Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Звезда поново неубедљива, али са три бода у џепу

Црвена звезда је коначно дошла до победе, ОФК Београд је савладан резултатом 2:1. Повели су црвено-бели већ у другом минуту голом Катаија након доброг продора Печника по левој страни и помало неспретне реакције одбране. Потом је уследило мирно полувреме где су гости претили шутевима са дистанце, а Звезда повременим, али неубедљивим продорима Печника и Лазовића. Млади Јовановић се одлично снашао са Лазићем на месту штопера и затворио лагано све противничке покушаје.

Друго полувреме је кренуло доста живље на обе стране, посед лопте се брзо мењао, стварале се прилике, али без голова. Када се чинило да ће се поновити прво полувреме, Дуроњић, изданак Звездине школе, добија добру лопту иза Звездине одбране и лагано постиже гол у 73. минуту. Уследило је 10 минута одличне Звездине игре, створили су више прилика него за цео меч, а најприсебнији је био Деспотовић у 80. минуту када је испратио пас Печника, претрчао голмана Чупића и лако дао гол. До краја меча ОФК није имао снаге за ново изједначење.

Звезда је играла споро, безидејно, а само захваљујући неочекиваном голу Дуроњића 9078 гледалаца је могло да ужива у барем 10 минута правог фудбала. Звездина деца су данас добила своју шансу да играју, највише је показао штопер Јовановић, а у другом полувремену се пробудио и Ристић, док је Грујић све време коректно обављао дефанзивне задатке.

Црвена звезда: Рајковић – Антић, Јовановић, Лазић, Павићевић – Гаврић, Грујић, Ристић – Печник, Катаи, Лазовић.

ОФК Београд: Чупић – Аксентијевић, Васиљевић, Даутовић, Антонов – Алемпијевић, Гајић – Јовановић, Палочевић, Јешић – Андрић.

Прво полувреме:

2. минут: ГООООООООЛ! Катаиииииии! Печник је прошао по левој страни, убацио лопту по земљи, а након неспретне интервенције штопера гостију, Катаију није било тешко да затресе мрежу по први пут у црвено-белом дресу.

10. минут: Звезда је након брзог гола смирила темпо игре, а гости нису озбиљније ни пришли Звездином голу, а када су то чинили Лазић и Јовановић су лагано елиминисали све претње.

11, минут: Први шут гостију. Гајић је натрчао на одбијену лопту на више од 20 метара, шутирао снажно по земљи, али далеко од гола Рајковића. Период игре када је лопта више у поседу гостију, али они за сада не проналазе права решења у нападу.

15. минут: Сјајан пас Антића у простор ка Печнику који је издржао насилничке покушаје Даутовића да га заустави, упутио центаршут по земљи, али на другој стативи није било никога. Показује Словенац да се ипак најбоље сналази када напада противника по крилу.

17. минут: Сјајан шут Јешића са дистанце, али Рајковић врховима прстију шаље лопту преко гола за први корнер гостију након којег наш гол није био угрожен.

27. минут: Након десетоминутне успаванке, Палочевић је шутирао из велике удаљености, али високо преко гола.

Пре два минута, навијачи Црвене звезде су развили кореографију преко целе трибине са ликом трагично преминулог Марка Ивковића и поруком: „Живиш“.

32. минут: Рајковић истрчава пред Андрића у стилу Мануела Нојера и отклања опасност!

34. минут: Лазовић је прошао по десној страни, вратио лопту на ивицу казненог Гаврићу, али се он залетео у целу задњу линију ОФК Београда и изгубио лопту.

Делује прилично посвађано са лоптом Гаврић, а чини се да Звезди на овом мечу највише фали Михаило Ристић из претходних утакмица када је био покретач свих акција, што вечерас не видимо.

40. минут: Узео је лопту Ристић, покушао са преко 30 метара, али слабо и непрецизно.

Нова преспора реакција Катаија и изгубљена лопта, поново делује као онај из претходних мечева.

45. минут: Одличан центаршут Ристића из угла, лопта је прелетела Чупић, али Печник је није спровео главом у гол. И након тога је уследио звиждук судије за одлазак на одмор.

Друго полувреме:

48. минут: Лазовић пролази по десној страни, високо набацује лопту, Ристић прима, шутира у гол, а Чупић шаље у корнер.

50. минут: Печник прима лопту на левој страни, враћа на десну ногу, али шутира право у Чупића. На другој страни, одличну контру Грујић зауставља сјајним клизећим стартом.

54. минут: Гаврић излази, Деспотовић улази. Доста бржа и агресивнија игра Звезде у другом полувремену ствара панику на противничкој половини.

56. минут: Ристић центрира са леве стране, Грујић сјајно скаче и шутира главом, али лопта одлази тик поред десне стативе.

