровић 17, Дунђерски.

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 13, Ребић, Дангубић 2, Митровић 5 (8 ск), Лазић 5, Блажич 7 (5 ск), Калинић 11 (5 ск), Марјановић 18 (8 ск), Тејић, Џенкинс 11, Јовић, Цирбес 10 (7 ск).

Повезане вести

Leave a Comment