Moja Crvena Zvezda
АнализеВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

МЦЗ анализа: Некада смо се радовали победама

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ОФК Београд 2:1 (1:0)

Стрелци: 1:0 Катаи 2.минут, 1.1 Дуроњић 73.минут, 2:1 Деспотовић 80.минут.

Стадион: „Маракана“

Гледалаца: 9.078

Судија: Срђан Јовановић (Београд)

Жути картони: Лазић (Црвена звезда), Аксентијевић (ОФК Београд)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Рајковић, Павићевић, Лазић, Јовановић, Лазић, Антић, Грујић, Ристић, Катаи (64. Босанчић), Лазовић, Гаврић (53.Деспотовић), Печник.

ОФК Београд: Чупић, Аксентијевић, Даутовић, Васиљевић, Антонов, Алемпијевић, Гајић (78.Белаковић), Палочевић (58.Јанковић), Јешић, Јовановић (65.Дуроњић), Андрић.

Фудбалери Црвене звезде савладали су ОФК Београд на „Маракани“ у сусрету 14.кола ЈСЛ. Ремијем првопласираних „комшија“, Звезда сада има 4 бода заостатка.

Ненад Лалатовић је промешао карте и услед суспензија и повреда играча, извео је тим без класичног нападача. Углавном, Нејц Печник и Ненад Гаврић су се смењивали на позицији најистуренијег, а иза неког од њих деловали Лазовић и Катаи. Богдан Планић и Никола Мијаиловић су одрађивали суспензију, Ђорђе Ракић, Дамир Кахриман, Данијел Аврамовски и Лука Јовић су повређени, а Вукан Савићевић има упалу плућа. Док је Лалатовић изоставио из тима за овај меч Александра Ковачевића. Оно што највише радује је да су стартери били Марко Грујић и Вукашин Јовановић, као и стандардна узданица Михаило Ристић. Једини дебитант је био Никола Антић, а Марко Грујић и Вукашин Јовановић су забележили први старт.

Црвена звезда је повела већ у другом минуту. Никола Антић је послао пас ка Печнику, Печник преварио противника и убацио слабије по земљи, што је испало добро, јер је након неспретне реакције дефанзиваца са Карабурме, Катаи постигао првенац и постигао први Звездин гол после мало мање од 200 минута. Свима је лакнуло у том тренутку, јер смо напокон очекивали да ћемо видети нешто од Црвене звезде што личи на фудбал. На време је отворен противник, прекинута је серија невероватних промашаја. Али, нисмо видели ништа. Видели смо да се играчи Звезде задовољавају једним голом и мисле да је тада утакмица завршена, па чак иако је тек почела. Искрено, у првом полувремену осим гола на самом почетку утакмице и неколико покушаја, нисмо ништа видели. Ништа.

Очекивали смо да видимо коначно нешто и од толико најављиваног талента Александра Катаиа после постигнутог гола, али нисмо њега видели. Није га било. Дао је гол, али је као да га је постигао на Football Manageru. Заблинкало нам је, црвено-бела боја је вибрирала, пише Катаи, али не видимо.

Успаванку је прекинуо Јешић у 17.минуту. Лепо се ослободио два играча и упутио одличан ударац, али је Рајковић још боље интервенисао. Петнаест минута касније, тек да нас подсете да се игра утакмица, видели смо нешто ново. Рајковић је истрчао испред Андрића у стилу Мануела Нојера и спасио Звезду, поново.

10801593_846408108753420_2330737028820457734_nЗвезда је покушавала нешто да уради преко Лазовића и Печника, Гаврић се свађао у трчању сам са собом, са лоптом, играчима ОФК Београда, па се тако након паса Лазовића у 34.минуту залетео у одбрану гостију. Највише је недостајао Михаило Ристић. Није било завршног паса, није било акције, није било неког потеза да мало угреје 9.000 промрзлих гледалаца. Марко Грујић је све дефанзивне задатке одрађивао коректно, па нико није ни приметио да нема Ковачевића. ОФК Београд је деловао смушено, а тек на моменте је показао да може да буде опасан.

