Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Голови Оњила, Вилотића, Милијаша, Мрђе, Мирића, Муслина (Видео)

Некадашњи фудбалери Црвене звезде имали су врло ефикасан викенд. Ифеани Оњило је на позајмици постигао водећи гол у победи Ермиса, Милан Вилотић је још једном погодио за тријумф Јанг Бојса, Марко Мирић је са нова два поготка трасирао пут ка победи Славена из Копривнице, док је Ненад Милијаш постигао почасни гол у новом поразу Манисе. Стрелац за Омију био је и Драган Мрђа, али је његов тим испао из јапанске елитне лиге. Марко Муслин је оверио победу Вила у другом рангу швајцарског фудбала.

Преглед учинка Звездаша почињемо од Апенинског полуострва.

Италија

Серија А

Парма – Лацио 1:2

Римљани су до три бода на стадиону Енио Тардини стигли поготком Бразилца Фелипеа Андерсона у 59. минуту, а асистирао му је Филип Ђорђевић, који је играо до 77. минута, када га је заменио искусни Мирослав Клосе. Душан Баста је још једном стандардно одиграо цео меч за Лацио, који је сада на 6. месту са 23 освојена бода.

Интер – Удинезе 1:2

Навијачи Интера дочекали су помоћног тренера Удинезеа Дејана Станковића транспарентом: “Борио си се и пљувао крв за наше боје, где год да одеш ти ћеш бити један од нас“. Леп знак пажње присталица неро-азура за Декија, који је дуго година носио дрес Интера и учествовао у освајању Лиге шампиона. Здравко Кузмановић је за домаће одиграо целу утакмицу, док је Немања Видић још једном остао на клупи. Удинезе је стигао до осме позиције после 14. кола са 21 бодом, док је Интер наставио да посрће, па су сада тек 12. са 17 бодова.

Торино – Палермо 2:2

Никола Максимовић је одиграо свих 90 минута за домаћи састав, док је на клупи Палерма био Милан Милановић. Торино је на 17. месту са само два бода изнад зоне испадања, док је Палермо на 11. позицији са 18 бодова.

Фиорентина – Јувентус 0:0

Шампион није стигао до три бода на стадиону Артемио Франки у Фиренци. Ненад Томовић није улазио у игру за Фиорентину, која је сада девета са 20 освојених бодова.

Верона – Сампдорија 1:3

Синиша Михајловић је покорио Верону, али је његовој екипи задатак био знатно олакшан после црвеног картона Мексиканца Рафаела Маркеза у 26. минуту. Бошко Јанковић ће паузирати још неко време, па се не очекује његов повратак у тим Вероне до краја године. Сампдорија је прекинула низ од три ремија у Серији А и сада заузима 4. место са 25 бодова, док је Верона на 15. позицији са 14 бодова.

Серија Б

Про Верћели – Пескара 0:4

Урош Ћосић није био ни на клупи гостујућег састава, који је после убедљивог тријумфа на стадиону који носи име легендарног Силвија Пиоле, стигао до 13. места са 21 освојеним бодом.

Катанија – Болоња 2:2

Филип Јанковић није улазио у игру за Катанију, док је на клупи Болоње седео Урош Радаковић. То је судбина велике већине Звездине деце која су прерано отишла са београдске Маракане у иностранство. Катанија је на 14. месту са 20 бодова, док је Болоња трећа са 27 бодова.

Енглеска

Премијер лига

Њукасл – Челзи 2:1

Немања Матић није играо због жутих картона, па је Челзи доживео први неуспех у сезони и прекинуо низ од 23 утакмице без пораза у свим такмичењима, што је изједначен клупски рекорд. Њукасл је од 81. минута играо са десеторицом после искључења Стивена Тејлора, али их то није спречило да сачувају вођство које им је са два гола донео Сенегалац Папис Сисе. Челзи је и даље први, али сада има само три бода више од Манчестер Ситија.

Манчестер Сити – Евертон 1:0

Александар Коларов је био на клупи домаћих, који су минималним тријумфом стигли на три корака иза лондонског клуба, па ће у наставку сезоне трка за титулом бити много занимљивија.

Чемпионшип

Блекпул – Бирмингем 1:0

Никола Жигић још увек није заиграо у дресу Бирмингема, јер му нису стигли папири, али се очекује да већ од наредног меча помогне екипи, која има четврти најслабији напад у лиги и налази се на 19. месту са 22 освојена бода.

