Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Учинак Звездаша у 8. колу Евролиге: Пешић на дну, Обрадовић се нада ТОП 16, играчи просечни

Црвена звезда је направила историјски успех, пласирала се у ТОП 16 фазу Евролиге, победом против Валенсије, настављене су две традиције, а у сенци свега тога, остатак Европе водио је своје битке за наставак европске приче. Међу њима је било и много некадашњих Звездиних играча и тренера.

Што се тиче тренера, Саша Обрадовић, Светислав Пешић и Миодраг Рајковић су доживели поразе.

Армани – Бајерн 83:81

Бајерн је уложио велики новац у тим, на клупи има Светислава Пешића, али ни Савановић, Брајант, Ђедовић, Јагла, Мекејлеб, Шафарцик нису били довољни за другу фазу Евролиге! Након тесног пораза у првом колу од Барселоне, па победе над Панатинаикосом у другом, уследио је кошмар Пешићеве екипе. Они су поражени шест пута заредом, последњи пут прексиноћ од Арманија, и на тај начин су два кола пре краја групне фазе изгубили све шансе да прођу даље. Владимир Штимац био је солидан убацио 3 поена (1/2 за два, 1/2 са линије пенала), али уз чак 8 скокова, те 1 украдену лопту. Бајерн сада, као и Туров у њиховој групи, и Сасари, има само једну победу у осам утакмица.

Туров – Барселона 65:104

Пољски Туров, који са клупе предводи Миодраг Рајковић, некадашњи шеф стручног штаба Црвене звезде, забележио је попут Немаца, седми пораз у Евролиги. Пољаке је на домаћем терену декласирала Барселона, а наш некадашњи центар Урош Николић постигао је 4 поена (2/3 за два, 0/2 са пенала), уз 1 скок. Пољаци имају математичке шансе да прођу даље, уколико савладају Бајерн у Немачкој у наредном колу, па Армани са више од 19 поена разлике у последњем, под условом да Италијани изгубе од Панатинаикоса у Гркој.

Макаби – Алба 95:89

Немачка Алба, Саше Обрадовића, могла је да реши своју судбину у Израелу, али је поражена, иако се држала до краја треће четвртине. Ипак, Немци сада имају три победе, а у последња два кола играју против Лиможа и Цедевите, екипа које су испод њих на табели, па би могли да угрозе и Уникаху на трећем месту, у неком развоју ситуације.

ЦСКА – Цедевита 97:79

ЦСКА је наставио да демонстрира силу у Европи, а овог пута пала је хрватска Цедевита. Иако су Руси водили и са тридесет поена предности, Хрвати су смањили предност и на крају претрпели чак и пристојан пораз. У домаћој екипи није било Милоша Теодосића. ЦСКА је најдоминантнији тим у Европи ове сезоне, а налази се испред Барселоне, Црвене звезде и Реала!

Жалгирис – Ефес 57:66

У дуелу можда и две најјаче одбрамбене екипе Европе, Ефес је славио значајну победу против Жалгириса. Овим тријумфом, Турци су дошли у ситуацију да се са Реалом боре за прво место у групи, а Литванци мало закомпликовали себи живот, јер би Нижњи могао да их угрози. Ипак, чини се да ће Жалгирис имати меч-лопту против прежаљеног Сасарија у последњем колу. У екипи Ефеса, солидну партију пружио је Милко Бјелица, који је постигао 10 поена (1/6 за два, 2/4 за три, 2/3 слободна бацања), уз 1 скок и 2 блокаде.

Фенербахче – ПАО 84:62

Фенербахче је у мечу који је требало да буде дерби кола декласирао Грке, са 22 поена разлике и на тај начин вероватно добио битку за друго место у групи. Код Турака, Немања Бјелица је убацио 6 поена (2/2 за два, 0/2 за три, 2/3 са пенала) и ухватио 2 лопте, уз 3 асистенције и 1 украдену лопту. Код Грка, Владимир Јанковић је био слаб, са свега 3 поена (1/3 за три, 0/2 за два), 1 скоком и 3 асистенције. Демаркус Нелсон још увек није дебитовао за тим из Атине.

Валенсија – Црвена звезда 68:77

На крају, наш тим је против Валенсије обезебедио пласман у ТОП 16, а у домаћој екипи ништа није урадио Немања Недовић, који је први пут наступио против свог клуба! Он за 10 минута није постигао поен (0/2 за два, 0/1 за три) и имао је по једну асистенцију, изгубљену лопту и блокаду.

Повезане вести

Leave a Comment