Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Најава: Металац – Црвена звезда

Екипа Црвене звезде, предвођења Дејаном Радоњићем, ове сезоне наставља да руши очекивања и обара рекорде. По први пут у историји је изборен пласман међу 16 најбољих клубова Европе и то два кола пре краја групне фазе такмичења. У АБА лиги имају низ од десет победа и још две их деле од изједначавања рекорда Макабија.

У тренуцима када међу Звездином публиком влада еуфорија, када се велича сваки потез Вилијамса, Марјановића, Митровића, Калинића и осталих, играчи и стручни штаб се понашају као и до сада и након повратка у Београд причају искључиво о гостовању Ваљевцима.

Екипа из Ваљева је неочекивано добила прилику да заигра у овом такмичењу након одустајања Радничког из Крагујевца. Експресно су доведена нека појачања и, очекивано, то није давало резултате на почетку сезоне. Међутим уследила је одлична серија од четири победе и тек у прошлом колу су доживели први пораз, и то у Загребу после два продужетка у мечу са Цибоном. Тренутно се налазе на 11. позицији са четири победе и шест пораза.

Хала спортова у Ваљеву је недавно реконструисана и она може сада да прими и до 3000 гледалаца. Не сумњамо да ће добар део трибина испунити и Звездаши из Ваљева и околине, као што обично бива када Звезда гостује екипама из Србије.

Један од најискуснијих играча и лидера тима је Звездин бивши капитен, Борис Бакић. Он и Кутлешић предводе спољну линију Металца, с тим што је овај други сломио нос на тренингу ове седмице, али ће играти вероватно са заштитном маском. Обојица постижу у просеку око 6 поена. Ту је и бивши играч ФМП-а, Слободан Дунђерски који је овог лета прешао у ваљевски клуб.

Никола Малешевић, који игра на позицији крила је најубојитији стрелац екипе, са 11 поена у просеку и преко 40% шута из игре. Марко Јошило је његова алтернатива, али се он више истиче акгресивном игром у дефанзиви.

У рекету доминирају Јевтовић и Мајсторовић, а њима подршку даје млади Тодоровић, као и Радуловић. Центарска линија је веома млада, неиксусна и питање је како ће се носити са најкориснијим играчем Евролиге, као и једним од најталентованијих високих играча у Евролиги.

Што се нашег тима тиче, очекује се повратак и неколико минута за Стефана Јовића. Остатак екипе ће вероватно дозирано добити минутажу у складу са потрошеном енергијом у евролигашком окршају са Валенсијом.

Звезда наставља свој пут кроз ову сезону, а на том путу све је лакше уз подршку навијача. Ако је неко то заслужио, то су ови момци. Зато сутра целу Западну Србију треба дићи на ноге и напунити Халу спортова у Ваљеву. Звезда игра, сви у Ваљево! Јер са нама се може све што се пожели…

Металац Фармаком – Црвена звезда Телеком, понедељак, 20:30, „Хала спортова“ Ваљево

Повезане вести

3 comments

Zvezdaš дец 8, 2014 at 09:15

Idemo Zvezdooo da ih izrasturamo sa što većom razlikom! Smešan je svako ko misli da Metalac i bilo ko drugi može da se nosi sa NBA timom…Prhhhhhhhhhhhhh

Reply
Тадија023 дец 8, 2014 at 09:05

Не јури се рекорд Макабија него Олимпије, али нема везе, битно је да се обори! НАПРЕД ЗВЕЗДО!

Reply
hero дец 7, 2014 at 23:36

Ovaj jadan tekst moze samo aleksandar da napise i ostala bagra sa mcz foruma .

Reply

Leave a Comment