Шпанија

Примера

Атлетик Билбао – Кордоба 0:1

Кордоба је стигла до прве победе у сезони и коначно побегла са последњег места на табели. Сада су 18. са 10 бодова, а успеху на гостовању у Баскији допринео је и Александар Пантић који је  одиграо цео меч.

Еибар – Алмерија 5:2

Еибар се овим тријумфом пробио на 9. место, а Дејан Лекић је још једном остао на клупи домаће екипе.

Француска

Лига 1

Евијан – Лион 2:3

Милош Нинковић је био у саставу Евијана до 73. минута, али се победи радовао Милан Бишевац, који је још једном одиграо целу утакмицу и зарадио жути картон у 41. минуту. Лион је славио голом првог стрелца лиге Лаказета у 94. минуту и задржао трећу позицију са 33 бода, док је Евијан 14. са 19 освојених бодова.

Тулуз – Монако 0:2

Павле Нинков је одиграо цео меч, а Урош Спајић је био на терену до 85. минута у тиму Тулуза, међутим Монако је стигао до три бода головима бугарског интернационалца Димитра Бербатова. Тулуз се сада налази на 12. месту са 20 бодова.

Немачка

Бундеслига

Хамбургер – Мајнц 2:1

Мајнц је забележио други узастопни пораз, а Филип Ђуричић је играо до 66. минута, када га је заменио Шпанац Хаиро Самперио. Мајнц је наставио да пада, па су сада на 11. месту са 16 бодова.

Португал

Академика – Порто 0:3

Евандро је последњи пут играо за Порто почетком октобра против Браге, па је гостовање у Коимбри био само још један меч у низу који је пропустио. Порто је други на табели а три бода мање од Бенфике.

Русија

Премијер лига

Терек – Локомотива Москва 0:0

Миодраг Божовић “Гроф“ је наставио своју серију без пораза од преузимања Локомотиве. У девет сусрета у свим такмичеима остварио је шест победа и три ремија, па се екипа из Москве пробила на 5. место са 30 бодова. Немања Пејчиновић је ушао у игру за госте у 85. минуту заменивши Александра Шешукова.

Динамо Москва – Амкар 5:0

Славољуб Муслин је у лошој серији од шест утакмица без победе на клупи Амкара, па су после 17. кола на 14. месту са 12 освојених бодова уз утакмицу мање од ривала у борби за опстанак.

Мордовија Саранск – Рубин 0:1

Рубин је и без Бугарина Благоја Георгијева освојио три бода на гостовању у Саранску и сада су седми на табели са 27 освојених бодова.

Холандија

Ередивизија

Витесе – Твенте 2:2

Абиола Дауда је играо за Витесе до 56. минута у мечу 15. кола, а његов клуб је од 49. минута играо са 10 играча после црвеног картона који је добио Дејви Пропер. Витесе је овим ремијем остао на 11. месту.

Белгија

Про лига

Остенде – Лирс 2:1

Бобан Бајковић е бранио целу утакмицу за Лирс, али екипа Славише Стојановића и његовог помоћника Братислава Живковића ни после осам утакмица у свим такмичењима није успела да забележи победу, па су поново последњи на табели са 13 освојених бодова.

Кортрајк – Мехелен 3:0

Мехелен, који води Александар Јанковић, бележи променљиве резултате ове сезоне, па су после убедљивог пораза у 18. колу пали на 12. место са 20 бодова.

Вестерло – Беверен 1:2

Абубакар Оумару није играо за Беверен још од 16. августа, а његов клуб је тренутно 13. на табели са 20 освојених бодова.

Шарлроа – Стандард 0:1

Тренер Стандарда, Иван Вукомановић, прекинуо је низ од четири пораза у свим такмичењима. Његов тим је након овог кола на седмој позицији са 27 освојених бодова.

Друга дивизија

Десел Спорт – Левен 1:1

Ибрахим Соме је ушао у игру за гостујући тим од 74. минута, а његов клуб је стигао до бода на овом гостовању и поред тога што је од 64. минута остао без Диона Колса. Левен је и даље на 6. месту другог ранга белгијског фудбала.

Грчка

Супер лига

Олимпијакос – Јањина 2:2

Црвено-бели су кикснули на свом стадиону и сада заостају за водећом екипом четири бода, а Лука Миливојевић је на терену био до 26. минута.

Верија – Платанијас 2:0

Лука Милуновић је био у саставу Платанијаса до 75. минута, али је његов тим у серији од седам утакмица без тријумфа, па су сада на 14. месту са 12 освојених бодова.

ОФИ – Левадијакос 0:2

Мирнес Шишић није играо за домаће, који су након овог пораза 13. на табели са исто толико освојених бодова.

Керкира – Атромитос 1:1

Атромитос је до бода стигао голом Никоса Лазаридиса у 93. минуту. Екипа коју са клупе предводи Рикардо Са Пинто је шеста са 19 освојених бодова.

Фудбал лига

Тирнавос – Пиерикос 0:0

Марјан Марковић није играо за госте, који су у седам утакмица забележили само једну победу и тренутно заузимају 10. место са пет освојених бодова.

Кипар

1. Дивизија

Ермис – Докса 2:1

Ифеани Оњило је одиграо цео меч за Ермис и постигао водећи гол у 31. минуту, а клуб за који наступа на позајмици је до победе стигао поготком Бразилца Антонија де Азеведа у 10. минуту судијске надокнаде из једанаестерца. Ермис је трећи са 23 освојена бода, а Оњило је са шест погодака тренутно други стрелац лиге. Погодак против Доксе је на снимку од 10. секунде:

https://www.youtube.com/watch?v=F0KmQwXR7Ls

Турска

Супер лига

Генчлербирлиги – Газијантеп 2:0

Душко Тошић још увек није пропустио утакмицу ове сезоне. У победи против Газијантепа поново је одиграо свих 90 минута, а Генчлербирлиги је напредовао до 9. места са 16 бодова.

Ескишехир – Истанбул Башакшехир 0:1

Горан Чаушић је био у саставу домаћих до 75. минута. Ескишехир пружа променљиве партије ове сезоне. Након 12. кола налазе се на 14. месту са 12 освојених бодова.

Галатасарај – Акхисар 2:1

Бруно Мезенга је ушао у игру за Акхисар од 80. минута. Добио је и жути картон, а његов тим је после доброг старта сезоне забележио и шести првенствени меч без победе, па су пали на 10. место.

Коња – Мерсин 2:0

Коња је и без Јагоша Вуковића остварила победу. Вуковић је био на клупи, а његов тим је сада осми са 16 освојених бодова.

1. Лига

Маниса – Самсун 1:3

Маниса је уписала трећи узастопни пораз у свим такмичењима. Тренутно су претпоследњи са 10 освојених бодова. Ненад Милијаш је постигао почасни погодак у 83. минуту и ублажио пораз. Он и Никола Микић су одиграли цео меч, док је Бранимир Субашић ушао у игру на почетку другог полувремена. Сјајан погодак Милијаша из слободног ударца је на снимку испод:

https://www.youtube.com/watch?v=EsYAIraaZcU

Кајзери – Османли 3:1

Срђан Мијаиловић је био у саставу Кајзерија до 64. минута, а његов тим је после 12. кола на другој позицији која води у виши ранг.

Швајцарска

Супер лига

Грасхоперс – Јанг Бојс 0:1

Милан Вилотић је поготком у 6. минуту одлучио утакмицу на Лецигрунду. Одиграо је цео меч и постигао свој трећи гол у сезони у шестом наступу. Његов клуб је шестом узастопном победом стигао до трећег места на табели са 33 освојена бода, колико има и другопласирани Цирих уз нешто бољу гол разлику. Нови гол главом Вилотића је на снимку од 34. секунде:

Тун – Цирих 2:1

Андрија Калуђеровић није улазио са клупе за Тун, који је на домаћем терену срушио другопласирани тим, па су сада пети на табели са 29 бодова.

Вадуз – Арау 1:0

Огњен Мудрунски није играо за Арау, који је после четвртог узастопног пораза осми са 16 освојених бодова.

Челенџ лига

Шафхаузен – Вил 0:3

Вил је на последње четири утакмице у свим такмичењима остварио три победе и реми, па су напредовали на 6. место Друге лиге са 21 бодом. Марко Муслин је у новом тријумфу одиграо цео меч и постигао гол у 66. минуту којим је постављен коначан резултат.

Мађарска

НБ 1

Дебрецин – МТК 2:1

МТК је поражен против четвртопласираног Дебрецина, а Драган Вукмир је за госте одиграо свих 90 минута. МТК је и поред пораза сигуран на другом месту са 36 бодова.

Диошђер – Ујпешт 2:1

Марко Дмитровић је поново био на клупи Ујпешта, који је после овог пораза шести на табели са 28 бодова.

Хонвед – Ђер 0:2

Никола Трајковић није био у протоколу за наступ у дресу Ђера, који је тријумфом на овом гостовању стигао до 9. места са 23 освојена бода.