Најбољу и једину шансу после гола Црвена звезда је имала у 45.минуту. Ристић је извео корнер, а Печник на другој стативи главом шутирао поред гола.

Ако би морали да описујемо прво полувреме, рекли би Црвена звезда је повела голом Катаиа у 2.минуту.

Друго полувреме је започео Ристић, након продора Лазовића, али је његов ударац Чупић послао у корнер. Већ у 54.минуту Гаврића је заменио Деспотовић. А у 56.минуту, после новог корнера Ристића, Марко Грујић одлично скаче, али лопта иде јако близу леве стативе Чупића. Одличан центаршут Ристића, одлични скок и ударац главом Грујића.

У 64.мунут, Босанчић је заменио невидљивог Катаиа, а у 69.минуту Јешићев ударац брани сигурни Рајковић. у 73.минуту, ОФК Београд после краће иницијативе доалзи до гола и изједначења, 1:1. Стрелац је био Борко Дуроњић, изданак Звездине школе. Добио је пас кроз средину, лопта пролази између Јовановића и Лазића, а Дуроњић завршава успешно један на један са Рајковићем. Онда смо видели 10 минута фудбала.

Црвена звезда је морала да прими гол да би кренула да игра. Ристић повукао конце, као Спајдермен, и Звезда је почела да игра. Прво је одиграо до Грујића у 74.минуту, који је слабо шутирао. Затим је упослио Деспотовића у 75.минуту, који се извукао на леву страну, али је био превише себичан и није центрирао, него искоса шутирао право у Чупића. а у 77.минуту Нејц Печник је забринуо све да ли је то онај исти Нејц Печник кога смо гледали. Михаило Ристић је послао савршен пас ка Печнику, који избегао офсајд замку, имао лопту на тацни, изашао један на један са Чупићем и промашио. Поред гола. Шта је успео да промаши Печник у три везане утакмице… нестварно.

Ипак, у 80.минуту, Печник се „искупио“ за промашај одличном асистенцијом за Деспотовића, који је заобишао истрчалог Чупића и погодио за 2:1. Није био мали број оних који су се уплашили да Деспотовић неће постићи гол, иако је празан. Оно што је урадио после гола је утицало да се истом ником не радује. Момак који има 23 године, ниједну озбиљну сезону иза себе, који је успео да изнервира и оне најравнодушније својим „потезима“, да се понаша као да Кристијано Роналдо у најмању руку и да истерује правду… нема објашњење. Деспотовић је после хроничних парадоксално смешних потеза успео да постигне гол, а није пре тога давао голове. Звездин запад је строг и праведан. Звиждао и аплаудирао многима. Једном Ненаду Милијашу, Марку Пантелићу. Не смемо оне старије да помињемо. Није на Деспотовићу да критичаре „утишава“ већ виђеним пантомимама и потезима, много пре њега, него нечим другим што нам није ни показао. Нека се запита зашто као једини нападач није започео меч, него се тренер одлучио за формацијом без класичног нападача, а онда нека седи и учи. На трибини су били и они који су се на 2 степена срмзавали и чекали Звездину победу, а који на Звездине утакмице иду више него што он има година. А били су и они много млађи које најупорнији и даље доводе да виде како игра Црвена звезда. Не знамо само шта су видели и шта је већа срамота од понуђеног.

Последњу шансу за Црвену звезду смо видели у 83.минуту. Лазовић је дриблао, стао, па упослио Ристића, који у паду шутира али је Чупић сигуран. до краја, Звезда је смирила темпо, ОФК Београд није имао снаге за нешто више. Утакмицу је затворио Антић из слободног ударца, али то је било јако далеко.

