Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Лалатовић и Рајковић пред ОФК Београд

Све је спремно за последњу овогодишњу утакмицу на највећем српском стадиону. Претходне сезоне, управо је екипа ОФК Београда ставила тачку када су утакмице на Маракани у питању, а овога пута то ће учинити и у календарској 2014. години.

Шеф стручног штаба Црвене звезде, Ненад Лалатовић, и голман Предраг Рајковић, истакли су да очекују бољу реализацију Црвене звезде, која би требало да буде гарант освајања три бода.

– Очекује нас утакмица против ОФК Београда, екипе која игра доста добро у последње време, и која је скренула пажњу на себе својим резултатима. Имају јако добре појединце, млад и перспективан тим. Долазе на Маракану потпуно растерећени. Управо ти резултати које постижу нам стављају до знања да морамо да уђемо добро у утакмицу, да имамо озбиљан приступ, будемо опрезни, али и покушамо да освојимо три бода које доста чекамо – рекао је Лалатовић, и додао:

– Радили смо анализе утакмица против Чукаричког и Радничког, и дошли до закључка да смо у та два меча створили 11 стопостотних шанси. И поред тога што код нас није све сјајно, ми шансе стварамо. Нема екипе којој ми нећемо створити неколико прилика, али потребно је да их и искористимо. Макар једну, јер сам уверен да је и један гол нама довољан да освојимо три бода. Друга би се прича причала да смо дали само три гола више. Можда бисмо били и први и сви би причали о сјајном младом тиму који заузима прво место на табели. Сами смо криви за то, наравно, али треба рећи и да нисмо имали среће, као и да смо имали невероватне ситуације у којој су нам суђене, или нису суђене очигледне ствари.

Новинари су углавном јединствени у ставу да је Предраг Рајковић један од најконстантнијих фудбалера Црвене звезде, када је форма у питању.

– ОФК је млада екипа која је жељна доказивања. Изаћи ће сутра на Маракану са великом жељом да победи. Без обзира на то, треба да гледамо само себе и да искористимо шансе које створимо, и резулат неће изостати. Позвао бих и навијаче да дођу у што већем броју, и верујем да овога пута нећемо да их разочарамо – рекао је Рајковић, и осврнуо се на похвале које је добио.

– Желим да се захвалим шефу Лалатовићу што ми је пружио шансу да будем први голман Црвене звезде. Ја сам ту шансу, могу да кажем, искористио на најбољи могући начин. Нисам ја сам заслужан за мало примљених голова, него и моји саиграчи. Ми смо тим, и тако се држимо. Ја сам само радио свој посао – рекао је скромни Рајковић.

И шеф је похвалио младог голмана, којег сматра за једног од најбољих младих чувара мрежа у Европи.

– Наша одбрана је четврта одбрана у Европи, и зато је треба похвалити. Велике заслуге за то има и Рајковић. Али, ни на једној утакмици нама противник  није стварио много прилика, а оно што и јесте створено, Рајковић је бранио, и он је по мени један од најбољих младих голмана у Европи, ако не и најбољи. Да је претходне сезоне добијао прилику да брани, сада би већ вредео много више на тржишту.

Меч против ОФК Београда пропустиће неколицина фудбалера, што због повреда, што због картона.

– Питање је да ли ће Ђорђе Ракић моћи да наступи, жалио се на повреду. Лука Јовић је завршио ову полусезону, добио је ударац и десетак дана ће одсуствовати са терена због повреде. Савићевић има упалу плућа и не могу да рачунам на њега, као ни на Аврамовског и Петковића. Због картона, неће играти Планић и Мијаиловић. Антић је ближе стартној постави, а такође ће сутра играти и Вукашин Јовановић. Ја сам и Јовановићу рекао да је он један од играча на које ћу озбиљно рачунати на пролеће. Сваки дан проводим са играчима, упознао сам их, неки сазре мало раније, неки касније, али мислим да је за њега прави тренутак да на пролеће добије праву шансу – открио је Лалатовић.

Повезане вести

2 comments

Dejo нов 30, 2014 at 14:35

Lalatovicu zasto ne razmotris ideju da ti Despotovic ,Jovic i Avramovski na lijevu stranu napada ,Lalatovicu reci Terzicu da ima jedan turnir gdje se takmici ogroman broj crnackih reprenztacija a to je u Eritreji pa reci Lalatovicu Terzicu da okupi sve skaute nase Crvene Zvezde koji se nalaze tamo pa i Terzic da podje sa skautima nase Crvene Zvezde da se dovede pojacanje od tamo na nekoj poziciji u nasoj Crvenoj Zvezdi zasto da ne ,Terzicu zasto nema sponzora u nasu Crvenu Zvezdu a obecavao si kule i gradove ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 👿 👿 👿 👿 ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗

Reply
Dejo нов 29, 2014 at 17:19

https://www.youtube.com/watch?v=fSQKbFuIbL4 i https://www.youtube.com/watch?v=eBjipn3JnJE hocemo da nasa Crvena Zvezda igra kao Arsenal i imam jedan predlog za upravu zasto ne bi nasa Crvena Zvezda odigrala prijateljsku utakmicu i hocemo mi Zvezdasi da se odigra utakmica na nasoj Marakni a da timovi Crvene Zvezde i Arsenala igraju sa najboljim igracima jedino cemo tako znat koliko treba da napreduju nasi igraci u Crveno belom dresu ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗

Reply

Leave a Comment