61. минут: Солидна акција гостију по левој страни је завршена још једним шутем са дистанце и то непрецизним.

На Маракани је вечерас присутно 9078 навијача.
64. минут: Босанчић улази у игру уместо Катаија.Још један продор Лазовића по десној страни, али је Чупић покупио лопту испред Деспотовића пред голом.
69. минут: Рајковић боксује на ногу Јешићу, али одмах потом хвата „живу“ након волеја играча ОФК Београда.
73. минут: 1:1! Дуроњић је избегао офсајд замку дефанзиваца Звезде и рутински савладао Рајковића. Таман када се чинило да се наставила успаванка из првог полувремена, десило се нешто што ће размрдати цео стадион.
74. минут: Након високе лопте у казненом простору гостију, Ристић је одложио повратну за Грујића, али је  уследио јако слаб шут Звездиног задњег везног.
75. минут: Одлично се извукао на левој страни Деспотовић, али је био себичан у наставку акције и шутирао слабо у Чупића.
Одмах потом Лазовић ниже два играча ОФК-а у казненом, али су се спетљали он и Деспотовић.
77. минут: Какав промашај Печника! Ристић је сјајним додавањем, као на тацни послужио Печника који је избегао офсајд, а након тога из чисте 1 на 1 ситуације шутирао несхватљиво поред гола!
У овим тренуцима нико од играча ОФК Београда и не помишља да пређе на Звездину половину, толико је јак притисак домаћих играча, али Чупић хвата све центаршутеве са бока.
80. минут: ГООООООЛ! Деспотовић коначно! Печник је сјајно одиграо пас кроз средину, Деспотовић испратио лопту, заобишао истрчалог Чупића и лагано постигао гол.
83. минут: Још један добар продор Лазовића, сада је одложио лопту за Ристића, али он у паду шутира право у Чупића.
84. минут: Белаковић је побегао Лазићу и вукао лопту до казненог простора, али је шутирао високо преко гола.
Поново играчи Звезде спуштају лопту, смирују темпо, чекајући да се утакмица заврши.
Успео је некако у последњем нападу Деспотовић да изнуди фаул, а из солидне позиције Антић шутира преко гола. И то је све за овај меч, крај!

Повезане вести

26 comments

Dejo нов 30, 2014 at 13:12

Sto se tice trenera njega ne treba mijenjat vec neke igrace tipa Mijailovic ,Pecnika ,Lazovica sve njih treba prodat sad za zimski prelazni rok uz njih Kovacevic ,Rakic ima ih jos tu ja bih cestitao na golu Despotovicu za razliku nekih koji ovdje ne vole nasu Crvenu Zvezdu dolaze iz cistog interesa na utakmice nase Crvene Zvezde a to mislim na ove tzv navijace zato je neophodna PRIVATIZACIJA NASE CRVENE ZVEZDE i to HITNA i zasto ne pomenut da kupi NASU CRVENU ZVEZDU SEJIK B.Z ili GASPROM a ako se to ne napravi postepeno ce se ugasit nasa Crvena Zvezda :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: ❗ ❗ ❗ 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 💡 💡 💡 💡 ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗

Reply
Teks Viler нов 30, 2014 at 11:47

Zna li neko zasto nema u ekipi mladog Avramovskog?Kakva je sudbina Mijailovica posle medijskog sukoba sa Terzicem i da li ostaje Pecnik?

Reply
dusan нов 30, 2014 at 03:38

na ovom sajtu je nekada posle svake zvezdine utakmice bilo najmanje 100 komentara. danas ih ima 21 do sada. energija izgradjena na laznoj osnovi da moze tribina umesto igraca – trenera – uprave polako prestaje da postoji. dugo cekana titula koja je trebalo da bude prekretnica to realno nije mogla da bude. danas gledamo zvezdin tim koji je nekvalitetan, igraci i trener neplaceni, trener nestrucan, uprava parazitska. postoje samo dva scenarija – ako se ovako nastavi ugasicemo se pre ili kasnije i to bez neke velike pompe – kao sto je vest da ove godine ni ne pokusavamo da igramo evropu jednostavno prosla bez veceg odjeka, tako ce i vest da zvezda vise ne igra tole super ligu proci bez odjeka. drugi scenario jeste da drzava preuzme klub i proda klub, a da stadion i ostale nepokretnosti oko stadiona ostanu barem delimicno u drzavnoj svojini. ovu danasnju „utakmicu“ i ono sto mi igramo poslednju deceniju (a ja mislim da je zvezda pocela da se gubi jos posle utakmice sa kajzerslauternom) zaista vise ne lici na fudbal.