Оно што највише забрињава је равнодушност навијача после Звездине победе. То је некада било незамисливо. Данас, реалност. Да ли је људима кап која је прелила чашу понашање Деспотовића након свега што су истрпели и претрпели ове сезоне, године, година иза нас или мањак снаге и наде да ћемо и ми видети нешто што чекамо дуго… Ни дуго чекана титула, као да није дочекана. Ни избацивање из Европе није оставило одјека. Моћда је то само угушило све. Некада је гол на „Маракани“ био као бомба. Сви су знали. Данас, нема ни дима. Расуло до танчина, постапокалиптична атмосфера у клубу, лагање, муљање, беспарица, незадовољни играчи и тренери, нечији играчи, скандали, свађе, трибина… све више личи на неку од серија на ТВ Пинк. Али, и ту има реда. Код нас данас има реда само у броју трибина. То нека брине оне најодговорније. Нас брине, још како. Сви најављују болне резове, као и у самој држави, а то смо стварно и осетили. Бол и резове.

fk-grujic Једина светла тачка Црвене звезде су Михаило Ристић, Марко Грујић, Вукашин Јовановић, Лука Јовић, Предраг Рајковић, Дарко Лазић. Они који су некако добили шансу, који желим ода добију шансу. И они што су је чекали са клупе Милош Стојановић, Марко Мијаиловић. Истрпите нашу децу да барем знамо шта и кога гледамо. Јер, више ником није јасно зашто морамо да гледамо појединце са веома лимитираним фудбалским знањем. Ако је фудбалско. Много је лепше видети шест изданака сопствене школе, своју децу и двојицу омладинских првака Европе.

Индивидуални учинак

Предраг РАЈКОВИЋ – Још једна одлична утакмица. Две интервенције у првом полувремену, којима је спасио гол. У другом полувремену сигуран, за гол није крив.

Саво ПАВИЋЕВИЋ – Није имао пуно посла, био је некако на пола пута. Гледао је да помогне млађим колегама и да уради свој посао.

Вукашин ЈОВАНОВИЋ – Дочекали смо и његов деби. Играо је у пару са две године старијим Лазићем, не пуно искуснијим. Имао је пар грешака, али када двојица младих играју први пут заједно није могло боље. Да је имао искуснијег колегу уз себе, био би и он сигурнији. Браво, Вуле!

Дарко ЛАЗИЋ – Боље издање него у претходне две утакмице, али исто важи као и за Јовановића. Јовановић је трећи играч са којим је Лазић ове полусезоне играо у централној линији. Може он много боље.

Никола АНТИЋ – Дебитант је био агилан, све је хтео, пуно жеље. Учествовао је у акцији код првог гола. Обзиром да није играо 13 утакмица, тек на пријатељским, за први пут оставио је бољи утисак од Стефана Ђорђевића.

Марко ГРУЈИЋ – Неки се можда неће сложити, неко хоће, али за једну утакмицу је оставио бољи утисак од Александра Ковачевића. Дефанзивно је одрадио све коректно, имао неколико правих стартова. Није пуно учествовао у нападу, али је после корнера стигао и да запрети. Када добије лопту не иде назад, него напред. Надамо се њему на пролеће. Први старт у сезони, одличан утисак. Може он више ако му се пружи шанса. Не у Колубари, него у Црвеној звезди. Браво, Грујо!

Михаило РИСТИЋ – Када је кренуо Ристић да игра, кренула је и Звезда. И то није први пут. Пас ка Печнику у 77.минуту је један какав нисмо видели од осласка капитена Милијаша. Прво полувреме слабо, није учествовао у игри. У другом полувремену је подиграо тим. Звездин X фактор.

Александар КАТАИ – Постигао је гол у другом минуту и изгубио се. У претходне две утакмице је показао труд, у суботу није ни труд ни жељу. Делује тотално назаинтересовано. Најбоље и по клуб и по њега је да озбиљно попричају на зиму или да се разилазимо. Ионако се разиграва за други клуб, па онда нека се разиграва и у другом клубу.

Дарко ЛАЗОВИЋ – Слабо издање Дарка Лазовића. Трудио се капитен, али није ишло. Деловао је нервозно. Постаје очигледан проблем његове мотивације, јер му је потребан нови изазов.

Ненад ГАВРИЋ – Ненад Гаврић је свакако добар момак, али иако је дошао на препоруку Ненада Лалатовића, није то испунио. Заиграо је после дужег времена, али као да није. Можда је преано дошао у Црвену звезду.