Ференцварош – Папа 2:0

Милан Богуновић је одиграо целу утакмицу за госте, који су поражени у Будимпешти, па су тренутно на 12. позицији са 14 бодова.

Азербејџан

Премијер лига

Карабаг – Нефчи 0:0

Саша Стаменковић није савладан 270 минута у низу рачунајући сва такмичења, али Нефчи има проблем са неефикасношћу, па су после још једног ремија без голова трећи на табели са пет бодова мање од водећег Карабага.

Сумкајит – Симурк 2:1

Марко Станојевић је одиграо цео меч за Симурк, који је после овог пораза пети на табели са 17 бодова.

Грузија

Умаглеси лига

Зугдиди – Зестафони 0:0

Бојан Павловић је остао несавладан на мечу против последњепласираног Зугдидија, а Зестафони је освојио свој 19. бод у сезони са којим су и даље на деветом месту.

Украјина

Премијер лига

Зорја – Дњепар 2:1

Никола Игњатијевић је одиграо свих 90 минута у победи Зорје, којом је стигла до петог места у последњем колу јесењег дела шампионата.

Волин – Металист одложено

Владимир Дишљенковић је нешто раније завршио јесењи део у Украјини, јер је меч његовог Металиста против Волина одложен.

Олимпик Доњецк – Ворскла 1:1

Пред свега 300 гледалаца у Кијеву, где екипа из Доњецка привремено игра своје утакмице због познате ситуације у Украјини, Олимпик је стигао до бода у 85. минуту, а Јован Маркоски није улазио са клупе за госте, који су јесењи део завршили на 8. месту са 18 бодова.

Иран

Персијска Гулф Про лига

Малаван – Падидех Корасан 2:2

Милан Јовановић “Мрва“ је одиграо свих 90 минута за гостујући састав, који је освојио свој 19. бод и сада заузима 10. место у елитном рангу иранског фудбала.

УАЕ

Арапска Гулф Премијер лига

Ал Наср – Ал Ахли 2:1

Иван Тричковски је био на терену до 72. минута за Ал Наср, који је овим тријумфом стигао до 4. места на табели.

Јапан

Џеј лига

Омија – Серезо Осака 2:0

Омија је забележила Пирову победу у последњем колу шампионата. Сакупили су 35 бодова у 34 утакмице и заузели 16. место, што на крају није било довољно за опстанак у друштву најбољих. Драган Мрђа је одиграо цео меч за домаћи тим, постигао гол за 2:0 у 50. минуту и добио жути картон у 62. минуту. Мрђа је ове сезоне са девет погодака у 18 мечева био први стрелац Омије, а његов гол против Сереза је на снимку у акцији од 56:10.

https://www.youtube.com/watch?v=Gkz6uZg7R4o

Шимицу – Вентфорет Кофу 0:0

Дејан Јаковић је одиграо цео меч за домаћи тим и освајањем бода у последњем колу обезбедио опстанак у лиги са бодом више од Мрђине Омије. Јаковић је одиграо 25 утакмица за Шимицу ове сезоне.

Индија

Супер лига

Ченај – Гоа 1:3

Бојан Ђорђић је ушао у игру од 50. минута за Ченај и асистирао код јединог поготка лидера на табели у 93. минуту. Ченај је и поред овог пораза остао на челу табеле, али Гоа сада има само бод мање.

Јужна Африка

ПСЛ

Орландо Пајретс – Кајзер Чифс 0:2

Бернард Паркер је играо за госте до 83. минута, а његов тим и даље има велику предност од 13 бодова у односу на другопласирани Мамелоди Сандаунс.

Тунис

Лига 1

Бизертен – Клуб Африкен 2:1

Екипа Ратка Достанића је срушила лидера на табели и направила скок на 6. место са 19 освојених бодова. Бизертен је, уз Зарзис, клуб са најмање пораза у првенству. Само једном су доживели неуспех ове сезоне, али због седам ремија нису боље пласирани. Бизертен има и најбољу одбрану у лиги са само шест примљених голова.

Аустралија

А – Лига

Сиднеј – Перт Глори 1:2

У првом поразу Сиднеја ове сезоне, Милош Димитријевић и Никола Петковић су одиграли целу утакмицу. Њихов тим је четврти на табели са 16 освојених бодова. Енди Кио је донео победу Перту у 87. минуту.

