Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Преокрет Звезде у Финској

Црвено-бели одбојкаши су у Финској одиграли први меч шеснаестине финала Купа изазивача, победили након великог преокрета – 3:2 (16:25, 24:26, 25:20, 25:22, 15:11). Наш тим је лоше отворио ову утакмицу, што је домаћа екипа знала да искористи, и убедљиво освоји први сет. Звезда је водила већи део другог сета, али је стала у завршници, што су Финци искористили, појачали темпо, и решили и овај сет у своју корист. Домаћини су направили солидну разлику и у трећем сету, али су се онда наши одбојкаши „пробудили“, преокренули резултат у трећем сету, затим су освојили и четврти сет, и потпуно се вратили у игру. Црвено-бели су победили и у петом сету, и тиме дошли до потпуног преокрета.

Домаћи тим је отишао са поеном предности на први технички тајм-аут у првом сету, а затим је почео да повећава разлику у своју корист (10:7, 16:10, 20:13). Лако су решили овај сет у своју корист – 1:0 (25:16).

Звезда је боље отворила други сет, и пред први технички тајм-аут имала три поена вишка (5:8). Звезда осваја поен и након паузе, и +4 је држала неко време. Финци су прилазили неколико пута на -2, али се наш тим враћао на +4 све до пред крај сета, када је домаћи тим стигао на поен заостатка, а затим преокренуо резултат у своју корист, и први дошао до сет лопте. Одбранили су се наши одбојкаши први пут, али други нису, па је фински тим освојио и други сет – 2:0 (26:24).

Трећи сет је боље отворио домаћин, дошао брзо до два поена предности на техничком тајм-ауту, а након паузе дошао и до +4 (14:10). Наш тим је успео да дође до изједначења (15:15). Дошли су црвено-бели и до вођства (18:20). Овога пута, фуриозна завршница нашег тима, који лако приводи овај сет крају – 2:1 (20:25).

Играло се поен за поен на почетку четвртог сета, а онда је наш тим направио серију од 4:0 и повео са 8:5. Два поена су везали Финци након паузе. Звезда убрзо долази до четири поена предности (10:14), а пред одлазак на други технички тајм-аут је било +3 за наш тим. Фински тим је постепено смањивао Звездину предност, и успео да дође до изједначења (20:20). Међутим, црвено-бели „додају гас“, освајају и овај сет, и потпуно се резултатски враћају у игру – 2:2 (22:25).

Црвено-бели су одлично отворили пети сет (1:6). Наш тим је држао ову предност, повео и са 12:6. Лоиму прави серију од 3:0, али то је све што су домаћини успели да ураде у овом сету,  јер наш тим долази до пет меч лопти. Трећу су искористили – 2:3 (11:15).

У победничкој екипи, најефикаснији је био Филип Стоиловић са 21 поеном, пратио га је Благојевић са 19. Код домаћина су се истакли Оси Румпунен и Сивула са по 22 поена.

Велики преокрет нашег тима, и одличан резултат пред реванш меч, који ће се одиграти за две недеље у Београду.

Браво, момци!

Повезане вести

Leave a Comment