Нејц ПЕЧНИК – Нејц Печник једино није играо на позицији штопера и није бранио у Црвеној звезди. Против ОФК Београда је био „лажна деветка“, „лутајући нападач“, као Дарко Лазовић у неким утакмицама код Роберта Просинечког. Показао је да се најприродније и најбоље сналази на крилу. Забележио је две асистенције и још један невероватан промашај. Имао је још један покушај у 45.минуту. Донекле и за њега важи као и за Дарка Лазовића. Неспорно квалитетан играч.

Ђорђе ДЕСПОТОВИЋ (од 53.минута) – После једног гола понео се као Кристијано Роналдо. Заиста је нејасан његов потез. Са 23 године неискуство није опција. Јасно је да нема квалитет за Црвену звезду. Поновићемо: Нека се запита зашто као једини нападач није започео меч, него се тренер одлучио за формацијом без класичног нападача. И зашто су навијачи срећни када није у првој постави.

Милош БОСАНЧИЋ (од 64.минута) – Није се видео од уласка Милош Босанчић. Није била лопта код њега, није било пасова, није повезао игру.

Ненад ЛАЛАТОВИЋ – Не тражимо алиби за тренера Лалатовића. Каква год да је игра Црвене звезде и кад је нема, екипа направи једну невероватну шансу. Тешко је играти са појединим играчима лимитираног знања. Показао је да нема проблем да изостави било ког играча и стави на клупу. Дао је прилику тројици Звездине деце, на клупи су била још двојица. И то је оно што се искрено надамо да ће наставити ради. Али, Звездини навијачи хоће фудбал, хоће голове, хоће жељу. Колико пара, толико музике.

Нисмо одустали од вас. А после три месеца… ваљда не по старом. У последњем колу јесење полусезоне Црвена звезда гостује Младости у Лучанима.

Повезане вести

10 comments

otpisani101 дец 2, 2014 at 21:29

cinjenice su da u mladoj reprezentaciji srbije igraju-rajkovic,grujic,ristic,jovic,jovanovic,antic i povredjeni petkovic…da je za reprezentaciju slovenije igrao pecnik,za reprezentaciju crne gore pavicevic,za reprezentaciju makedonije avramovski,uvek blizu reprezentacije bio lazovic itd…ako od ovih imena lalatovic ne moze da sklopi tim koji ce pobediti poslednjeg na tabeli u srbiji,onda nema dalje price o kvalitetu trenera…cinjenice su da zvezda sa igracem vise protiv cukarickog gotovo da nije imala ozbiljniju sansu,u kragujevcu do iskljucenja planica nije imala ozbiljniju sansu,protiv ofk beograda do izjednacenja nije ni igrala fudbal…sve su to pokazatelji da su fudbaleri zvezde bezvoljni,nema agresije,nema trcanja i nema nikakve zelje da se bilo ko pobedi…zvezda nema igru,nema nikakav sistem igre i tu je krivica iskljucivo na trenera…pa nije valjda kokeza kriv sto lalatovic u kragujevcu pocinje utakmicu sa jednim napadacem a kada imamo igraca manje igramo sa 3 napadaca…

Reply
Dejo дец 2, 2014 at 13:14

Evo prvih jedanaest nase Crvene Zvezde Rajkovic ,Jovanovic ,Planic ,Pavicevic ,Antic ,Grujic ,Jokic ,Ristic ,Avramovski ,Lazovic i Despotovic ovo je sastav za trenera nase Crvene Zvezde koji nije isproban a mogao je ,zasto nema ovdje ocene za igrace adminu sajta posle sveke utakmice stavit startnih jedanaest i da vidimo kako su igrali pa mi sa sajta da donesemo konacnu ocenu posle svake utakmice nase Crvene Zvezde ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗

Reply
mmmm дец 2, 2014 at 14:20

Sve je to ok Dejo, ali pogledaj neki svoj komentar i razmisli sta ce drugi pomisliti. 😀 Na kraju krajeva svi bismo voleli da opet bude cista situacija u klubu, ali mi se ne pitamo previse. Komentari po forumima koji dozivaju seike i Gazprome su nerealni. Svi bismo to voleli, ali nemoguce je. Nazalost, navijaci se uopste ne pitaju, tako da su ovi komentari koji predlazu globalne promene u samom klubu i `nove startne postave, prazni. Osim ako iza njih stoje neki savrseni argumenti, sto je tesko videti po forumima…