Reply
nebo sever нов 30, 2014 at 01:27

Nadam se da je istina da ako ne platimo do kraja decembra Napredku Gavric moze da se vrati kod njih,nemam nista protiv decka ,verovatno je dobar covek ,ali je isto tako najgore krilo sto smo ikada imali ,na pocetku se barem trudio ,trcao ,sada ni to…a i Lazovic isto ,ko prvi nesto ponudi neka ide,on ove polusezone nije prisutan nezainteresevovan,isto tako bi pruzio jos sansu Bosancicu, Kataiju na prolece..

Reply
Звезда шампион! нов 29, 2014 at 23:20

Ово је страшно колико не знамо…Деспотовићев потез је срамотан и једва чекам да оде заједно са још 5,6 играча.Треба нам један проверен добар нападач који би чинио тандем у нападу са Оњилом кога треба да вратимо са позајмице под хитно.

Reply
josif нов 29, 2014 at 23:12

Sutra Partizan ne dobija u Pazaru.Po zavrsetku jesenjeg dela Lalatovic podnosi ostavku,dolazi Simo Krunic,dovodimo 3-4 iskusna i proverena igraca i naprolece uzimamo titulu,zivi bili pa videli.Ova jesen je bila mucenje sa ovim igracima ali vecina njih ce otici.Jasno je svima pa i franjevcima da titula ostaje na marakani.Pozz.MKD

Reply
Shox нов 30, 2014 at 01:49

Brate moj, od sveg srca bih voleo da ti verujem, ali iz ove perspektive mi sve to više liči na ‘puste želje malog Velje’ 🙄
Partizan me ne interesuje osim pobede nad njim u sledećem derbiju, gledam i razmišljam o ovoj našoj muci a malo li je ona sama? 🙁
Zvezda zauvek!

Reply
Luka нов 30, 2014 at 08:54

Čak i da je to istina, tebra, nikakve koristi nemamo od te titule kao ni od one prošlogodišnje. Terza nas sistematski gasi kao što je i obećao. To što će groblje zadesiti isto, samo nekoliko godina kasnije, meni lično nije nikakva uteha…

Reply
Nebojša нов 29, 2014 at 20:31

za eksperiment i jeste ovakva utakmica, sa prijateljskim klubom koji je uz to i oslabljen, bravo za Zvezdinu školu. Što bi rekao Dragan Milovanović ova utakmica (kao i ostalom dosadašnji deo prvenstva) pokazuje ko ne zaslužuje Zvezdin dres. To je svakako Despotović. Uz to zaslužuje i kaznu. Bravo za Zvezdinu školu, na to se treba oslanjati.

Reply
josif нов 29, 2014 at 21:21

Dragan se preziva Mladenovic,a osim Despotovica dres nezasluzuju mnogi poput Kataija,Gavrica,Bosancica i da ne nabrajam.Pozz>MKD

Reply
Rajko Delija нов 30, 2014 at 09:25

Potpuno si u pravu brate, ta četvorica nam uopšte nisu ni trebali.Katai je potpuno nezainteresovan da igra Bosančić je odigrao samo jednu dobru utakmicu i to je sve. Gavrić nema blage veze (ko je njega slagao da je fudbaler taj ga debelo nasamario). Despotović jedva nekako dade jedan gol pa misli da je Ronaldo, sramota kako se ponaša treba ga debelo kazniti i oterati. A tu treba dodati još barem i Rakića ni on nije ništa pokazao , promašio je i ono što ni ja nebi promašio.

Reply
Vopi нов 29, 2014 at 20:23

Joj živote dobismo utakmicu a osećam se ko da smo izgubili sa deset nula. Ovo kako igramo je ponižavajuće iz razloga što mislim da imamo dobru grupu igrača ali nema trenera, plače mi se za Stojanovićem. Pa ovaj tumba igrače više nego Benitez u najvećem bunilu. Ovde se ne zna ko šta igra osim Rajkovića (golman), Lazića (štoper) i Lazovića krilo ostali su svi ispretumbani ne zna se ni glava ni rep 😳 . Ovo večeras je vrhunac, počinje utakmicu bez špica a nema ni lopte kroz sredinu već nabijajaj pa šta bude. Godinama sam čeko bilo kakav napredak u igri i proslo proleće je bilo nekog boljitka kad oces malo sutra. Ne mogu više ljudi ali baš ne mogu više. Pokloniću nekome moju sezonsku jer je ovo prešlo sve granice. Zbogom Zvezdo do nekih boljih vremena ako ih uopšte bude, ako neko bude želeo da nas kupi i uloži novce pa zavede red.

Reply
dejo нов 29, 2014 at 20:14

Nasi igraci su vrlo limitirani u gudbalskom znanju. To je tako i bolje tesko da moze! Mene interesuje veoma sta i koga glumi onaj Despotovic nakon sto je postigao gol?! Vrlo cudno ponasanje za jednu neznalicu…veoma cudno…

Reply
boban нов 29, 2014 at 20:11

Despotovicu , slepce , nije ti zapad kriv sto ti N E ZNAS . U ostalom bio si u belgiji pa si pokazao klasu…Ja bih ga zbog ovog sramnog gesta kaznio i izbacio iz kluba.