Перу

Меч за титулу првака

Алијанца Лима – Спортинг Кристал 0:1

Мигел Араухо није успео да освоји титулу првака Перуа. Одиграо је цео меч и добио жути картон у 84. минуту, али је трофеј екипи Спортинг Кристала у Арекипи донео Серхио Бланко голом у 58. минуту.

Бразил

Серија А

Гремио – Фламенго 1:1

Гремио је ремијем завршио сезону на 7. месту са 61 освојеним бодом. Ернан Баркос је одиграо цео меч за екипу коју је ове сезоне водио Луис Фелипе Сколари. Баркос је са 14 постигнутих голова у 32 утакмице окончао сезону као пети стрелац Серије А и други најефикаснији странац после Боливијца Марсела Морена који је постигао гол више.

Преглед завршавамо учинком бивших играча Звезде у лигама у окружењу и на српским теренима.

Словенија

1. СНЛ

Домжале – Цеље 0:1

Екипа Домжала је завршила јесењи део као лидер на табели са 44 освојена бода, три више од другопласираног Марибора. Предност је могла бити већа да нису поражени у последњем колу од Цеља. Немања Максимовић је играо за јесењег првака Словеније до 85. минута.

Копер – Олимпија 2:1

Ненад Срећковић је допринео победи Копера одигравши свих 90 минута против Олимпије, која је од 56. минута играла са 10 фудбалера после црвеног картона Александра Родића. Копер ће на зимску паузу са седмог места и 25 освојених бодова.

Хрватска

1. ХНЛ

Осијек – Славен Копривница 2:3

Марко Мирић је ушао у сјајну форму у финишу првог дела сезоне. На другој узастопној утакмици постигао је два гола. У Осијеку је прво довео госте у вођство поготком из пенала у 14. минуту, а затим је погодио и у 56. минуту за 3:0. Домаћи су до краја успели само да ублаже пораз, а Славен је стигао до 20 освојених бодова у сезони, колико има и шестопласирани Сплит, уз бољу гол разлику.

Динамо – Ријека 3:0

Марко Вешовић је ушао у игру за Ријеку од 58. минута, али није помогао екипи да избегне убедљив пораз у Загребу против лидера на табели. Ријека је друга са 39 бодова.

Србија

Супер лига

Чукарички – Спартак 2:0

Филип Стојковић је одиграо целу утакмицу за домаћи тим, док је Славољуб Срнић замењен у 67. минуту. Његов брат близанац Драгољуб није играо на овом мечу, а за госте из Суботице је на терену до 87. минута био Андреј Мркела, који је добио и жути картон. Чукарички је јесен завршио на четвртом, а Спартак на деветом месту.

Раднички Крагујевац – Војводина 3:4

Јован Крнета је одиграо свих 90 минута за Раднички, док његови саиграчи Марко Перовић и Милош Весић нису наступили против екипе из Новог Сада за коју је цео меч одиграо Нино Пекарић, који је постигао и аутогол у 54. минуту. Раднички ће на зимску паузу са последњег места, док је Војводина трећа са три бода мање од Звезде.

ОФК Београд – Јагодина 1:1

Данијел Михајловић је одиграо целу утакмицу за Јагодину, која је јесен окончала на седмом месту са 21 бодом.

Вождовац – Раднички Ниш 2:1

Немања Златковић је био на терену у дресу Вождовца до 85. минута, док је за госте из Ниша до 64. минута играо Петар Ђуричковић. Његов саиграч Владимир Ђорђевић није био у саставу. Вождовац зимује на безбедном 13. месту, док су Нишлије у зони испадања на 15. позицији.

Рад – Напредак 0:1

Стеван Луковић је одиграо цео меч за госте из Крушевца, који ће на паузу са 11. места.

Доњи Срем – Нови Пазар 0:0

Дарко Спалевић је одиграо свих 90 минута за екипу из Пећинаца и зарадио жути картон, док Бојан Ђорђевић није био у тиму Новог Пазара. Доњи Срем је 12. на табели са 16 бодова, док је Миша Косановић са три победе и три ремија у последњих шест кола довео Пазарце до 5. места на крају јесење полусезоне.

Младост Лучани – Црвена звезда 1:1

Љубо Ненадић је одиграо свих 90 минута за Младост, која је завршила јесен на 8. месту, док је Звезда после одличног почетка сезоне врло слабо и неефикасно одиграла другу половину јесени, па је заостатак од шест бодова за водећим тимом само један од бројних проблема са којим се суочава наш најтрофејнији клуб.

Повезане вести

Leave a Comment