Reply
Aleksandar дец 2, 2014 at 11:00

Evo ponovo mene, nisam pisao tokom citavog prvog dela sezone. Sto zbog povremenog nerviranja, sto zbog razocaranja. Medjutim, ako pogledamo sastav tima, period u kojem su pristizali igraci, jedan po jedan, broj mladih koji su iskocili u prvi plan i postali glavni igraci, hronican problem besparice i na kraju ovoliko iskusniji i u ovom trenutku kvalitetniji tim Partizana mi i ne zaostajemo mnogo vec bas, bas malo. E zato sam ja da mi navijaci jasno i glasno upravi stavimo do znanja da trebaju da se oslone potpuno na nase klince i da u ekipi mogu da imaju 2, najvise tri iskusnija igraca (tipa Pecnika, Pavicevica, oni koji prave razliku ali veliku razliku na terenu). Znam da bi tu titule sigurno bile nedostizne, ili bar teze dostizne ali nama niko nece pokloniti 50 miliona.. Nas narod je navikao da drzava daje, daje i samo daje kad god zatreba, vise toga nema i niti ce biti. Od sponzora imamo sasvim dovoljno para da prezivljavamo iz godine u godinu i da platimo svaki, apsolutno svaki dinar koji klub treba da isplati u redovnom poslovanju (ukoliko igramo sa svojim igracima i bez kupovine domacih „talenata“, eventualno kupiti samo jednog u toku sezone). A svakog prelaznog roka bi prodali po 2-3 najboljih i najcenjenijih igraca i na taj nacin bi za 2-3 sezone mi vratili bar polovinu dugova i siguran sam da bi tada klub funkcionisao mnogo lakse i mnogo bolje. A u medjuvremenu bi stekli status redovnog platise, zatim kluba koji forsira mlade igrace, zatim bi trebalo da se napravi mreza skauta ali pravih skauta (naravno prvo da prodju obuku unutar kluba i da im se kaze na sta da obrate paznju, sta treba klubu itd) i na kraju, naravno mozda i najbitnije, unaprediti skolu fudbala, usavrsiti trenere u omladinskoj skoli i dati im ugovore bar na 5-7 godina. Da pojasnim malo, od Gazproma cemo imati, kako govore, nesto preko 5 miliona, koliko se secam imamo i od drzavnih sponzora ukupno oko 2 miliona (mozda i manje, ali nije bitno). U sportskom sektoru ukupne plate ne bi mi prelazile 1 milion sa sve porezima (plate u razmaku od 1-3000 eu za igrace a treneru najvise 5000 u naredne 3 sezone), za transfere maksimalno 200 000 eu po sezoni i bez procenata od narednih prodaja. Vecu platu mogu imati samo 1-2 igraca, tipa Milijsa, Mrdje itd. znaci igraci koji su pokazali da igraju veoma dobro u domacem prvenstvu i da su klasa za sve ostale. E sada, mi trenutno za par igraca mozemo uzeti i preko 6-7 miliona (Kovacevic, Lazic, Jovic, Rajkovic, Lazovic). Ja bih prodao Lazovic, ako moze i za pola miliona na zimu (ne verujem da mozemo vise od 700 000-800 000 eu da uzmemo za njega, deo da ode njemu na dugove), zatim moze se prodati Kovacevic za 1-1,5 miliona, Lazic takodje za milion mozda i 1,5 milion i naravno na kraju Jovic ako je tacno da se moze prodati za 3,5 – 5 miliona (kako svi tvrde) onda to treba i uciniti momentalno. Na taj nacin bi se vratilo tih famoznih 4 miliona koje trebamo da isplatimo do Januara (ili do kad vec..) i ostalo bi malo para da se isplate igraci kojima se duguje unutar kluba, svim ostalim radnicima u klubu a deo se moze iskoristiti i za otpremnine (za otkaze radnicima). Na desnom krilu bi imali Gavrica (koji moze da pokrije tu poziciju, jer to i jeste njegova maticna pozicija) i sigurno bi bio bolji nego sadasnji Lazovic koji je van forme i van bilo kakve zelje (razumem ga). Racunam da bi Pecnik otisao na kraju ovog dela sezone jer je takva i najava bila kada se vratio. Mogli bi da kupimo Srnica ili Stojkovica iz Cukarickog (ukoliko ostane novac kada se sve ovo namiri). Petkovic ce se oporavljati do kraja sezone i on nece igrati vise za klub do sledeceg Avgusta, medjutim pitanje je da li ce igrati za reprezentaciju na EP. Ukoliko bude igrao mozda ga i prodamo odmah nakon EP ali to je malo verovatno. Znaci, u narednih par godina gurati samo klince (jer oni mogu da pobedjuju u domacim takmicenjima i da se bore za prve 2-3 pozicije) i u svakom prelaznom roku prodati bar dvojicu najboljih, tj. najcenjenijih da bi se vracali stari dugovi. Znaci, ukoliko prodamo 2 igraca po roku, prosecno neka odu za 1,2 miliona (a to je minimum ukoliko ekipa pobedjuje i bude u vrhu) to je po roku oko 2,5 miliona, znaci godisnje ili ti po sezoni, klubu bi ostajalo cisto minimum 4-5 miliona da se vracaju dugovi. A ako se proda u nekom roku i vise od 2 igraca, dolazimo do toga da bi Zvezda za 3-4 god 100% stala na svoje noge i ne bi imala potrebu za konstantnom prodajom najboljih igraca..

