Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Спартак (Љ) – Црвена звезда

Одбојкаши Црвене звезде су у четвртак одиграли прву утакмицу шеснаестине финала Купа изазивача, а противник је био фински Лоиму Раисио. Црвено-бели су као гости победили са 3:2 након великог преокрета, и тиме направили лепу увертиру пред реванш меч у Београду. Наш тим је изгубио „добијени“ други сет, чиме је домаћин повео са 2:0 у сетовима, и када су сви већ видели убедљиву победу домаћина, одбојкаши Звезде су заиграли онако како су нас навикли последњих година и заслужено однели два бода из Финске. Наравно, није ту још ништа решено, али је свакако остварен резлтат вредан пажње. Као и до сада, нема одмора за нашу екипу, јер већ сутра настављају борбу у шампионату Србије, а противник је Спартак из Љига.

Спартак из Љига је већ неколико сезона стабилан суперлигаш, а прошле сезоне су стигли и до завршног турнира Купа Србије. Ове сезоне су одлично стартовали у Лиги, остваривши три победе у прва три меча (Ђердап – 3:0, Инђија – 3:0, Млади радник – 3:1), али су у наредна четири кола остварили само један тријумф, и то против Радничког на свом терену (3:1). Поражени су од Новог Пазара (1:3), Партизана (0:3) и Рибнице (0:3). Тренутно се налазе на четвртој позицији са 11 поена. Један од најзаслужнијих за одличан старт Спартака у Лиги био је наш бивши играч, Милан Перић, који се након четири сезоне проведене у нашем клубу, и освајања великог броја трофеја, вратио у родни град, и појачао Спартак. Перић је проглашен за најбољег играча месеца октобра, и свакако ће представљати једну од главних опасности по наш тим. У тиму Спартака је је још једно познато име: Никола Мунћан, који је прошле сезоне бранио боје нашег тима.

Са друге стране, Црвена звезда је у серији победа у домаћем шампионату, и у прошлом колу је Нови Пазар успео да јој узме сет после дужег времена. Наш тим је тренутно други на табели са 18 бодова, бодом мање од првопласираног Партизана, а бодом више од трећепласиране Војводине. Ова три тима су се већ одвојила, и као што је и било очекивано, водиће борбу око прве позиције пред плеј-оф, а онда и око шампионске титуле. Сваки бод је битан у овој трци, па верујемо да ће наши одбојкаши и против Спартака наставити серију победу. Нема сумње да је наш тим фаворит, али се противник сигурно неће предати, већ ће покушати да искористи умор Звезде, и направи изненађење. Мада, уколико Звезда уђе максимално концентрисано у овај меч, за очекивати је да оствари нову победу. Позивамо све навијаче, пре свега из Љига и околине, да дођу у халу и помогну Звезди да дође до нова три бода.

Идемо до нове победе!

VIII коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Спартак (Љ) – Црвена звезда,

Дворана: ОШ „Сава Керковић“, Љиг, недеља, 07. 12. 2014. године, 19h

Повезане вести

Leave a Comment