Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Човић: Честитке стручном штабу и играчима

Црвена звезда Телеком је пласманом у ТОП 16 фазу Евролиге направила фантастичан резултат. Обезбеђено место међу 16 најбољих тимова Европе је само по себи велики успех, али оно што посебно импонује је начин на који је Звезда то изборила. Црвено-бели су до ТОП 16 фазе стигли два кола пре краја првог дела елитног такмичења и то у конкуренцији финансијски много моћнијих клубова уз веома допадљиву игру.

Тријумф над Валенсијом у гостима резултатом 77:68 обезбедио је црвено-белима још 14 јаких утакмица са европским великанима што посебно радује председника црвено-белих Небојшу Човића:

– Веома сам срећан због пласмана у ТОП 16 фазу Евролиге, али и поносан због начина на који је тај фантастичан резултат остварен. Честитам играчима и комплетном стручном штабу на великој победи, свему оном што су до сада приказали у Евролиги као и чињеници да ће Звезда после више од 40 година поново бити у друштву 16 најбољих тимова Европе – почео је причу Човић и потом додао:

– Све похвале заслужује стручни штаб на челу са тренером Дејаном Радоњићем који је успео да створи снажан колектив и то се препознаје на сваком кораку, из утакмице у утакмицу. Направљена је одлична селекција, улоге у тиму су беспрекорно подељене, а екипа на терену делује да у сваком тренутку јасно зна шта жели. Све то је последица великог труда и посвећености послу, али и континуитета у раду. Овај успех је успех и свих чланова управе као и менаџмента који улажу велики труд. Посебну захвалност дугујемо нашим спонзорима на великој помоћи и очекујем да ће и у будућности наставити да нам помажу – нагласио је Човић.

Први човек црвено-белих са задовољством је истакао да Звезда из године у годину бележи очигледан напредак, али и да тако жељени пласман у ТОП 16 фазу Евролиге не сме да доведе до било каквог опуштања:

– Звезда иде својим путем, остварују се циљеви који су пројектовани, али ове победе и добри резултати не смеју да нас доведу у стање еуфорије. Јер, пред нама је још много утакмица, самим тим много изазова и још много циљева које желимо да остваримо. Зато ни овог пута нећу пропустити прилику да нагласим да ће нам том путу бити потребна још већа подршка наших навијача. То посебно истичем, јер се и ми сусрећемо са разним потешкоћама. Тешко нам је као и свима, али не кукамо, већ се боримо и трудимо се да радимо боље и више од свих других јер смо уверени да ће нас то довести до жељеног циља.

На питање шта очекује у ТОП 16 фази Евролиге, Човић је одговорио:

– Не желимо да будемо само учесници, већ желимо да се боримо за нешто више. Свима мора да буде јасно да ће бити изузетно тешко, али сам сигуран да се екипа ниједног тренутка неће предавати. Бићу задовољан ако тим, као и до сада, у свим мечевима буде пружао максимум, а видећемо докле то може да нас доведе – закључио је Човић.

Повезане вести

1 comment

DS дец 7, 2014 at 12:38

Covicu daj jos jedno krilo za Evropu i da zavrsimo posao 😀

Reply

Leave a Comment