Reply
Dejo дец 2, 2014 at 12:52

Slazem se sa tobom u svemu samo ima nekih stvari http://www.mojacrvenazvezda.net/99409/2014/12/01/pocelo-je-ponovo-dva-igraca-traze-raskid-ugovora/ ovo gore ne smije da se desava jer mislim da oni ne zasluzuju da se odnosi uprava nase Crvene Zvezde prema mladim igracima nase Crvene Zvezde i trebalo bi po mom misljenju da se nasa Crvena Zvezda PRIVATIZUJE da je kupi SEJIK ,IZRAELSKI BIZNISMEN ili GASPROM samo da se zna red a ne nesto drugo admine Aleksandre jer jedno tako moze da se vrati nasa Crvena Zvezda primjeri su hrvatska RIJEKA ,PSZ ,MONAKO ,MANCESTER SITI a ima jos klubova po Engleskoj nadam se da se slazes i nasoj Crvenoj Zvezdi su potrebni bivski igaci koji bi bili tu moze zasto da ne kao skauti ili u nasoj Crvenoj Zvezdi kad bi bila nasa Crvena Zvezda vlasnistvo nekog od ovih kandidata za kupovinu nase Crvene Zvezde i mislim da bi sam investitor koji kupi nasu Crvenu Zvezdu doveo jos sponzora 😀 ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗

Reply
Aleksandar дец 2, 2014 at 20:13

Nisam ja admin, ali drago mi je da se slazes sa mnom. Samo, sto se privatizacije tice mislim da niko nece da se zaleti bas za nase klubove zbog samih njih. Ima mnogo negativnih stvari koje nisu bas kao u pomenutim drzavama. Znas li ti da u Engleskom championship-u prvak od ligaskih sponzora dobija oko 60 000 000 funti? Too je prva sitnica, druga je ta sto Engleski fudbal gledao ceo svet i sponzori trce tamo a kod nas dodju samo ako im das vise kesa nego sto uloze u klub. Drzava je poklonila Nis za 400 000 000 umesto za min 2 milijarde kolika je knjigovodstvena vrednost bila, pa zasto ne bi ulozili par miliona godisnje?? Trece, kakva je regularnost lige? Ovde mogu da uloze samo domaci kesolovci kao sto su u Cuki ulozili i vidi se napredak kod njih. Ali Zvezdu kolje i veliki broj zaposlenih i ogromna dugovanja koja prebacuju vrednost kluba. Najbolje bi bilo da navijaci rese da uloze u klub i da se osnuje firma, AD u kojem bi svi ulozili novac i srazmerno njemu imali vlasnistvo. Da se lepo sakupi novac i ulozi u klub u redovne troskove i onda bi se lako izvukao klub..

