Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Јединство (СП) – Црвена звезда

Одбојкашице Црвене звезде у оквиру седмог кола Wiener Städtische Суперлиге Србије гостују екипи Јединства. Нема сумње да ће ово бити велики испит за млади тим Звезде, имајући у виду да је тим из Старе Пазове одлично стартовао ове сезоне, и тренутно се налази на другој позицији у Лиги.

Јединство је у досадашњем делу сезоне остварило 4 победе уз два минимална пораза. Отвориле су сезону са два тријумфа од по 3:0 (Колубара, Раднички Београд), а затим су на свом терену поражене од Динама из Панчева (2:3). И у четвртом колу су поражени минимални резултатом, овог пута од Визуре, на гостујућем терену, и за сада су једини тим који је успео да откине бод актуелним шампионима Србије. Након тога, биле су боље од НИС Спартака и Железничара (оба пута по 3:1). Одбојкашице Јединства ове сезоне наступају и у Купу изазивача, а у другом колу овог такмичења су биле убедљиве против хрватског Пореча, остваривши две максималне победе, чиме су обезбедиле пласман у шеснаестину финала. У Купу Србије су у осмини финала биле боље од екипе Таково Звезда Хелиос, а жреб је одлучило да ће им наш тим бити противник у четвртфиналу, које ће се играти крајем године.

Са друге стране, Црвена звезда је у досадашњем делу сезоне остварила две тесне победа (3:2 – Динамо (Панчево), НИС Спартак) и две убедљиве (3:0 – Железничар, Крагуј), уз убедљив пораз од Визуре у другом колу (0:3). Црвено-беле су у прошлом колу поражене од ТЕНТ-а на свом терену, иако су водиле са 2:0 у сетовима, а након тога су биле убедљиве против словеначног Калцит Камника (3:1) у Купу ЦЕВ, чиме су успешно предбродиле прву препреку у Европи. Пред крај меча се повредила Љубица Кецман, која неће наступати неколико недеља, а повреда, на срећу, није теже природе. И даље се чека наступ Николине Лукић која је повређена већ неко време.

Као и Јединство, Црвена зведа је у досадашњем делу шампионата остварила четири победе уз два пораза, али је сакупила 11 бодова, наспрам 14 колико има Јединство. Наш тим би могао да се изједначи са њима након овог кола, али то сигурно неће бити лак задатак, нарочито имајући у виду да је наша екипа ослабљена пре овај меч. Наравно, Звезда увек иде на победу, па позивамо све навијаче, пре свега из Старе Пазове и околине, да дођу у халу, и помогну им у томе.

VII коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Јединство (СП) – Црвена звезда,

Хала спортова у Старој Пазови, субота, 29. 11. 2014. године, 19h

Повезане вести

Leave a Comment