Reply
dejca нов 29, 2014 at 20:06

Sreca pa nas pustili da pobedimo..

Reply
Djole-Jagodina нов 29, 2014 at 20:03

A sta reci kad je sve vec receno.Vise neznam sta se desava,probali smo sve ali ne ide.Da su ovi igraci od starta sezone igrali zajedno mozda bi licilo na nesto ovako ima mnogo nedostataka.Sad koliko je to krivica trenera moze se diskutovati ali vidi se neiskustvo.OFK je takodje mlad tim ali igraju dugo zajedno i to se vidi.Ipak nemogu da im zamerim nista jer nije do njih

Reply
ds нов 29, 2014 at 19:35

Kako Lalatovic moze ovako da se igra? Covjece mi moramo najjaci sastav izvesti da bi nekoga pobjedili,a da ne pricam o tome kada igramo sa timom u kojem je prosjek igraca 19,20 godina i koji se ne boje ni imena Crvena Zvezda ni Marakane.Kakva crna titula poslje ovoga? Kako to stici,nikada se nece dovesti igraci kao Nine,Mrdja i uspjeti vezati 15 pobjeda,ubijati protivnike na Marakani..

Pa do juce nas igrac nam sada da gol i crkava od srece..zalosno!

Reply
Милисав нов 29, 2014 at 20:35

Који најјачи састав? Па ми тренутно немамо ни два и по играча који заслужују да носе ЗВЕЗДИН дрес. Ко је требао да игра? Лазовић – срамота. Катаи – дао гол и пропао. Ма да не даље не набрајам. Јад и чемер од тима.

Reply
ds нов 29, 2014 at 21:16

Ma znam brate upravu si,izletilo mi ahaha.Samo sam zelio da skrenem paznju na one iskusne,koji bi trebalo da su u startnih 11 ali na kraju ispade da su nam djeca najbolja.Tu je i Kovacevic koji nije igrao,Jovanovic je bio umjesto Planica,uvukao se Gavric opet na to sam mislio.

Reply
CasaBezDna нов 30, 2014 at 02:56

najjaci sastav? tu se ne zna ko je gori od koga :facepalm:

Reply
Marko нов 29, 2014 at 19:11

Mi se svakako moramo pomiriti sa tim da imamo limitarne grace i da ne znamo sta hocemo.Da li je i do Lalatovica ili ne to jos ne znam,ali ima par poteza koji mi se ne svidjaju.Nemamo izgubljenje utakmice,niti puno primljenih golova ali dali smo ih koliko i Skuletic sam,treba nam napadac treba nam neko iskusan na sedini,ali ja sam vise za to da mladi igraju nego da dovodimo opet neke promasaje,a siguran sam da ce ih biti.Moglo je i uz manji bodovni zaostatak,ali….a sto se posjete tice,ove sezone je jako losa a to ni ne cudi.A ono sto mene jedino brine je kako dalje i sta ce se uraditi,Zvezda moze prodati samo djecu jer ovi ostali niti su sta pokazali niti mozemo nesto dobiti od njih i to je ono sto se meni ne svidja.Dobicemo petoduplo manje nego sto bi mogli da vrijede za 2,3 godine od tih malih para dovescemo novog Despotovica,Bosancica,Gavrica i titule mozda ni nece biti jer partizan ima jak tim,plus ova bodovna razlika i na kraju zarade opet nigdje.Nisam pametan..

Reply
dusan нов 29, 2014 at 18:39

imam jedno pitanje i jednu primedbu. pitanje je: jel mogu ja da igram umesto gavrica? nejasno je kako je ovaj doveden. on decko nema veze sa fudbalom. primedba je: nisam siguran da je kovanica „tragicno preminuo“ adekvatna za ovo sto se desilo ovom decku (to bi pre odgovaralo za nekog ko je stradao u saobracajnoj nesreci nego za nekog ko je mucki ubijen nozem). obratite paznju na to sto pisete.

Reply
josif нов 29, 2014 at 18:39

Lalatovicu!J—m te u usta i tebe i onog Gavrica.Pozz>MKD

Reply
Lazaris нов 29, 2014 at 18:31

Jel može neko da mi napiše koji igrači su na klupi?

Reply
x нов 29, 2014 at 18:41

lalatovic :mrgreen:

Reply
Милисав нов 29, 2014 at 20:37

На клупи су гори од ових који су играли. Јад и чемер од играча и срамна игра. Они су брука ЗВЕЗДЕ!

Reply

Leave a Comment