Reply
Marko Vozdovac дец 1, 2014 at 17:39

Valjda će jedini napadač koji je bio Laletu na raspolaganju za utakmicu protiv OFK da pročita ovaj tekst. Ako mu nešto ne bude jasno, ukoliko opet da gol u Zvezdi, slobodno neka se popne do zapada da raspravi sa ljudima to što ima. Imali bismo štošta da mu kažemo. Ponavljam, ukoliko opet da gol za Zvezdu…

Reply
otpisani101 дец 1, 2014 at 17:38

analiza je odlicna,sve do trenera lalatovica…trener kao ima limitirane fudbalere, do te mere limitirane da ne mogu da pobede ubedljivo poslednju ekipu na tabeli,u srbiji cija je liga u evropi kao statisticka greska…u prva nekoliko pocetna kola zvezda je igrala agresivno,borbeno,brzo i moderno i cak je i sam dejan andjus priznao da ima bolju igru od partizana…onda se desio krusevac i neshvatljiv pad igre i rezultata…nije bas da zvezda ima sve fudbalere pod ugovorom limitirane i nije bas da su za rezultate,za igru koju nemamo,za igru bez agresije,bez borbenosti,bez zelje za pobedom krivi samo fudbaleri…protiv kragujevca su igrali iskusni,protiv ofk beograda mladi, nasa skola a igra je ista-spora,dosadna i ocajna…da se razumemo, ja sam uvek vise za lalatovica,nego za njegove predhodnike stojanovica i jankovica…ali braco niko vise nema pojma koji sastav igra,niko nema pojma ko ce sta igrati na utakmici,pa zbog toga pecnik je igrao sve i nije bio samo golman…to su odgovornosti trenera i tu je kraj price…ako su zvezdini fudbaleri limitirani,onda covek koji je pisao analizu neka mi kaze sta su fudbaleri poslednjeg na tabeli radnickog iz kragujevca i ofk beograda?…sa ovakvim tumbanjem i kombinovanjem fudbalera i igrom koja ne postoji,da je ofk beograd igrao motivisano ka protiv partizana tesko bi mi videli pobedu…ali nada umire poslednja,pa ce valjda zvezdini fudbaleri poceti da igraju fudbal.pobediti mladost u lucane i iskoristiti kiks komsija…

Reply
Boris дец 1, 2014 at 22:19

Smatram da ima limitirane igrače za Zvezdu, a isti ti igrači bi u nekom drugom klubu (Radnički KG, OFK Beograd) bili na SVOM nivou, jer im je toliki kapacitet. Što se tiče Lalatovića, mislim da ima vremena da se pokaže i da nije kriv za postojeće rezultate. Ima udela u krivici, naravno, jer je trener i svakog trenera određuju rezultati. Ako nastavi sa praksom da igraju Zvezdina deca, videćemo na proleće. Mnogo stvari ne zavisi od njega, kao što nije ni od prethodnih trenera posle Robija Prosinečkog. Ako pogledamo igru složićemo se da je nemamo, da imamo momente i da smo posle 4.kola drastično pali. U prvih 4.kola smo igrali jako dobro. Ali, da li smo u svakom meču stvorili minimum jednu, „mrtvu“ šansu, stopostotnu, klasičan zicer? Trener ne može da da gol.

Reply
Luka дец 1, 2014 at 17:19

Šteta što nemamo pravog kapitena u timu da Despotoviću u svlačionici prilepi dve vaspitne za ono glupiranje. Ako dotični (najgori špic koga sam ikad gledao u Zvezdinom dresu) ostane u klubu i nakon ovoga što je uradio, onda neka se niko ne pita zašto je na svakom meču po hiljadu ljudi manje.

Reply

Leave a Comment