Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Најава: Црвено-беле дочекују Шабац

Кошаркашице Црвене звезде ће у 8. колу Прве женске лиге Србије угостити екипу Шапца у Београду. Млади тим црвено-белих покушаће да прекине низ од четири пораза, а меч се игра у суботу од 18 часова и 30 минута у дворани Баскет сити.

Звезда се након седам кола налази на деветој позицији са две победе и пет пораза, а исти учинак има и Шабац, који се, због нешто боље кош разлике, налази испред најтрофејнијег српског клуба. Александра Катанић ће поново повести екипу у борбу за бодове, а овога пута екипа Драгана Вуковића неће вребати прилику из другог плана, већ ће као благи фаворит ићи на победу, јер наредни ривал не одскаче квалитетом од београдског клуба. Александра Катанић и даље има феноменалну статистику. Са 17,1 поеном, 9,1 скоком, 6,1 асистенцијом и 2,71 украдених лопти по утакмици је апсолутни лидер екипе. Очекује се да јој у походу ка победи помогну стандардно добре Мина Ђорђевић и Снежана Богићевић, а до тријумфа ће екипа лакше стићи ако и Невена Наумчев, Јована Вучетић и Милица Бојовић пруже велики допринос.

Екипа Шапца је знатно искуснија од Звезде, али немају велики фонд играчица. Да нису тим за потцењивање показују тријумфи против Вршца (71:55) и Србобрана (80:53). Бек Олга Степановић је најбољи стрелац тима са просеком од 14 поена уз респектабилних 7,1 скокова, док је искусни 36-годишњи центар, Мирјана Велисављевић први скакач екипе са 8,4 ухваћене лопте по утакмици уз 11,4 поена. Треба обратити пажњу и на Наташу Золотић, Мају Адамовић, Ренату Ћосић и Ану Вуковић, која има врло добар проценат шута за три поена од 40,6 одсто.

Црвена звезда је боља скакачка екипа од Шапца и има знатно више асистенција и украдених лопти од ривала у досадашњем току сезоне, тако да би екипа уз предност домаћег терена и подршку са трибина могла да стигне до трећег тријумфа у сезони и бољег пласмана на табели.

                                                       Црвена звезда – Шабац

                                              8. коло Прве женске лиге Србије

                                                     субота, 29. новембар 2014.

                                     Дворана Баскет сити – Београд, 18:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment